Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11754 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14930 vizite

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3053 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

293 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30454 vizite 6 comentarii

Nunta luxoasa in VitanBellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

2750 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

25613 vizite 16 comentarii

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

2550 vizite

Bellini Barn. Dar i-au spus, mai poetic, Bellini Garden...Acolo a ...

1892 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientaleBocca Lupo e un res...

7462 vizite 3 comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6788 vizite 1 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3746 vizite 2 comentarii

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

5819 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

7868 vizite

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

14250 vizite 1 comentarii

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

874 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

6545 vizite 5 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

9183 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino!De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

6472 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10947 vizite 3 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din p...

3448 vizite 1 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

8278 vizite

10 vizite

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

30704 vizite 1 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10766 vizite 2 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1942 vizite

Noi suntem Piccola Bocca, cel mai mic bar din Bucuresti. La noi se bea...

742 vizite

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

44877 vizite 12 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

7006 vizite

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa PetreSara e u...

1099 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

14615 vizite 3 comentarii

Sciccheria Rosetti este un restaurant cu specific italian, situat la P...

814 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

4146 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

8778 vizite 4 comentarii

Din nou de bine despre Trattoria RomaAm revenit după mai bine...

3501 vizite 1 comentarii

Dorim sa va aducem la cunoștința ca din Decembrie 2017 s-a deschis r...

317 vizite

Treevi este un bistrou fast-food de pizza si paste, situat pe Calea Vi...

801 vizite

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj Am ...

14836 vizite

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

2081 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Il Locale –  Daca nu cresti intr-un an…

Un an de zile nu e o perioada lunga in pregatirea unui chef, insa nici scurta. Un chef bun si ambitios poate invata o multime de lucruri noi intr-un an si poate evolua vizibil, atat in ceea ce priveste alcatuirea unor noi meniuri, cat si in ceea ce gasesti in farfurie. Dar daca nu vezi o astfel de diferenta, inseamna ca este foarte probabil sa nici nu o mai vezi vreodata, si ca nu-l vei gasi prea curand pe acel om pe scurta lista a marilor chefs.

Nu stiu daca Il Locale au acelasi chef ca anul trecut, cand am fost eu acolo si am scris ca aceea nu e mancare fina, chiar daca i-am pus, totusi, in acea lista cu restaurante bucurestene cu astfel de bucatarii mai sofisticate. Dar sunt aproape convins ca e tot el, fiindca si acum pot spune cam acelasi lucru despre mancarea de la Il Locale, chiar daca le-am mai marit putin nota. Am marit-o pentru ca mancarea mi-a placut ceva mai mult la gust decat imi aduc aminte de cea de anul trecut, nu pentru ca ar fi mai fina.

Il Locale arata la fel de bine, totul e impecabil, nu am observat nimic deteriorat dupa trecerea unui an. Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau si din Bucuresti, cu o terasa plina de verdeata si de flori cu lacul alaturi.

Meniul e foarte lung pentru un restaurant care sa-ti inspire incredere ca vei primi ceva deosebit si sofisticat in farfurie. E un meniu cuminte, conservator, merge pe felurile cunoscute, comune, relativ simple. Nu stiu daca asa i-a cerut patronul Il Locale sau, pur si simplu, nu a vrut cheful sa faca altceva. Sau poate ca nu l-a dus mintea la mai mult decat atat.

Insa, la fel ca la alte restaurante scumpe si de succes din Herastrau sau din alte parti ale Bucurestiului, care nu au chefs foarte talentati, insa isi permit sa cumpere cele mai bune produse si ingrediente, poate iesi mancare foarte buna la gust si daca nu e originala.

Legumele de la Il Locale au fost surprinzator de bune si de bine facute; pestele proaspat si bun, dar fara sos – ca la trattoria, adica. Un mare chef nu ar lasa sa iasa pe sala un peste fara sos… Camembertul la cuptor a fost atat de bun pe cat poate fi un camembert de calitate. Ca l-a bagat cheful de la Il Locale intr-un cuptor, asa intreg cum l-a desfacut din pachet, si apoi in farfuria noastra, nu e mare “branza”. Pastele au fost foarte bune; ulei cam in exces si trufele nici proaste, dar nici cu vreun miros de care sa iti aduci aminte.

Chelnerul foarte atent si bine intentionat, rapid si eficient, dar speriat de nu se stie ce si stresat, fara sa fie in stare sa duca o conversatie, daramite sa initieze el una. Preturi ridicate, desigur, insa in linie cu ale celorlalte restaurante bune din Parcul Herastrau si din Bucuresti.

Il Locale e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar si asa, fara originalitate si finete in farfurie. Insa e mancare buna, bine facuta, muncita in bucatarie, cu ce se gaseste mai bun pe piata de produse si materii prime. Pentru moment e suficient pentru clientela bucuresteana, si va fi si in continuare, fara indoiala, pentru ca marele parc si marele lac tin loc de orice altceva. (GB – septembrie 2018)

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e… (citeste tot)

Data actualizarii: 21/04/2020

Il Locale  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • BucurieEsti :

    il locale este foarte frumos amenajat si primitor

  • Vete :

    Scuze, articolul pare scris la comanda. Daca pentru o mancare medie cu indulgenta buna se da nota aproape 9, atunci ce note mai raman pentru cei care fac diferenta?

    Am fost o singura data. Mancarea in ton cu ce ai scris, nimic deosebit, nimic gresit. Dar nu ma mai intorc acolo din cauza chelnerului care parea deranjat de faptul ca are copii in restaurant. Asa privire urata si asa tonalitate cand se adresa copiilor am vazut doar la personajele negative din desene animate.

    Amenajarea desavarsita!

    • George Butunoiu :

      Vezi ce am scris in recenzia trecuta despre ei. Nota la mancare e mai mare decat ar trebui, intr-adevar, insa asa am apucat sa le dau si altora cu acelasi nivel si nu am vrut sa-i nedreptatesc pe ei. Insa le-am scazut nota la „bonusul evaluatorului”, ca sa compensez asta. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close