Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii

Aud periodic, de la cate unul sau altul, ca Idomemos e cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti, sau pe aproape, oricum. Mie nu mi se pare, si nu mi s-a parut nici in cele doua sau trei dati cand am mai trecut pe la ei, inainte.

Sunt pe la Buzesti, in spatele Mc Donaldsului, intr-o casa fara etaj pe colt, intr-o intersectie. Peste drum am mai vazut niste spatii tot cu numele lor, Idomemos Fast-food. Acolo vand mancare pentru luat la pachet, direct din galantare, si cand am trecut prin zona pe la pranz, mereu vedeam o coada de corporatisti asteptand sa le vina randul la cumparat.

Idomemos, cel cu servire la masa, e un restaurant mijlociu, asemanator cu mai toate celelalte restaurante orientale din Bucuresti facute de catre turci si arabi, nu de romani. Amenajat simplu, decorat cu ce au gasit la indemana. Mesele au, totusi, fete de masa albe, iar scaunele sunt invelite cu panza lucioasa, ca la nunta.

Mancarea de la Idomemos e expusa in galantare, ca in mai toate restaurantele de acest fel. Au si mancare gatita, in tavi mari, aperitive, deserturi, diferite feluri de kebab, frigarui si alte carnuri crude pe care le frig apoi pe undeva, in spate, nu se vede gratarul din salon. Turcul din poza a fost amabil, dornic sa dea explicatii daca aveai nevoie.

Mancarea e cea turceasca obisnuita la Idomemos, nu mi s-a parut nimic special, nici mai buna decat la altii, dar nici mai proasta. Poate ca putin mai scumpa, insa fiind mai in centru si avand atat de multi corporatisti cu burtile goale la pranz, e usor de inteles.

Idomemos e un fast-food, de fapt, inclusiv cel cu mese, pentru ca vii acolo pentru un mancat rapid si nu prea scump. Sunt de multi ani acolo, vor ramane si in continuare, fara indoiala. Si aceeasi mancare, desigur. In partea aceea de lume nu cred ca le da prin minte sa incerce sa inoveze ceva, iar turcilor si arabilor din Romania inca si mai putin, daca e sa vorbesc doar din observatia directa. (GB – iulie 2018)

Idomemos, restaurant turcesc in zona Buzesti din Bucuresti

Data actualizarii: 15/11/2019

Idomemos  - Str. Dr. Iacob Felix, nr. 15 (Buzesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close