Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Afiseaza

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătărie Românească fină

Îl știu pe Chef Daniel Pălici de câțiva ani, l-am întâlnit în câteva dintre restaurantele mari ale Bucureștiului. Recomandat, și confirmat apoi drept unul dintre pionierii creatori ai noii noastre bucătării naționale, creativă și sofisticată.

Ca mulți dintre acești tineri bucătari foarte talentați și, mai ales, neobosiți muncitori, a vrut să aibă restaurantul lui în care să facă lucrurile cum știe el mai bine și să arate ce poate. Și a reușit! De câteva săptămâni l-a deschis. Și, că tot a fost de ziua națională, i-a zis Grai.

A luat o casă în Bucureștiul vechi, orașul cu poezie și cu străzi niciodată drepte, cu copaci bătrâni. Sunt pe Logofăt Luca Stroici, unde se taie cu Viitorului, lângă un restaurant mai vechi și destul de cunoscut, Luna Cafe & Bistro.

Frumos și interesant amenajat, cu bucătăria complet deschisă, parte integrantă din ambianță. Scaune foarte confortabile, demifotolii din catifea galbenă, tacâmuri și veselă elegante. Salonul de dimensiune medie, împărțit în două de holul de intrare și de barul din mijloc, mese puține, bine spațiate.

Meniul scurt, desigur, cel așteptat de la restaurantele de acest fel. Am luat formula de degustare a lui Daniel Pălici, cu aproape toate produsele și ingredientele de pe la producătorii pe care îi știe el de ani buni:

  • Pâine cu Maia de 3 ani È™i turtă cu unt È™i frunze de smochine.
  • Lipie, cremă de praz È™i caÈ™cavea.
  • Èšelină coaptă în unt ars, cremă de brânza de burduf, praz cu smântâna arsă È™i pufuleÈ›i din sfeclă roÈ™ie.
  • Ficat de viÈ›el cu Miso din seminÈ›e de dovleac È™i garum de porumbel, ceapă murată È™i sos din gălbenuÈ™ de ou.
  • Midii cu roÈ™ii uscate, sos din piept de porc afumat, gulie murată È™i usturoi negru.
  • Calcan cu varză roÈ™ie È™i mangold, sos de unt cu verjuice È™i piure de topinambur.
  • Texturi de conopidă È™i dovlecel.
  • Piept de pui cu sos de smântâna, topinambur murat, ciuperci È™i spumă de mălai.
  • Obraz de viÈ›el cu gogoÈ™ari muraÈ›i, sos de morcovi È™i chipsuri de cartof.
  • Ciocolată cu lapte, cremeux de iaurt È™i texturi de cătină.
  • Vin Revelatio de la Davino

Toate au fost foarte bune, originale, frumos prezentate. Serviciul foarte bun și el, cu un chelner dezinvolt, natural, fără niciun exces, nicio gesticulație inutilă sau limbaj neînnatura lui. Prețurile mi s-au părut surprinzător de mici pentru o bucătărie fină, însă unii vor aduce în discuție și mărimea porțiilor, și acelora poate că nu li se vor părea așa cum le-am văzut eu.

Da, Grai al lui Chef Daniel Pălici e unul dintre noile È™i marile restaurante ale BucureÈ™tiului, de felul celor pe care aÈ™ vrea să le văd în număr cât mai mare. Dar nu se vor înmulÈ›i chiar aÈ™a cum ne-am dori, pentru că marii bucătari, talentaÈ›i, creativi È™i muncitori, vor fi întotdeauna câte puÈ›ini. Dar Noua Bucătărie Românească Fină È™i-a intrat pe deplin în drepturi acum, È™i nu cred că va trece mult timp până când cea mai mare parte a restaurantelor de fine dining de la noi vor veni de la aceÈ™ti admirabili bucătari tineri… (George Butunoiu – decembrie 2021)

Noua Bucătărie Românească fină
Chef Daniel Pălici și bucătăria lui

Grai, chef Daniel Palici, Noua Bucatarie Romaneasca

Salonul Grai

Gabriel Stanciu cu adorabila lui femeie

Strada Viitorului
Cină de iarnă românească

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici la Grai, restaurantul său din Logofăt Luca Stroici al BucureÈ™tiului vechi È™i cu încă farmec, deschis cu puÈ›in timp în urmÄ...

Data actualizarii: 13/03/2025

Grai  - Str. Logofat Luca Stroici, nr. 40

  • Rudolf Weichel :

    Grai este inchis de mai bine de un an , am luat legatura cu ei , spuneau ceva de un nou proiect insa nimic concret pana in momentul asta , sper sa revina..

  • crim :

    am mancat acum 3 zile la ei .dezamagit total … !
    sunt sunt kane cu 20 de etaje..

  • ExperienÈ›a pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptaÈ›i folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close