Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Afiseaza

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate traditionale romanesti. Vei degusta produse create de Chef Corneliu Carstea, care a pornit de la retete clasice, asupra carora si-a pus amprenta personala. Festinul va include binecunoscutele platouri reci, cu zacusca, pasta de jumari, branzeturi de toate felurile si carnati, si va continua cu feluri principale ce evoca gusturile de acasa: rata pe varza, cotlete de berbecut, muschi de porc maturat in vin sau saramura din crap de Dunare.

Pentru desavarsirea gustului, somelierul Mihai Visoiu a asociat fiecare produs cu un vin romanesc, care completeaza perfect si pune in valoare savoarea preparatelor din meniu.

Vorbim despre reinterpretari ce respecta spiritul original al retetei, aducand in prim plan gustul romanesc, dar si de completari care aduc propunerile din meniu intr-o actualitate culinara. Preparatele se afla la granita dintre autentic traditional si gourmet, fiind in egala masura adresate cunoscatorilor, cat si celor care cauta sa se familiarizeze cu bucataria noastra” a declarat Chef Carstea.

Iata, pe larg, ce meniu vei gasi la Hard Rock Cafe:

Platou Traditional (pentru 3 persoane)

Carnati afumati, carnati la barda, ghiudem, muschiulet de porc afumat, branza de burduf maturata in coaja de brad, branza maturata in condimente, telemea de oaie, paine taraneasca cu zacusca de vinete, pasta din jumari de porc, ceapa rosie si castraveti murati.

Merge perfect cu o bautura aperitiv traditionala: visinata, tuica sau palinca de la Zetea de Transilvania.

Saramura de crap cu mamaliga si sos de leustean

Malaiul fiert in lapte, cu crengute de cimbru proaspat si rozmarin pentru cea mai fina si aromata mamaliga. Se adauga legume coapte pe gratar, midii din Marea Neagra, file de crap de Dunare in saramura, sos de leustean si un ardei iute copt. Asociat cu Feteasca Regala de la Crama Ceptura.

Cotlete de berbecut cu ghiveci calugaresc

Cotlete de berbecut marinate in Feteasca Neagra, cimbru, telina, morcov si ceapa rosie, servite alaturi de ghiveci calugaresc de legume si crema fina de spanac cu usturoi, peste care adaugam un ou de prepelita prajit. Se asezoneaza cu sos din Feteasca Neagra cu miere de salcam salbatic, rozmarin si cimbrisor. Asociat cu La Cetate Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.

Pulpa de rata pe varza

Pulpa de rata confiata in untura si rumenita usor pe gratar, servita alaturi de varza murata calita cu seminte de chimen si ardei. La final stropim cu sos de vin cu maghiran si alaturam prune uscate. Asociat cu Terra Romana Feteasca Neagra de la Crama S.E.R.V.E.

Carne de porc fripta pe gratar cu cartofi taranesti

Pregatim pe gratar bucati fragede de muschiulet de porc maturat in Feteasca Neagra cu ierburi aromate, usturoi si sare de Praid.  Alaturam cartofi zbrobiti cu telemea de capra, inmiresmati cu marar. Se combina perfect cu sos de oase cu vin, parfumat cu usturoi copt si arome ca odinioara. Asociat cu Caloian Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.

Meniul va fi disponibil in restaurantul Hard Rock Cafe pana la sfarsitul lunii noiembrie. Nu rata o experienta culinara ce iti va desfata simturile!

Adresa: Sos. Kiseleff 32. Rezervari la 021 2066261. (Comunicat de presa – noiembrie 2018)

Data actualizarii: 01/11/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close