Restaurante si localuri cu alte feluri de muzica decat cea populara si de petrecere

Ord. dupa

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

6385 vizite 1 comentarii

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

472 vizite

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

471 vizite

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

1858 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

979 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

3404 vizite

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

764 vizite

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris d...

5514 vizite 1 comentarii

It's fusion, in a colorful and surprising way, that can be seen in alm...

252 vizite

Alt loc cu farmec al Bucurestiului vechi Cred ca Luna Cafe & Bi...

821 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

139 vizite

Ansamnlu de bucatarii internationala si romaneasca iti ofera posibilit...

665 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nume mare, casa mare, imaginatie mica

Golden Blitz a ramas in folclorul urban pentru ca se ducea Traian Basescu sa manance acolo cand era presedinte, si nu doar pentru ca Golden Blitz e chiar vizavi de Palatul Cotroceni si trebuia doar sa treaca strada, ci si pentru ca era amic cu cei care l-au facut, niste oameni cu afaceri mari in constructii, si nu numai.

Si Golden Blitz pare sa fie o buna afacere imobiliara, de altfel, pentru ca la inceput cred ca era un restaurant intr-o casa mare si veche de la marea rascruce de la Razoare, din care pornesc nu stiu cate bulevarde si strazi cunoscute. Parca am si fost acolo, imi aduc aminte de o terasa destul de mare, cu multa verdeata. Apoi casa si terasa au disparut si pe tot terenul acela, destul de intins, a aparut un mare bloc (de birouri presupun, dupa cum arata), iar la parter au redeschis Golden Blitz, cu o cu totul si cu totul alta fata.

Golden Blitz e mare, au un singur salon, proiectat de la inceput spre a fi spatiu de evenimente, cu scena si cu un ecran electronic imens, aproape cat tot peretele. Peretii sunt de sticla, ceea ce fac spatiu foarte luminos, au multe plante, mesele nu sunt inghesuite. E un lux putin demodat, nu se mai poarta deloc acum, daca i-ai cere unui arhitect sa-ti mai proiecteze asa ceva si-ar da un nume fals, in cel mai bun caz, ca sa nu se afle cine a amenajat. Au fete de masa albe, de cea mai buna calitate, impecabile, scaune si mese confortabile, sa iti incapa farfuriile.

Au o terasa mare pe lateral, dar care nu era deschisa, si mai au si in fata un spatiu foarte mare, in care ar putea pune o multime de mese, daca ar vrea. Mai ales ca si spatiul verde e foarte bine emenajat, aproape ca un parculet.

Bucataria de la Golden Blitz e la vedere, in mijloc, cu un geam mare prin care poti vedea echipamente de ultima generatie si de cea mai buna calitate, destui bucatari imbracati curat si care lucreaza cu manusi. Totul e foarte curat la Golden Blitz, aerul conditionat e bine proiectat, pentru orice canicula posibila, ceea ce nu gasesti in multe restaurante din Bucuresti, chiar si la cele cu pretentii.

Meniul e destul de lung la Golden Blitz, mancare din bucataria romaneasca, in general, impanata cu tot felul de adaosuri din „bucataria universala”, cum zic ei pe site, de fapt mancaruri italienesti si din cateva alte locuri, relativ simple, din „bucataria de baza”, cea populara. Presupun ca au, sau ca au avut un foat maare bucatar de la unul dintre cele cateva restaurante celebre de pe vremea comunistilor, care a incercat si el sa se adapteze vremurilor si gusturilor bucurestenilor, dar care nu a reusit sa treaca de cele cateva feluri traditionale italienesti. Am vazut scenariul acesta in multe restaurante care au fost preluate de catre fostii directori dupa Revolutie, cu bucatari cu tot, si care merg si astazi cu aceeasi formula. „Merg” e un fel de-a spune, unele sunt un fel de strigoi ai comunismului, care se bazeaza doar pe nostalgiile catorva pensionari.

Dar nu e cazul Golden Blitzului, ei si-au asumat acest model, e treaba lor ce calcule si-au facut si pe ce clientela se bazeaza. Mancarea a fost normala, as putea spune. Cunosteam deja restaurantul si m-am dus cu asteptari nerealiste. O supa de pui a fost asa si asa, fasolea, varza si mamaliga la fel. O dorada a fost destul de buna, si asta pentru ca era pestele bun si proaspat, fiindca, in rest, nu au facut mai mult decat sa-l puna pe un gratar. De sosuri nu prea se vorbeste la Golden Blitz, la fel ca in marea, marea majoritate a restaurantelor din oras. Un ficat de vitel a fost foarte bun, si proaspat si bine facut.

Serviciul a fost corect, dar impersonal, cu niste chelneri mai in varsta, de meserie, pe care nu e bine sa-i intrebi ce gandesc cu adevarat dincolo de limbajul de lemn pe care il recita mecanic si fara sa se uite la tine. destul de lenti, desi personalul era mai numeros decat cei cativa clienti din sala.

Se vede repede ca la Golden Blitz cumpara produse de calitate, dar nu stiu, sau nu vor sa faca si mancaruri mai sofisticate cu ele. Pacat de bucataria aceea pe care ar invidia-o multi bucatari si manageri de restaurante. Daca e alegerea patronilor sau a bucatarilor de la Golden Blitz, nu stiu. Poate ca au ei clientii lor, dupa cum am spus, care le sunt de ajuns, sau poate ca traiesc mai mult din organizarea de evenimente, de nunti, botezuri, parastase si alte asemenea, pentru care Golden Blitz e foarte potrivit, intr-adevar. Dra eu nu pot sa recomand cuiva sa se duca in mod special la Golden Blitz, venind de departe, doar pentru ca e frumos acolo, fiindca mancare de acest fel gasesti in multe alte locuri din Bucuresti. Poate nu cu produse de aceeasi calitate ca la Golden Blitz, e drept, dar cu retete mai ingenioase, cu siguranta… (GB – august 2017)

Terasele Golden Blitz

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Data actualizarii: 16/08/2018

Golden Blitz

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.