Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva trimiteri catre bucataria fina, daca te uiti cu atentie la numele mancarurilor. Iar daca te uiti pe site-ul lor inainte, chiar crezi ca te duci la un restaurant cu bucatarie fina, chiar fine dining, zic ei. Cica cheful lor, Alex Bignotti, a lucrat si intr-un restaurant cu o steluta Michelin. Au fost destul de precauti, totusi, sa nu scrie si ce a facut domnul Alex Bignotti prin acel restaurant cu stelute Michelin.

Dar mancarea de la Il Locale nu are nimic fin in ea, cel putin cea care a ajuns in farfuriile noastre. Am tras cu ochiul si la farfuriile celor din jur, si mi s-a intarit cu atat mai mult convingerea. Intr-un restaurant cu Haute Cuisine nu pui o jumatate de borcan de sos de rosii peste o mancare, si nici nu decorezi farfuriile cu frunze de salata. Numai in osteria si in trattoria se face asta, nici macar in ristorante-le cu ceva pretentii, daramite in marile restaurante de fine dining?

A fost buna mancarea de la Il Locale, nu am zis altceva, dar e mancare de trattoria, chiar daca in meniu pare sofisticata. Vinetele cu parmezan au fost bune, si spanacul, desi l-au fiert mult prea mult, vita asa si asa; tartarul a fost ceva mai bun, dar fara nimic special. Sparanghelul a fost chiar bine facut si plantele de buna calitate, a fost singurul lucru mai apropiat de adevarata bucatarie fina. Painea proasta si arsa. De ce au prajit-o, nu stiu. Si nici de ce nu ne-au intrebat dinainte daca vrem paine prajita sau de alt fel. Nu au adus amuse bouche, tot ca la osteria si trattoria… Si au adus mancarea in niste farfurii colorate, parca erau de lut, de bistrou, farfurii pe care nu le vei vedea niciodata nici macar in ristorante-le cu ceva pretentii, daramite in marile restaurante de fine dining…

De ce l-am pus pe Il Locale in lista cu restaurantele cu bucatarie fina din Bucuresti, nici eu nu stiu. Ba da, pentru ca am apucat sa-i pun si pe altii care au mancare cam la fel, ca sa nu creada cineva ca ii nedreptatesc, ca am ceva cu ei. Si pentru ca erau, oricum, prea putine restaurante in acea lista, mi-am zis ca poate ii incurajez cu asta…

Serviciul a fost bun la Il Locale, cu niste chelneri saritori si binevoitori, chiar placuti. Erau atenti cand vorbeau cu mine, dar cred ca se gandeau si in alta parte. Ne-au incurcat doua comenzi, ne-au adus tartar de vita in loc de ton si cafea cu cofeina in loc de fara. Si ne-au si explicat ca noi chiar tartar de vita si cafea cu cofeina am cerut, dar nu ne-am dat seama. Eram curiosi sa vedem daca ne schimba cafeaua dupa ce le-am spus ca ne-au adus altceva. Nu ne asteptam sa ne schimbe tartarul, pentru ca acela e scump si implica si niste manevre logistice, insa cafeaua e ieftina si o schimbi in cateva clipe, daca vrei sa-i transmiti un semnal clientului, sa nu plece frustrat, cu tot ce inseamn asta. Dar nu au facut-o.

Preturile nu sunt mari la Il Locale, sunt mai mici decat la alte restaurante mari din parcul Herastrau, care au mancarea cam tot pe acolo.

Asadar, Il Locale e unul dintre restaurantele mari si bune ale parcului Herastrau si ale Bucurestiului, foarte frumos, cu mancare italieneasca obisnuita, dar buna, bine facuta, muncita. Nu e un restaurant de fine dining, nici pe departe, si nici nu va fi prea curand cu un asemenea chef. Iti dai seama in cateva clipe cand ai de-a face cu un mare bucatar, care e creativ si are reflexul finetii. Dar cel de la Il Locale nu-l are. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 07/09/2018

Il Locale, iunie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close