Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

13798 vizite

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

9918 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

3869 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2978 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

6484 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

6270 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

4072 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

1340 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

1119 vizite

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

1705 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1707 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

5077 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

4286 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

950 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2493 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1651 vizite

Trattoria Roma este un tip aparte printre multitudinea de trattorii de...

72 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

808 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

2374 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

2127 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

5044 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

1100 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

1065 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

1134 vizite

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului Am revenit la Gall...

2109 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

1077 vizite

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

2214 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2490 vizite
Afiseaza
vizualizari

Daca nu cresti intr-un an…

Un an de zile nu e o perioada lunga in pregatirea unui chef, insa nici scurta. Un chef bun si ambitios poate invata o multime de lucruri noi intr-un an si poate evolua vizibil, atat in ceea ce priveste alcatuirea unor noi meniuri, cat si in ceea ce gasesti in farfurie. Dar daca nu vezi o astfel de diferenta, inseamna ca este foarte probabil sa nici nu o mai vezi vreodata, si ca nu-l vei gasi prea curand pe acel om pe scurta lista a marilor chefs.

Nu stiu daca Il Locale au acelasi chef ca anul trecut, cand am fost eu acolo si am scris ca aceea nu e mancare fina, chiar daca i-am pus, totusi, in acea lista cu restaurante bucurestene cu astfel de bucatarii mai sofisticate. Dar sunt aproape convins ca e tot el, fiindca si acum pot spune cam acelasi lucru despre mancarea de la Il Locale, chiar daca le-am mai marit putin nota. Am marit-o pentru ca mancarea mi-a placut ceva mai mult la gust decat imi aduc aminte de cea de anul trecut, nu pentru ca ar fi mai fina.

Il Locale arata la fel de bine, totul e impecabil, nu am observat nimic deteriorat dupa trecerea unui an. Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau si din Bucuresti, cu o terasa plina de verdeata si de flori cu lacul alaturi.

Meniul e foarte lung pentru un restaurant care sa-ti inspire incredere ca vei primi ceva deosebit si sofisticat in farfurie. E un meniu cuminte, conservator, merge pe felurile cunoscute, comune, relativ simple. Nu stiu daca asa i-a cerut patronul Il Locale sau, pur si simplu, nu a vrut cheful sa faca altceva. Sau poate ca nu l-a dus mintea la mai mult decat atat.

Insa, la fel ca la alte restaurante scumpe si de succes din Herastrau sau din alte parti ale Bucurestiului, care nu au chefs foarte talentati, insa isi permit sa cumpere cele mai bune produse si ingrediente, poate iesi mancare foarte buna la gust si daca nu e originala.

Legumele de la Il Locale au fost surprinzator de bune si de bine facute; pestele proaspat si bun, dar fara sos – ca la trattoria, adica. Un mare chef nu ar lasa sa iasa pe sala un peste fara sos… Camembertul la cuptor a fost atat de bun pe cat poate fi un camembert de calitate. Ca l-a bagat cheful de la Il Locale intr-un cuptor, asa intreg cum l-a desfacut din pachet, si apoi in farfuria noastra, nu e mare “branza”. Pastele au fost foarte bune; ulei cam in exces si trufele nici proaste, dar nici cu vreun miros de care sa iti aduci aminte.

Chelnerul foarte atent si bine intentionat, rapid si eficient, dar speriat de nu se stie ce si stresat, fara sa fie in stare sa duca o conversatie, daramite sa initieze el una. Preturi ridicate, desigur, insa in linie cu ale celorlalte restaurante bune din Parcul Herastrau si din Bucuresti.

Il Locale e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar si asa, fara originalitate si finete in farfurie. Insa e mancare buna, bine facuta, muncita in bucatarie, cu ce se gaseste mai bun pe piata de produse si materii prime. Pentru moment e suficient pentru clientela bucuresteana, si va fi si in continuare, fara indoiala, pentru ca marele parc si marele lac tin loc de orice altceva. (GB – septembrie 2018)

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e… (citeste tot)

Data actualizarii: 10/09/2018

Il Locale

 • Vete :

  Scuze, articolul pare scris la comanda. Daca pentru o mancare medie cu indulgenta buna se da nota aproape 9, atunci ce note mai raman pentru cei care fac diferenta?

  Am fost o singura data. Mancarea in ton cu ce ai scris, nimic deosebit, nimic gresit. Dar nu ma mai intorc acolo din cauza chelnerului care parea deranjat de faptul ca are copii in restaurant. Asa privire urata si asa tonalitate cand se adresa copiilor am vazut doar la personajele negative din desene animate.

  Amenajarea desavarsita!

  • George Butunoiu :

   Vezi ce am scris in recenzia trecuta despre ei. Nota la mancare e mai mare decat ar trebui, intr-adevar, insa asa am apucat sa le dau si altora cu acelasi nivel si nu am vrut sa-i nedreptatesc pe ei. Insa le-am scazut nota la „bonusul evaluatorului”, ca sa compensez asta. GB

 • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.