Restaurante si localuri cu alte feluri de muzica decat cea populara si de petrecere

Ord. dupa

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

eVarza Pub, perfect pentru cei care cauta mancarea ieftina, socializar...

Boema la scara industriala Fabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

Ground Zero este o berarie artizanala, bar, mic bistrou si club boem s...

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris d...

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

Alt loc cu farmec al Bucurestiului vechi Cred ca Luna Cafe & Bi...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O fi un loc cu adevarat boem, sau doar unul pentru dat muzica la maxim...

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre multele lor rest...

Ansamnlu de bucatarii internationala si romaneasca iti ofera posibilit...

Afiseaza

Nume mare, casa mare, imaginatie mica

Golden Blitz a ramas in folclorul urban pentru ca se ducea Traian Basescu sa manance acolo cand era presedinte, si nu doar pentru ca Golden Blitz e chiar vizavi de Palatul Cotroceni si trebuia doar sa treaca strada, ci si pentru ca era amic cu cei care l-au facut, niste oameni cu afaceri mari in constructii, si nu numai.

Si Golden Blitz pare sa fie o buna afacere imobiliara, de altfel, pentru ca la inceput cred ca era un restaurant intr-o casa mare si veche de la marea rascruce de la Razoare, din care pornesc nu stiu cate bulevarde si strazi cunoscute. Parca am si fost acolo, imi aduc aminte de o terasa destul de mare, cu multa verdeata. Apoi casa si terasa au disparut si pe tot terenul acela, destul de intins, a aparut un mare bloc (de birouri presupun, dupa cum arata), iar la parter au redeschis Golden Blitz, cu o cu totul si cu totul alta fata.

Golden Blitz e mare, au un singur salon, proiectat de la inceput spre a fi spatiu de evenimente, cu scena si cu un ecran electronic imens, aproape cat tot peretele. Peretii sunt de sticla, ceea ce fac spatiu foarte luminos, au multe plante, mesele nu sunt inghesuite. E un lux putin demodat, nu se mai poarta deloc acum, daca i-ai cere unui arhitect sa-ti mai proiecteze asa ceva si-ar da un nume fals, in cel mai bun caz, ca sa nu se afle cine a amenajat. Au fete de masa albe, de cea mai buna calitate, impecabile, scaune si mese confortabile, sa iti incapa farfuriile.

Au o terasa mare pe lateral, dar care nu era deschisa, si mai au si in fata un spatiu foarte mare, in care ar putea pune o multime de mese, daca ar vrea. Mai ales ca si spatiul verde e foarte bine emenajat, aproape ca un parculet.

Bucataria de la Golden Blitz e la vedere, in mijloc, cu un geam mare prin care poti vedea echipamente de ultima generatie si de cea mai buna calitate, destui bucatari imbracati curat si care lucreaza cu manusi. Totul e foarte curat la Golden Blitz, aerul conditionat e bine proiectat, pentru orice canicula posibila, ceea ce nu gasesti in multe restaurante din Bucuresti, chiar si la cele cu pretentii.

Meniul e destul de lung la Golden Blitz, mancare din bucataria romaneasca, in general, impanata cu tot felul de adaosuri din „bucataria universala”, cum zic ei pe site, de fapt mancaruri italienesti si din cateva alte locuri, relativ simple, din „bucataria de baza”, cea populara. Presupun ca au, sau ca au avut un foat maare bucatar de la unul dintre cele cateva restaurante celebre de pe vremea comunistilor, care a incercat si el sa se adapteze vremurilor si gusturilor bucurestenilor, dar care nu a reusit sa treaca de cele cateva feluri traditionale italienesti. Am vazut scenariul acesta in multe restaurante care au fost preluate de catre fostii directori dupa Revolutie, cu bucatari cu tot, si care merg si astazi cu aceeasi formula. „Merg” e un fel de-a spune, unele sunt un fel de strigoi ai comunismului, care se bazeaza doar pe nostalgiile catorva pensionari.

Dar nu e cazul Golden Blitzului, ei si-au asumat acest model, e treaba lor ce calcule si-au facut si pe ce clientela se bazeaza. Mancarea a fost normala, as putea spune. Cunosteam deja restaurantul si m-am dus cu asteptari nerealiste. O supa de pui a fost asa si asa, fasolea, varza si mamaliga la fel. O dorada a fost destul de buna, si asta pentru ca era pestele bun si proaspat, fiindca, in rest, nu au facut mai mult decat sa-l puna pe un gratar. De sosuri nu prea se vorbeste la Golden Blitz, la fel ca in marea, marea majoritate a restaurantelor din oras. Un ficat de vitel a fost foarte bun, si proaspat si bine facut.

Serviciul a fost corect, dar impersonal, cu niste chelneri mai in varsta, de meserie, pe care nu e bine sa-i intrebi ce gandesc cu adevarat dincolo de limbajul de lemn pe care il recita mecanic si fara sa se uite la tine. destul de lenti, desi personalul era mai numeros decat cei cativa clienti din sala.

Se vede repede ca la Golden Blitz cumpara produse de calitate, dar nu stiu, sau nu vor sa faca si mancaruri mai sofisticate cu ele. Pacat de bucataria aceea pe care ar invidia-o multi bucatari si manageri de restaurante. Daca e alegerea patronilor sau a bucatarilor de la Golden Blitz, nu stiu. Poate ca au ei clientii lor, dupa cum am spus, care le sunt de ajuns, sau poate ca traiesc mai mult din organizarea de evenimente, de nunti, botezuri, parastase si alte asemenea, pentru care Golden Blitz e foarte potrivit, intr-adevar. Dra eu nu pot sa recomand cuiva sa se duca in mod special la Golden Blitz, venind de departe, doar pentru ca e frumos acolo, fiindca mancare de acest fel gasesti in multe alte locuri din Bucuresti. Poate nu cu produse de aceeasi calitate ca la Golden Blitz, e drept, dar cu retete mai ingenioase, cu siguranta… (GB – august 2017)

Salonul si terasa Golden Blitz

Golden Blitz restaurant romanesc la razoare in Bucuresti

Marea-Intersectie de la Razoare, unde e restaurantul Golden Blitz

 

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Data actualizarii: 29/08/2019

Golden Blitz  - Str. Razoare, nr. 32 (intersectia Razoare)