Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru c...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Caragea8 este un pub si braserie amenajata in interiorul unei case, cu...

Afiseaza

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului

Galletto, restaurant italian popular in Caderea BastilieiAm revenit la Galletto dupa un an si jumatate, l-am gasit destul de diferit fata de restaurantul pe care il stiam si fata de ceea ce imi aduc aminte ca si-au propus cei care l-au deschis. Acum seamana cu o cantina de pranz pentru numerosii corporatisti din jur. Scaune patate, trafic mare, mancat pe fuga. Totusi, mancarea e inca buna la Galletto, cocoselul pe jar a fost foarte bun, procul bun, de asemenea, mai putin cartofii de langa el. Spanacul fiert a fost de nemancat. Cafeaua surprinzator de buna. Si seviciul bun, ne-a placut de chelnerul atent. Probabil ca asa va ramane Galletto de acum inainte, foarte rar am vazut restaurante care au inversat acest trend. (GB – aprilie 2019)

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei

Despre Galletto am tot scris aici pe site, redactorul nostru a fost acolo la deschidere si a scris un articol, a si filmat, mi-au trimis si ei informatii detaliate despre restaurant, asa ca nu le mai reiau si eu aici.

Eu am ajuns la Galletto la scurt timp de la deschiderea lor din toamna, insa abia acum am reusit sa scriu. Se stie ca ocupa faimoasa casa in care a fost atatia ani restaurantul Sangria, desigur, insa nu se poate sa nu mentionezi asta, chiar daca s-a spus de atatea ori. Se pare ca acea casa a fost construita, sau adaptata dupa revolutie special pentru a fi restaurant sau club, si cel care a proiectat-o a facut o treaba foarte buna. Si sigur, terasa de la etaj cu acoperis retractabil ajunsese sa fie mai cunoscuta decat mancarea de la fostul restaurant spaniol…

Casa e foarte frumoasa, asadar, si Bucurestiul pe jumatate vechi al Caderii Bastiliei mai are jumatatea aferenta de farmec. Galletto are salonul principal la etaj, unde e faimoasa terasa, nu stiu daca mai au si vreo sala sau doua la parter. Daca or fi, presupun ca sunt mici si doar pentru niste intalniri secrete. La etaj, pe terasa, mai au si o scara foarte ingusta, in spirala, care duce catre cevam insa nu stiu catre ce, pentru ca era inchis acolo. Dar se prea poate sa mai fie si acolo o bucatica de terasa, poate chiar si mai interesanta decat cea mare…

Galletto e un restaurant cu bucatarie italiana traditionala, in care USP e micul cocos adus direct din Italia si facut pe jar, cocosel de la care si-au pus si numele, desigur. Asta am luat si eu cand am fost acolo, nici nu se putea altfel. A fost bun, bine facut si cu gust distinctiv, dar putin prea condimentat pentru mine. Pentru altii presupun ca e chiar ce le place, insa… Am mai luat cannelloni cu ricotta, spanac si somon, foarte bune, si un spanac terciuit, care nu a fost bun. Cafeaua asa si asa.

Serviciul a fost putin cam lent, insa era de asteptat sa dureze mai mult pusul acela pe jar. Preturile sunt normale, clienti erau destui cand am fost eu.

Galletto pariaza pe ceva putin cunoscut bucurestenilor, e greu de spus cum vor reactiona acestia la o asemenea noutate, chiar daca sunt inraiti consumatori de carne si aproape nu mai stiu sa ia altceva cand ajung intr-un restaurant. Sper sa le mearga bine, au muncit mult pentru restaurantul acesta si s-au straduit sa faca lucrurile cum trebuie. Mai putin cu fumatul in restaurant… (GB – septembrie 2017)

Galletto, restaurant pizzerie, specific italian in BucurestiGalletto, restaurant italian traditional si pizzeria pe Caderea Bastiliei

Save

Save

S-a deschis oficial restaurantul Galletto!

Incepand cu 21 septembrie, data lansarii sale oficiale, pe piata restaurantelor bucurestene si-a mai facut loc un candidat: Galletto. Astfel, fostul restaurant Sangria (Sangria Garden), ce reusise sa ...

Data actualizarii: 08/07/2019

Galletto

  • Kity :

    Mancare foarte proasta

  • Kity :

    Am fost acolo sambata seara, restaurantul era aproape gol, am luat fructe de mare cu gust de peste putred, a fost oribil!

  • Kity :

    Am fost de curand acolo si mancarea a fost oribila, ma gandeam ca e ceva in neregula cu un restaurant gol sambata seara…am luat fructe de mare, aveau gust dubios de peste mort – nu recomand!