Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1805 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4752 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

164 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

19 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

1963 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

230 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

835 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

198 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

185 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

504 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

543 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

111 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2006 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

715 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3583 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1523 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

725 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

421 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1942 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2074 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

622 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3237 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9480 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1580 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

559 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea

Ma asteptam sa vad pana acum mai multe bistrouri-atelier ale unor bucatari independenti (chefs / private chefs) in Bucuresti, adica niste localuri in care masa seamana mai mult cu o cina invitat la cineva acasa decat la un restaurant. Exista mai multe astfel de formate: table d’hote / table of the host cand chiar mergi la cineva acasa, impreuna cu mai multi necunoscuti la o masa in sufrageria chefului, insa care face asta in mod regulat, sunt pop-up restaurants si supper clubs, un fel de bistrouri ad-hoc si diverse forme alternative de mancat “out of home”.

Am auzit despre cateva astfel de initiative si in Bucuresti, destul de sporadice si de efemere, totusi, insa nu-mi aduc aminte sa fi mancat intr-un astfel de loc pana acum. Asa ca, atunci cand am auzit despre initiativa lui Constantin Turculet, un chef talentat pe care il cunoscusem inainte, m-am mobilizat si m-am dus.

Constantin Turculet e un bucatar din pasiune, din vocatie. A facut asta o lunga perioada prin Anglia, apoi a fost chef si consultant pe la cateva restaurante in Bucuresti. Acum s-a decis, dupa modelul occidental, sa-si deschida propriul sau “atelier” in care experimenteaza tot felul de retete si de tehnici, ale caror rezultate le pune in niste meniuri fixe pe care le serveste trei zile pe saptamana, doar la cina, celor care se inscriu pe lista de oaspeti din vreme. Dar nu mai mult de 10 pe… (citeste tot)

Say, bistroul atelier al Chef Constantin Turculet in Bucuresti

Data actualizarii: 16/04/2019

Say.  - Str. Gadinti, nr. 3 (Buzesti)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.