Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului

Galletto, restaurant italian popular in Caderea BastilieiAm revenit la Galletto dupa un an si jumatate, l-am gasit destul de diferit fata de restaurantul pe care il stiam si fata de ceea ce imi aduc aminte ca si-au propus cei care l-au deschis. Acum seamana cu o cantina de pranz pentru numerosii corporatisti din jur. Scaune patate, trafic mare, mancat pe fuga. Totusi, mancarea e inca buna la Galletto, cocoselul pe jar a fost foarte bun, procul bun, de asemenea, mai putin cartofii de langa el. Spanacul fiert a fost de nemancat. Cafeaua surprinzator de buna. Si seviciul bun, ne-a placut de chelnerul atent. Probabil ca asa va ramane Galletto de acum inainte, foarte rar am vazut restaurante care au inversat acest trend. (GB – aprilie 2019)

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei

Despre Galletto am tot scris aici pe site, redactorul nostru a fost acolo la deschidere si a scris un articol, a si filmat, mi-au trimis si ei informatii detaliate despre restaurant, asa ca nu le mai reiau si eu aici.

Eu am ajuns la Galletto la scurt timp de la deschiderea lor din toamna, insa abia acum am reusit sa scriu. Se stie ca ocupa faimoasa casa in care a fost atatia ani restaurantul Sangria, desigur, insa nu se poate sa nu mentionezi asta, chiar daca s-a spus de atatea ori. Se pare ca acea casa a fost construita, sau adaptata dupa revolutie special pentru a fi restaurant sau club, si cel care a proiectat-o a facut o treaba foarte buna. Si sigur, terasa de la etaj cu acoperis retractabil ajunsese sa fie mai cunoscuta decat mancarea de la fostul restaurant spaniol…

Casa e foarte frumoasa, asadar, si Bucurestiul pe jumatate vechi al Caderii Bastiliei mai are jumatatea aferenta de farmec. Galletto are salonul principal la etaj, unde e faimoasa terasa, nu stiu daca mai au si vreo sala sau doua la parter. Daca or fi, presupun ca sunt mici si doar pentru niste intalniri secrete. La etaj, pe terasa, mai au si o scara foarte ingusta, in spirala, care duce catre cevam insa nu stiu catre ce, pentru ca era inchis acolo. Dar se prea poate sa mai fie si acolo o bucatica de terasa, poate chiar si mai interesanta decat cea mare…

Galletto e un restaurant cu bucatarie italiana traditionala, in care USP e micul cocos adus direct din Italia si facut pe jar, cocosel de la care si-au pus si numele, desigur. Asta am luat si eu cand am fost acolo, nici nu se putea altfel. A fost bun, bine facut si cu gust distinctiv, dar putin prea condimentat pentru mine. Pentru altii presupun ca e chiar ce le place, insa… Am mai luat cannelloni cu ricotta, spanac si somon, foarte bune, si un spanac terciuit, care nu a fost bun. Cafeaua asa si asa.

Serviciul a fost putin cam lent, insa era de asteptat sa dureze mai mult pusul acela pe jar. Preturile sunt normale, clienti erau destui cand am fost eu.

Galletto pariaza pe ceva putin cunoscut bucurestenilor, e greu de spus cum vor reactiona acestia la o asemenea noutate, chiar daca sunt inraiti consumatori de carne si aproape nu mai stiu sa ia altceva cand ajung intr-un restaurant. Sper sa le mearga bine, au muncit mult pentru restaurantul acesta si s-au straduit sa faca lucrurile cum trebuie. Mai putin cu fumatul in restaurant… (GB – septembrie 2017)

Galletto, restaurant pizzerie, specific italian in BucurestiGalletto, restaurant italian traditional si pizzeria pe Caderea Bastiliei

Save

Save

S-a deschis oficial restaurantul Galletto!

Incepand cu 21 septembrie, data lansarii sale oficiale, pe piata restaurantelor bucurestene si-a mai facut loc un candidat: Galletto. Astfel, fostul restaurant Sangria (Sangria Garden), ce reusise sa ...

Data actualizarii: 05/06/2021

Galletto  - Str. Caderea Bastiliei, nr. 78

  • Suzana :

    Atmosfera foarte frumoasa, are farmecul peninsulei Iberice. Mancarea a fost ok.

  • Kity :

    Mancare foarte proasta

  • Kity :

    Am fost acolo sambata seara, restaurantul era aproape gol, am luat fructe de mare cu gust de peste putred, a fost oribil!

  • Kity :

    Am fost de curand acolo si mancarea a fost oribila, ma gandeam ca e ceva in neregula cu un restaurant gol sambata seara…am luat fructe de mare, aveau gust dubios de peste mort – nu recomand!

  • Răspunde-i lui Suzana Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close