Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

La 18 Lounge au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... ...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

Afiseaza

Daca nu cresti intr-un an…

Un an de zile nu e o perioada lunga in pregatirea unui chef, insa nici scurta. Un chef bun si ambitios poate invata o multime de lucruri noi intr-un an si poate evolua vizibil, atat in ceea ce priveste alcatuirea unor noi meniuri, cat si in ceea ce gasesti in farfurie. Dar daca nu vezi o astfel de diferenta, inseamna ca este foarte probabil sa nici nu o mai vezi vreodata, si ca nu-l vei gasi prea curand pe acel om pe scurta lista a marilor chefs.

Nu stiu daca Il Locale au acelasi chef ca anul trecut, cand am fost eu acolo si am scris ca aceea nu e mancare fina, chiar daca i-am pus, totusi, in acea lista cu restaurante bucurestene cu astfel de bucatarii mai sofisticate. Dar sunt aproape convins ca e tot el, fiindca si acum pot spune cam acelasi lucru despre mancarea de la Il Locale, chiar daca le-am mai marit putin nota. Am marit-o pentru ca mancarea mi-a placut ceva mai mult la gust decat imi aduc aminte de cea de anul trecut, nu pentru ca ar fi mai fina.

Il Locale arata la fel de bine, totul e impecabil, nu am observat nimic deteriorat dupa trecerea unui an. Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau si din Bucuresti, cu o terasa plina de verdeata si de flori cu lacul alaturi.

Meniul e foarte lung pentru un restaurant care sa-ti inspire incredere ca vei primi ceva deosebit si sofisticat in farfurie. E un meniu cuminte, conservator, merge pe felurile cunoscute, comune, relativ simple. Nu stiu daca asa i-a cerut patronul Il Locale sau, pur si simplu, nu a vrut cheful sa faca altceva. Sau poate ca nu l-a dus mintea la mai mult decat atat.

Insa, la fel ca la alte restaurante scumpe si de succes din Herastrau sau din alte parti ale Bucurestiului, care nu au chefs foarte talentati, insa isi permit sa cumpere cele mai bune produse si ingrediente, poate iesi mancare foarte buna la gust si daca nu e originala.

Legumele de la Il Locale au fost surprinzator de bune si de bine facute; pestele proaspat si bun, dar fara sos – ca la trattoria, adica. Un mare chef nu ar lasa sa iasa pe sala un peste fara sos… Camembertul la cuptor a fost atat de bun pe cat poate fi un camembert de calitate. Ca l-a bagat cheful de la Il Locale intr-un cuptor, asa intreg cum l-a desfacut din pachet, si apoi in farfuria noastra, nu e mare “branza”. Pastele au fost foarte bune; ulei cam in exces si trufele nici proaste, dar nici cu vreun miros de care sa iti aduci aminte.

Chelnerul foarte atent si bine intentionat, rapid si eficient, dar speriat de nu se stie ce si stresat, fara sa fie in stare sa duca o conversatie, daramite sa initieze el una. Preturi ridicate, desigur, insa in linie cu ale celorlalte restaurante bune din Parcul Herastrau si din Bucuresti.

Il Locale e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar si asa, fara originalitate si finete in farfurie. Insa e mancare buna, bine facuta, muncita in bucatarie, cu ce se gaseste mai bun pe piata de produse si materii prime. Pentru moment e suficient pentru clientela bucuresteana, si va fi si in continuare, fara indoiala, pentru ca marele parc si marele lac tin loc de orice altceva. (GB – septembrie 2018)

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e… (citeste tot)

Data actualizarii: 11/08/2019

Il Locale

  • Vete :

    Scuze, articolul pare scris la comanda. Daca pentru o mancare medie cu indulgenta buna se da nota aproape 9, atunci ce note mai raman pentru cei care fac diferenta?

    Am fost o singura data. Mancarea in ton cu ce ai scris, nimic deosebit, nimic gresit. Dar nu ma mai intorc acolo din cauza chelnerului care parea deranjat de faptul ca are copii in restaurant. Asa privire urata si asa tonalitate cand se adresa copiilor am vazut doar la personajele negative din desene animate.

    Amenajarea desavarsita!

    • George Butunoiu :

      Vezi ce am scris in recenzia trecuta despre ei. Nota la mancare e mai mare decat ar trebui, intr-adevar, insa asa am apucat sa le dau si altora cu acelasi nivel si nu am vrut sa-i nedreptatesc pe ei. Insa le-am scazut nota la „bonusul evaluatorului”, ca sa compensez asta. GB