Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate traditionale romanesti. Vei degusta produse create de Chef Corneliu Carstea, care a pornit de la retete clasice, asupra carora si-a pus amprenta personala. Festinul va include binecunoscutele platouri reci, cu zacusca, pasta de jumari, branzeturi de toate felurile si carnati, si va continua cu feluri principale ce evoca gusturile de acasa: rata pe varza, cotlete de berbecut, muschi de porc maturat in vin sau saramura din crap de Dunare.

Pentru desavarsirea gustului, somelierul Mihai Visoiu a asociat fiecare produs cu un vin romanesc, care completeaza perfect si pune in valoare savoarea preparatelor din meniu.

Vorbim despre reinterpretari ce respecta spiritul original al retetei, aducand in prim plan gustul romanesc, dar si de completari care aduc propunerile din meniu intr-o actualitate culinara. Preparatele se afla la granita dintre autentic traditional si gourmet, fiind in egala masura adresate cunoscatorilor, cat si celor care cauta sa se familiarizeze cu bucataria noastra” a declarat Chef Carstea.

Iata, pe larg, ce meniu vei gasi la Hard Rock Cafe:

Platou Traditional (pentru 3 persoane)

Carnati afumati, carnati la barda, ghiudem, muschiulet de porc afumat, branza de burduf maturata in coaja de brad, branza maturata in condimente, telemea de oaie, paine taraneasca cu zacusca de vinete, pasta din jumari de porc, ceapa rosie si castraveti murati.

Merge perfect cu o bautura aperitiv traditionala: visinata, tuica sau palinca de la Zetea de Transilvania.

Saramura de crap cu mamaliga si sos de leustean

Malaiul fiert in lapte, cu crengute de cimbru proaspat si rozmarin pentru cea mai fina si aromata mamaliga. Se adauga legume coapte pe gratar, midii din Marea Neagra, file de crap de Dunare in saramura, sos de leustean si un ardei iute copt. Asociat cu Feteasca Regala de la Crama Ceptura.

Cotlete de berbecut cu ghiveci calugaresc

Cotlete de berbecut marinate in Feteasca Neagra, cimbru, telina, morcov si ceapa rosie, servite alaturi de ghiveci calugaresc de legume si crema fina de spanac cu usturoi, peste care adaugam un ou de prepelita prajit. Se asezoneaza cu sos din Feteasca Neagra cu miere de salcam salbatic, rozmarin si cimbrisor. Asociat cu La Cetate Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.

Pulpa de rata pe varza

Pulpa de rata confiata in untura si rumenita usor pe gratar, servita alaturi de varza murata calita cu seminte de chimen si ardei. La final stropim cu sos de vin cu maghiran si alaturam prune uscate. Asociat cu Terra Romana Feteasca Neagra de la Crama S.E.R.V.E.

Carne de porc fripta pe gratar cu cartofi taranesti

Pregatim pe gratar bucati fragede de muschiulet de porc maturat in Feteasca Neagra cu ierburi aromate, usturoi si sare de Praid.  Alaturam cartofi zbrobiti cu telemea de capra, inmiresmati cu marar. Se combina perfect cu sos de oase cu vin, parfumat cu usturoi copt si arome ca odinioara. Asociat cu Caloian Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.

Meniul va fi disponibil in restaurantul Hard Rock Cafe pana la sfarsitul lunii noiembrie. Nu rata o experienta culinara ce iti va desfata simturile!

Adresa: Sos. Kiseleff 32. Rezervari la 021 2066261. (Comunicat de presa – noiembrie 2018)

Data actualizarii: 01/11/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close