Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie mica

Golden Blitz a ramas in folclorul urban pentru ca se ducea Traian Basescu sa manance acolo cand era presedinte, si nu doar pentru ca Golden Blitz e chiar vizavi de Palatul Cotroceni si trebuia doar sa treaca strada, ci si pentru ca era amic cu cei care l-au facut, niste oameni cu afaceri mari in constructii, si nu numai.

Si Golden Blitz pare sa fie o buna afacere imobiliara, de altfel, pentru ca la inceput cred ca era un restaurant intr-o casa mare si veche de la marea rascruce de la Razoare, din care pornesc nu stiu cate bulevarde si strazi cunoscute. Parca am si fost acolo, imi aduc aminte de o terasa destul de mare, cu multa verdeata. Apoi casa si terasa au disparut si pe tot terenul acela, destul de intins, a aparut un mare bloc (de birouri presupun, dupa cum arata), iar la parter au redeschis Golden Blitz, cu o cu totul si cu totul alta fata.

Golden Blitz e mare, au un singur salon, proiectat de la inceput spre a fi spatiu de evenimente, cu scena si cu un ecran electronic imens, aproape cat tot peretele. Peretii sunt de sticla, ceea ce fac spatiu foarte luminos, au multe plante, mesele nu sunt inghesuite. E un lux putin demodat, nu se mai poarta deloc acum, daca i-ai cere unui arhitect sa-ti mai proiecteze asa ceva si-ar da un nume fals, in cel mai bun caz, ca sa nu se afle cine a amenajat. Au fete de masa albe, de cea mai buna calitate, impecabile, scaune si mese confortabile, sa iti incapa farfuriile.

Au o terasa mare pe lateral, dar care nu era deschisa, si mai au si in fata un spatiu foarte mare, in care ar putea pune o multime de mese, daca ar vrea. Mai ales ca si spatiul verde e foarte bine emenajat, aproape ca un parculet.

Bucataria de la Golden Blitz e la vedere, in mijloc, cu un geam mare prin care poti vedea echipamente de ultima generatie si de cea mai buna calitate, destui bucatari imbracati curat si care lucreaza cu manusi. Totul e foarte curat la Golden Blitz, aerul conditionat e bine proiectat, pentru orice canicula posibila, ceea ce nu gasesti in multe restaurante din Bucuresti, chiar si la cele cu pretentii.

Meniul e destul de lung la Golden Blitz, mancare din bucataria romaneasca, in general, impanata cu tot felul de adaosuri din „bucataria universala”, cum zic ei pe site, de fapt mancaruri italienesti si din cateva alte locuri, relativ simple, din „bucataria de baza”, cea populara. Presupun ca au, sau ca au avut un foat maare bucatar de la unul dintre cele cateva restaurante celebre de pe vremea comunistilor, care a incercat si el sa se adapteze vremurilor si gusturilor bucurestenilor, dar care nu a reusit sa treaca de cele cateva feluri traditionale italienesti. Am vazut scenariul acesta in multe restaurante care au fost preluate de catre fostii directori dupa Revolutie, cu bucatari cu tot, si care merg si astazi cu aceeasi formula. „Merg” e un fel de-a spune, unele sunt un fel de strigoi ai comunismului, care se bazeaza doar pe nostalgiile catorva pensionari.

Dar nu e cazul Golden Blitzului, ei si-au asumat acest model, e treaba lor ce calcule si-au facut si pe ce clientela se bazeaza. Mancarea a fost normala, as putea spune. Cunosteam deja restaurantul si m-am dus cu asteptari nerealiste. O supa de pui a fost asa si asa, fasolea, varza si mamaliga la fel. O dorada a fost destul de buna, si asta pentru ca era pestele bun si proaspat, fiindca, in rest, nu au facut mai mult decat sa-l puna pe un gratar. De sosuri nu prea se vorbeste la Golden Blitz, la fel ca in marea, marea majoritate a restaurantelor din oras. Un ficat de vitel a fost foarte bun, si proaspat si bine facut.

Serviciul a fost corect, dar impersonal, cu niste chelneri mai in varsta, de meserie, pe care nu e bine sa-i intrebi ce gandesc cu adevarat dincolo de limbajul de lemn pe care il recita mecanic si fara sa se uite la tine. destul de lenti, desi personalul era mai numeros decat cei cativa clienti din sala.

Se vede repede ca la Golden Blitz cumpara produse de calitate, dar nu stiu, sau nu vor sa faca si mancaruri mai sofisticate cu ele. Pacat de bucataria aceea pe care ar invidia-o multi bucatari si manageri de restaurante. Daca e alegerea patronilor sau a bucatarilor de la Golden Blitz, nu stiu. Poate ca au ei clientii lor, dupa cum am spus, care le sunt de ajuns, sau poate ca traiesc mai mult din organizarea de evenimente, de nunti, botezuri, parastase si alte asemenea, pentru care Golden Blitz e foarte potrivit, intr-adevar. Dra eu nu pot sa recomand cuiva sa se duca in mod special la Golden Blitz, venind de departe, doar pentru ca e frumos acolo, fiindca mancare de acest fel gasesti in multe alte locuri din Bucuresti. Poate nu cu produse de aceeasi calitate ca la Golden Blitz, e drept, dar cu retete mai ingenioase, cu siguranta… (GB – august 2017)

Salonul si terasa Golden Blitz

Golden Blitz restaurant romanesc la razoare in Bucuresti

Marea-Intersectie de la Razoare, unde e restaurantul Golden Blitz

 

 

Data actualizarii: 23/11/2019

Golden Blitz, august 2017  - Str. Razoare, nr. 32 (intersectia Razoare)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close