Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva trimiteri catre bucataria fina, daca te uiti cu atentie la numele mancarurilor. Iar daca te uiti pe site-ul lor inainte, chiar crezi ca te duci la un restaurant cu bucatarie fina, chiar fine dining, zic ei. Cica cheful lor, Alex Bignotti, a lucrat si intr-un restaurant cu o steluta Michelin. Au fost destul de precauti, totusi, sa nu scrie si ce a facut domnul Alex Bignotti prin acel restaurant cu stelute Michelin.

Dar mancarea de la Il Locale nu are nimic fin in ea, cel putin cea care a ajuns in farfuriile noastre. Am tras cu ochiul si la farfuriile celor din jur, si mi s-a intarit cu atat mai mult convingerea. Intr-un restaurant cu Haute Cuisine nu pui o jumatate de borcan de sos de rosii peste o mancare, si nici nu decorezi farfuriile cu frunze de salata. Numai in osteria si in trattoria se face asta, nici macar in ristorante-le cu ceva pretentii, daramite in marile restaurante de fine dining?

A fost buna mancarea de la Il Locale, nu am zis altceva, dar e mancare de trattoria, chiar daca in meniu pare sofisticata. Vinetele cu parmezan au fost bune, si spanacul, desi l-au fiert mult prea mult, vita asa si asa; tartarul a fost ceva mai bun, dar fara nimic special. Sparanghelul a fost chiar bine facut si plantele de buna calitate, a fost singurul lucru mai apropiat de adevarata bucatarie fina. Painea proasta si arsa. De ce au prajit-o, nu stiu. Si nici de ce nu ne-au intrebat dinainte daca vrem paine prajita sau de alt fel. Nu au adus amuse bouche, tot ca la osteria si trattoria… Si au adus mancarea in niste farfurii colorate, parca erau de lut, de bistrou, farfurii pe care nu le vei vedea niciodata nici macar in ristorante-le cu ceva pretentii, daramite in marile restaurante de fine dining…

De ce l-am pus pe Il Locale in lista cu restaurantele cu bucatarie fina din Bucuresti, nici eu nu stiu. Ba da, pentru ca am apucat sa-i pun si pe altii care au mancare cam la fel, ca sa nu creada cineva ca ii nedreptatesc, ca am ceva cu ei. Si pentru ca erau, oricum, prea putine restaurante in acea lista, mi-am zis ca poate ii incurajez cu asta…

Serviciul a fost bun la Il Locale, cu niste chelneri saritori si binevoitori, chiar placuti. Erau atenti cand vorbeau cu mine, dar cred ca se gandeau si in alta parte. Ne-au incurcat doua comenzi, ne-au adus tartar de vita in loc de ton si cafea cu cofeina in loc de fara. Si ne-au si explicat ca noi chiar tartar de vita si cafea cu cofeina am cerut, dar nu ne-am dat seama. Eram curiosi sa vedem daca ne schimba cafeaua dupa ce le-am spus ca ne-au adus altceva. Nu ne asteptam sa ne schimbe tartarul, pentru ca acela e scump si implica si niste manevre logistice, insa cafeaua e ieftina si o schimbi in cateva clipe, daca vrei sa-i transmiti un semnal clientului, sa nu plece frustrat, cu tot ce inseamn asta. Dar nu au facut-o.

Preturile nu sunt mari la Il Locale, sunt mai mici decat la alte restaurante mari din parcul Herastrau, care au mancarea cam tot pe acolo.

Asadar, Il Locale e unul dintre restaurantele mari si bune ale parcului Herastrau si ale Bucurestiului, foarte frumos, cu mancare italieneasca obisnuita, dar buna, bine facuta, muncita. Nu e un restaurant de fine dining, nici pe departe, si nici nu va fi prea curand cu un asemenea chef. Iti dai seama in cateva clipe cand ai de-a face cu un mare bucatar, care e creativ si are reflexul finetii. Dar cel de la Il Locale nu-l are. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 07/09/2018

Il Locale, iunie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close