Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftDupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicolau, insa dupa numele de scena este Kera Calita ot Jaristea. Kera Calita a studiat la Liceul Sincai, apoi a studiat biblioteconomie, iar dupa Revolutie a deschis o carciuma, care traieste si azi, dupa 27 de ani. Toti invitatii de seama din politichia si cultura lumii, care au vizitat Romania au trecut si pe la umila ei carciuma, intitulata Locanta Jaristea.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Kera Calita: Schimbarile majore in restaurante se simt si se vad limpede, a aparut un gen de carciuma „cantina romaneasca” in locatii precum palate si case vechi fara pretentii in gastronomie si servicii.Locanta Jaristea

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Kera Calita: Fara tehnologie de inalta tinuta in zilele de azi nu poti functiona. Ai nevoie ca de aer de un convectomat, de roboti, de masini de vidat, de impachetat, congelatoare de performanta si  celelalte ustensile care apar de fiecare data mai avansate.

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Kera Calita: Fiecare restaurant trebuie sa aiba un punct de atractie, un punct de rezistenta fara comparatie cu altul; ori ai o gradina de vara cu fantana arteziana fara seaman, ori iti localizezi restaurantul intr-un palat, intr-un conac celebru, ori intr-o padure unde ai si lac si pasari cantatoare, ori ai un mobilier si orfevarii de la carciumile din jurul anului 1900 din care mananca clientii sau lucrezi la un spectacol sau cabaret unde se produc artisti de toate genurile, iar despre felurile de mancare si soiurile de vinuri ele arata mintea stapanului si peste toate acestea trebuie sa ai un bucatar cu scoala multa si grea, cu nume sonor.

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Kera Calita: In urmatorii ani vor disparea restaurantele care sunt comune si n-au poveste, in schimb vor ramane scrise in istoria orasului doar cele in care locantierul isi iubeste „birtul sau bodega” mai mult decat viata lui si nu se gandeste doar la castig.Kera Calita

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Kera Calita: Una  din indeletnicirile de seama a bucatariei este aprovizionarea, cel care face comenzile furnizorilor trebuie sa cunoasca pana si anatomia animalelor si sa stie precis analiza tehnica a meniurilor.

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Kera Calita: Concurenta neloiala si cei ce fac rau pietei gastronomice publice sunt perfect legati de educatia publicului platitor. Cati din bucuresteni sunt gourmée?

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Kera Calita: Atata timp cat nu mai exista inalte scoli de ospatari, chelneri, bucatari, mai ales ca au trecut 45 de ani de comunism si 27 de ani de tranzitie in care bucataria era saracacioasa, economica si profesorii erau fara cultura, azi se vad consecintele. Ganditi-va ca pe vremea aceea si bucatarul si chelnerul erau stapanii  restaurantului, furau clientii si-i umileau fara pareri de rau. Asa era moda!Kera Calita

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Kera Calita: Gastronomia a inceput in Franta si a fost model pentru toti ceilalti, dar restaurantele din Romania seamana cu toate restaurantele tarilor din Balcani, in port, canturi, obiceiuri si bucatarie.

Restocracy: Care este strategia restaurantului pe care il conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Kera Calita: Strategia mea este una singura; sa nu schimb nimic din ce am facut mai bine de un sfert de veac.

Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Kera Calita: Locanta mea Jaristea a fost inventata de o cucoana, stapanita, cu mana de fier in manusa de catifea, parfumata timp de 27 de ani, incalcand toate regulile unei carciumi materialist-dialectice si a transformat notiunea de carciuma in teatru culinar si „soirea gastronomico-cultural-artistica”.

Eu – Calita ot Jatistea – pe viitor doresc sa inalt un etaj in care sa expun orfevariile carciumilor de demult.Kera Calita

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Kera Calita: Toate masurile pe care le planific nu se potrivesc cu cele din salon si bucatarie, apare neprevazutul intotdeauna si trebuie sa le tin piept cu diplomatie. Un stapan de carciuma trebuie sa aiba in minte si-n inima si sa se prefaca in: pictor, muzician, sluga, dansator, critic gastronomic si inainte de toate un amfitrion culinae prefectus.

Jariștea continuă tradiția gătitului boieresc

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți trimite degrabă alte feluri de bucate acasă!Comanzi acum și peste un ceas și jumătate le ai pe toate la tine pe masă!C...

Locanta Jaristea

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti!Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...

O noua carte a Kerei Calita ot Jaristea

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aurora Nicolau), celebra si distinsa doamna, care conduce Locanta Jaristea, unul dintre restaurantele de traditie ale Capitalei.D...

Data actualizarii: 02/03/2018

  • Ana :

    „Umila cârciumă „?!?!
    Singurul lucru care o face cunoscută pe această cârciumă, este prețul care nu justifică calitatea meniurilor pe care, de altfel, le găsești la orice restaurant dar la prețuri foarte accesibile ( unde raportul calitate – preț este convenabil)

  • Dan Draghici manager mgm grand hotel las vegas :

    Nu cred ca acest local reprezinta gastronomia românească din pacate

  • Anonim :

    10 stele

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close