Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre

Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul „izakaya”, adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia.

Nimic nou de spus despre amenajare, fata de ce am scris in martie, mancarea la fel de buna, le-am pus, insa, o nota mai mare la servicii, deoarece de data aceasta nu mai erau cei doi aiuriti, ci un chelner sigur pe el si placut la vorbit. Si preturile cred ca s-au mai marit fata de cum erau in primavara. (GB – septembrie 2017)

Un restaurant japonez pentru clasa de mijloc

Kanpai e unul dintre restaurantele japoneze cunoscute deja ale Bucurestiului, care s-a pozitionat ca restaurant japonez popular (de aici si numele de Kanpai Bistro – cred ca in japoneza e Izakaya), cu mancare traditionala, fara pretentii de fine dining. Au un bucatar japonez care munceste din greu, il vezi prin geam daca stai in sala de sus.

Cladirea cu un etaj e destul de banala daca te uiti din afara, fara nicio forma, inghesuita printre blocurile din apropierea Pietei Floreasca. Au o sala mai mare la parter, lunga si ingusta, cu barul de sushi, la etaj inca una mai mica, din care vezi bucataria prin peretele de sticla.

Legat de amenajarea restaurantelor japoneze, si orientale, in general, exista dintotdeauna o controversa: e mai bine sa fie intunecoase si sumbre, in culori inchise si cu decoruri simple si saracacioase (chiar daca aparent), ca sa sugereze atmosfera de la ei, de acolo, sau sa fie ceva mai europenizate/ americanizate, dupa obiceiurile cultura occidentala?

La Kanpai au ales varianta cu atmosfera sumbra. Cladirea urata avea si asa niste geamuri mici (oare ce arhitect a putut imagina asa ceva?), iar baietii de la Kanpai le-au astupat si pe acelea cu scanduri. Minimalist in rest, banchete la perete cu niste perne cam murdare, o soba mica de fonta sau de tabla in mijloc, interesanta, ca pe vremea copilariei mele la tara.

Meniul e foarte lung la Kanpai, mi-a luat ceva sa fac media preturilor. Rezultatul final a fost incurajator, totusi, poti manca bine acolo cu preturi rezonabile, mai ales ca multe portii sunt destul de mari. Mancarea e buna, multe feluri pe care nu prea le gasesti in alta parte. Poti merge de multe ori la Kanpai si sa descoperi de fiecare data altceva interesant. Fiind mancare traditionala, totusi, fac exces de sare, de ulei si de prajeli.

Serviciul e inegal la Kanpai. La inceput am ajuns pe mana a doi chelneri foarte tineri, foarte binevoitori si dornici de a face bine, fara indoiala, insa care nu aveau nici cea mai vaga idee de ce ii plateste cineva ca sa stea acolo. Foarte saritori cand le cereai si le spuneai sa faca ceva, insa, in rest stateau si se uitau in gol, nemiscati. Daca ar fi cazut soba de fonta incinsa peste tine, de pilda, nu s-ar fi gandit ca trebuie sa faca ceva daca nu le-ai fi facut semn sau ai striga la ei, cu ultima suflare… Noroc ca un chelner mai vachi s-a prins ca e nevoie de interventia lui si a mai salvat situatia.

Kanpai e, asadar, unul dintre restaurantele japoneze de referinta ale Bucurestiului, care nu poate fi ocolit attunci cand vreti sa mancati si altceva in afara de sushi. E acolo de cativa ani, probabil va mai ramane o vreme, am vazut adesea multi clienti, in special tineri si familii cu copii. (GB – martie 2017)

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Data actualizarii: 26/12/2019

Kanpai Bistro, septembrie 2017  - Str. George Calinescu, Nr. 49 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close