Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului

Green Hours este unul dintre primele cluburi de jazz si un renumit spatiu destinat evenimentelor culturale contemporane. Green Hours este situat pe Calea Victoriei, in zona bisericii Amzei, adica intr-o zona centrala, foarte circulata si aglomerata, atat ziua cat si seara.

Caldirea in care se afla Green Hours este una veche, partial renovata, compusa dintr-o serie de spatii, la parter, etaj, dar si la subsol, acolo unde se afla sala destinata performance-urilor, folosita mai ales pe timpul iernii. Pe langa cladire (100 locuri), exista si o terasa destul de generoasa (aprox. 70 de locuri), in spatele cladirii, ferita de zgomotul strazii si cu o atmosfera relaxanta. Mobilierul este clasic la terasa, iar in interior este unul destul de uzat, tot in stilul clasic realizat. Designul este unul destul de clasic, nimic cu adevarat neconventional cu adevarat.

Atat pe terasa, cat si in spatiul de la subsol exista scena unde au loc diferite evenimente (concerte, performance-uri, teatru, stand-up etc.), locul fiind bine cunoscut publicului.

Muzica de la terasa este ambientala si este in mare parte jazz. Meniul este unul de bistrou cu bucatarie internationala, foarte diversificat, cu o multe variante de pizza, paste, salate sau gratar, iar un fel de mancare costa aproximativ 30 de lei.

Stafful este tanar (25-30 ani) si poarta tricouri negre inscriptionate, ceea ce ii face usor de distins intre clienti, insa fac si service la masa. Sunt destul de stricti si se poarta cu destul de formal, cu eticheta!

Clientii au intre 25-30 de ani si pana pe la 45, chiar si mai mult, si sunt in egala masura barbati si femei, cu o diferenta de aproximativ 7-10 ani intre membrii unui grup.

In general veti intalni grupuri de studenti, middle si upper intermediate class, turisti, destul de omogen distribuiti in cadrul grupului din care fac parte. Sunt imbracati casual, lejer si uneori șic (mai ales fetele), si au atat comportamente tipice (au venit pentru consum sau pentru a iesi undeva in oras), cat si preocupari mai inalte (discutii despre religie, despre spiritualitate, despre anumite ideologii etc.).

Per ansamblu, clientela de la Green Hours nu difera foarte mult de alte clientele, desi se poate distinge ca sunt oameni care gusta astfel de localuri de jazz & hippie.

Grupurile de clienti sunt relativ mici (intre 2 si 4-5 persoane) si nu interactioneaza intre ele.

Dominanta pare a fi clientela preboema, a oamenilor care doresc sa iasa intr-un spatiu distinct, care ii caracterizeaza, dar aparentele (outfit, comportament etc.) raman destul de conservatoare, cuminti, neiesind in evidenta mai deloc. Desigur, pe langa preboemi, veti intalni si hipsteri sau alte categorii de boema, dar nu in mod covarsitor.

Majoritatea vin la Green Hours pe jos sau cu bicicleta, din ce am vazut, pentru ca ar fi foarte greu sa ajunga cu masina, neexistand locuri de parcare nici in interior si nici pe langa.

Green Hours ramane unul dintre locurile iconice ale Bucurestiului, care are un public cu traditie si cred ca va ramane asa si pe viitor. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Saloanele Green Hours dinspre Calea Victoriei

Saloanele din spate ale Green Hours

Vara pe terasa Green Hours

Gradina Green Hours toamna

Mancarea Green Hours, la urma de tot…

Green Hours, terasa pe Calea Victoriei in Bucuresti

Data actualizarii: 17/11/2019

Green Hours, boemetru Restocracy  - Calea Victoriei, nr. 120 (Piata Amzei)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close