Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

In urma vremurilor.

Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison Mignon, insa mi-am construit o teorie despre ei, asa, in capul meu, dupa putinul timp pe care l-am petrecut acolo. Cine ii stie ar putea sa-mi spuna daca e adevarat sau nu…

Maison Mignon e de multa vreme acolo, la parterul unei case vechi de pe Sevastopol, chiar unde se termina in Buzesti. Nu stiu de ce in adresa lor scrie ca sunt pe Frumoasa, ca intrarea e pe Sevastopol. E destul de mic, sunt cateva mese la parter, si si mai putine la subsol, unde e greu de crezut ca intra cineva, chiar si iarna.

E amenajat intr-un stil clasic, demodat, dupa luxul de acum 30, 40 de ani. Culori inchise, mobilier masiv, incarcat, cam sumbru. Au fete de masa albe, curate si apretate, ceea ce rar mai vezi acum intr-un restaurant.

Ceea ce incepusem sa banuiesc atunci cand am intrat, s-a confirmat cand am deschis meniul. Un amestec din diverse bucatarii, insa, mai ales, am recunoscut multe feluri care faceau „gastronomia fina” pe vremea comunistilor si la putin timp dupa revolutia aceea a noastra.

Teoria mea este ca Maison Mignon e un vechi restaurant cumparat de fostul director, care are un bucatar sef acolo si el de zeci de ani, de care nu vrea sau nu poate sa se desparta, nu conteaza de ce. Cred ca sunt niste oameni trecuti de prima tinerete, care asta au facut toata viata, pentru care aceasta e singura lor afacere, si chiar sens in viata, si care au ramas blocati in vremurile lor de glorie, cu nostalgiile aferente, din care nu vor mai iesi vreodata, nu imi imaginez ca Maison Mignon ar putea arata radical schimbat intr-o zi, cand voi mai trece din nou pe acolo. Or fi primit oferte de la unii si de la altii ca sa faca ceva nou acolo, revolutionar, nemaivazut, insa ei nu vor face asta, chiar daca sunt convinsi ca ar putea sa le aduca mult mai multi bani. Nu, Maison Mignon e copilul lor, e viata lor acolo, si nu vor alta. Ma gandesc si eu…

Si mai cred ca seara nu au multi clienti, Maison Mignon pare sa fie un fel de cantina pentru nenumaratii corporatisti din zona. Toti din jurul nostru mancau meniurile simple si ieftine de pranz, in 15-20 de minute erau deja gata. Presupun ca noi i-am luat prin surprindere cu pretentiile noastre a la carte, de aceea o fi si durat atat de mult sa ni le aduca. Nu a fost cine stie ce mancarea, nici nu prea am ce scrie despre ea.

As scrie mai degraba despre serviciu, care a fost foarte bun, cu o chelnerita inimoasa, mereu zambitoare, foarte placuta si saritoare. Cred ca era si patronul acolo, servea si el din cand in cand si vorbea cu unii sau altii dintre clienti, unii pareau sa-i fie cunoscuti. Nu a ajuns si pe la noi, insa, oricum, parea sa se potriveasca perfect cu personajul schitat de imaginatia mea.

Preturile nu sunt mari la Maison Mignon, dar nici prea mici. O masa te costa pe la 100 de lei.

Asadar, daca aveti nostalgiile vremurilor trecute, sau dimpotriva, daca vreti sa vedeti cam ce insemna un restaurant de (aproape) lux pe vremea comunistilor, va puteti opri intr-o zi la Maison Mignon, cand ajungeti pe la Buzesti… (GB – aprilie 2017)

Maison Mignon, restaurant retro in Piata Buzesti din Bucuresti

Thalia (Victoriei)

Marea cantina populara a BuzestiuluiSunt doua restaurante Thalia in Bucuresti, unul la Tineretului si al doilea pe Sevastopul, chiar unde se termina in Buzesti, pe care ei il numesc Thalia Victori...

Mc Moni’s

Unul dintre ultimii aparatori ai gloriei apuse a marilor restaurante comunisteCine mergea des la restaurant acum un sfert de secol, imediat dupa Revolutie, stie cat de faimos era Mc Moni's, din Co...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comunisteHotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Data actualizarii: 05/03/2021

Maison Mignon  - Str. Frumoasa, nr. 2 (Piata Buzesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close