Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul orasului

Journey Pub, restaurant si terasa cu specific ludicJourney Pub e un local situat in centrul Bucurestiului, intre Piata Romana si Ateneul Roman, intr-o zona foarte circulata si aglomerata, mai ales ziua, dar si seara. Desi nu are in imediata apropiere nicio facultate (ASE-ul e cel mai apropiat, la vreo 500m), Journey a devenit un local studentesc, concentrandu-se destul de mult pe acest tip de clientela.

Cladriea in care se afla este una relativ noua, construita recent si este destul de complexa ca spatiere, avand o multime de sali si spatii, la parter, etaj sau demisol, inclusiv o terasa, cea amenajata cu foarte multe plante verzi, si care atrage probabil cel mai mult. Pe langa terasa, la parter mai exista un salon (Sky Dome) unde intra aproximativ 60 de persoane, dar si niste sali mai mici pe la demisol si etaj, unde se pot practica diferite jocuri de masa (board games), din ce am vazut.

Mobilierul si amenajarea interiorului nu ies in evidenta, daca ar fi sa excludem terasa cu a sa vegetatie luxurianta, totul fiind clasic, destul de comercial, totul fiind centrat pe ideea de calatorie, destinatii turistice, de unde si numele locatiei!

Ambianta este una placuta, usor agitata, de trafic, pentru ca terasa este destul de ocupata in orice moment al zilei ai veni aici. Muzica de la Journey Pub este diversa, dar in linii mari sunt genuri de muzica destul de comerciale: R&B, pop-rock, rock & roll etc.

Meniul este divers, cu foarte multe variatii din numeroase bucatarii nationale, iar pretul mediu al unei portii de mancare este intre 30 si 40 de lei.

Stafful are in jur de 30-35 de ani si poarta sorturi specifice si haine lejere, dar se disting de clienti pentru ca servesc la mese, dar si pentru ca sunt destul de rigizi, purtandu-se formal si strict, pe langa faptul ca fac un service lent si dezinteresat!

Cand am fost eu la Journey Pub  erau in jur de 70-80 de persoane, terasa fiind plina. Clientela era una variata cu varste intre 25-30 ani si pana la 50-60 ani, usor mai multe femei decat barbati (60%-40%) si cu diferente de 5-10 ani intre membrii grupurilor.

Din punct de vedere al statului social, clientii de la Journey Pub sunt destul de diferiti, putand regasi mai ales studenti, turisti (si nu putini!), cat si corporatisti sau alti oameni obisnuiti, unii trecand pe acolo pentru pauza de masa, altii iesind pentru o bere cu gasca. Prezenta lor este una de relaxare, pentru a iesi alturi de prieteni, pentru socializare etc., nu este un spatiu in care sa pretinzi ca vii pentru a dezbate idei mari sau a avea discutii prea profunde.

De asemenea, clientela de la Journey Pub nu este una diferita fata de alte locatii, neputand distinge mai deloc intre clientii de aici si cei din alte locuri.

Grupurile de oameni pot fi pana pe la 10 persoane, dar toti vin impreuna si se cunosc intre ei, majoritatea fiind din spectrul clasei de mijloc, fie studenti sau corporatisti, fie turisti, care vin aici pe jos sau cu masina, pentru o iesire in grup la terasa, intr-un cadru lejer, tineresc chiar. Poate singurul lucru care sa incline spre incadrarea sa in categoria localurilor boeme este aerul studentesc pe care il are, datorat terasei, dar si spatiilor de board games.  (Daniel Catoi – iunie 2018)


Journey e la fel cum il stiu de cativa ani, o terasa frumoasa dar acoperita in intergime, incredibil de mare pentru ceva in centrul centrului Bucurestiului, multe plante – am uitat sa le studiez sa vad daca eraunaturale, dar cred ca sunt. Multe incaperi, pe mai multe niveluri, insa toata lumea pare sa stea pe terasa, nu in salile de la subsol sau pe unde mai sunt. Plin de studenti, elevi si tineri, in general, probabil atrasi si de preturile relativ mici. Spun relativ pentru ca mancarea e banala, chiar proasta uneori. Noi am primit niste tartine cu paine uscata si mucegaita, lucru care m-a indispus teribil. Serviciul e destul de rapid, chelnerii, tineri toti, si ei, binevoitori si placuti. De mers la Journey, deci, pentru cafea si alte bauturi, poate si pentru ceva dulciuri, si pentru atmosfera studenteasca, bineinteles! (GB – martie 2017)


Un restaurant child-friendly

Cand vorbim despre restaurantele child-friendly va trebui sa avem in vedere si Journey Pub. Chiar daca nu are un spatiu dedicat numai celor mici, cei de la Journey Pub pun la dispozitie salonul numit Sky Dome (80 mp si aproximativ 60-70 de locuri la mesele de la parter si etaj), decorat in cea mai mare parte in alb, cu norisori si alte asemenea accesorii, pentru a organiza petreceri, aniversari sau alte party-uri pentru cei mici. Intr-adevar, decorul este unul foarte potrivit, iar cu ceva ajutor (baloane, confetti si alte asemenea detalii) salonul devine numai bun pentru o petrecere de copii. Totusi, spatiul nu este unul special dedicat, neavand jucarii sau alte obiecte de mobilier, care se gasesc prin spatiile de joaca pentru copii. Ba mai mult, m-au surprins scaunele de tip bar, respectiv mesele aferente, care mobileaza incaperea la parter, care sunt total nepotrivite si chiar incomode spre a fi folosite de cei mici. Probabil ca si periculoase, daca intervine si neatentia!

De asemenea, in afara petrecerilor organizate, nu cred ca iti poti lasa copilul in acest salon, cat timp stai la Journey Pub, pentru ca spatiul se foloseste ca salon de luat masa, cand nu sunt asemenea evenimente private. (Daniel Catoi – septembrie 2017)

Sky Dome

 

Data actualizarii: 16/11/2019

Journey Pub, iunie 2018  - Str. George Enescu, nr. 25

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close