Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți trimite degrabă alte feluri de bucate acasă!

Comanzi acum și peste un ceas și jumătate le ai pe toate la tine pe masă!

Cât de mult ne-ar pătimi vremurile, oricâte blestemății ar trimite asupra noastră, Kera Calița și Jariștea Locantă nu se lasă și se mută la tine acasă, încărcându-ți masa cu bucate românești, spre fala unei historii a pohtelor durată în veacuri, căci mulțămirea pântecelui va numaidecât să însemne și liniștea sufletului.

Lansare de carte Kera Calita - Tainica inima a BucurescilorAstfel, în orișice zi a săptămânii, de luni până duminică fără nicio întrerupere, între ceasurile zece ale dimineții și șapte ale serii caretele Locantei Jariștea cutreieră Bucureștii de la un capăt la altul pentru a onora cu iuțeală toate comenzile onor clientelei pofticioase.

Dacă vă e dor de bucate alese, e de ajuns să le cereți la unul dintre numerele de telefon binecunoscute – 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868 – fie și numai cu 90 de minute înainte! Aceste noi rețete gustoase sunt gătite cu știință după vestita carte „Dictatura Gastronomica” a lui Constantin Bacalbașa.

Iată ce noi bunătăți fără seamăn puteți comanda și iute le veți primi:

ANTREURI GIUGIUC

  1. Învârtitură de mare fason cu somon,brânză de capră cu cheag natural și spanac fraged – 200 gr – 27 lei
  2. Ruladă haiducească de brânză de burduf dreasă cu chimion – 200 gr – 21 lei
  3. Rulou franțuzesc de cașcaval cu struguri păstrați la beci pe pat de fân cu flori – 200 g – 22 lei
  4. Icre cantemirești de crap tescuite ademenitor – 200 gr – 23 lei
  5. Zacuscă macedoneană dichisită de vinete „Pana Corbului” – 200 g – 23 lei
  6. Pastetă de pește sulemenită ca în timpurile fanariote pe Podul Beilicului – 200 gr – 22 lei

CIORBE BINE DRESE PENTRU BURDIHANE ALESE

  1. Ciorbă de burtă otomană, adecă schembea cu smântână – 350 ml – 17 lei
  2. Ciorbă neaoșă de văcuță cu zdrențe de ou – 350 ml – 17 lei
  3. Ciorbă dulce–acrișoară cu bulgărași de perișoare – 350 ml – 16 lei

MÂNCĂRURI CU ȘART DE ALTĂDATĂ

  1. Gulaș de vită ardelenească cu paprică – 200/150 grame – 38 lei
  2. Tochitură regală din porc, pui, vită și cârnați,lângă mămăligă solară – 250/150 grame – 39 lei
  3. Mușchiuleț de purcel învelit în foaie de șunculiță și frunză verde de lăptucă, cu garnitură de cartofi copți întregi – 250/150 grame – 40 lei
  4. Creier măcelăresc ghizdav cu verdeață de sezon – 300 gr – 25 lei
  5. Creier„pane au four”, gigea cu lămâie – 300 gr – 25 lei
  6. Pârjoale moldovenești copleșite de piureu de cartofi săpunari – 3 bucati – 300/150 grame – 32 lei
  7. Vita,patenta Jaristea cu legume si orez – 150/100/100 – 45lei
  8. Mușchiuleț de berbecuț noaten în sos meșteșugit cu legume felurite – 200/150 grame – 45 lei
  9. Pastramă de berbecuț la tigaie cu miroasne alături de mămăligă stropită cu jiu – 350 gr – 40 lei
  10. Ceafă de mangalița la grătar descântată cu mirodenii și împresurată de cartofi copți – 200/150 grame – 32 lei
  11. Mititei mai mari – 4 bucăți dolofane– 350 gr – 20 lei
  12. Ciolan afumat cu iahnie de fasole – 200/150 grame – 27 lei
  13. Cârnați mustoși de casă cu belșug de varză călită – 200/150 – 26 lei
  14. Musaca tradițională grecească podidită cu smântână proaspătă – 300 grame – 32 lei
  15. Un cocoșel de munte întreg la ceaun servit cu cartofi gratinați dauphinoise – 400/100 grame – 50 lei
  16. Jumătate de pui durduliu gătit în stil vânătoresc și servit cu mămăliguță – 500/100 grame – 35 lei
  17. Piept de curcan cu pere, rețeta de taină a Kerei Calița – 200/150 grame – 38 lei
  18. Ostropel boieresc din pulpe de pui fără os cu mămăliguță – 200/150 grame – 30 lei
  19. Șnițele babane de pui cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 30 lei
  20. Șnițele faine de curcan cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 35 lei
  21. Șnițele vieneze imperiale cu piureu de cartofi aurii – 200/150 grame – 43 lei
  22. „Răsfăț de Versailles”: mușchiuleț de vițel „filet mignon”în sos de cognac cu orez bob ales –250/100 – 69 lei
  23. Piept de rață leșească cu varză albă călită la cuptor– 300 gr –200/150 grame – 53 lei
  24. Jumări domnești de șalău în béchamel cu usturoi și mărar, cu mămăliguță alături – 200/150 grame – 32 lei

PESCĂRIE A LA GIORNO

  1. Șalău meunière după legile franțuzești lângă cartofi „nature” cu unt – 250/100 grame – 33 lei
  2. Plachie de crap împodobită și mămăliguță de bon–ton – 250/100 grame – 32 lei
  3. Saramură de crap lipovenească cu mămăliguță otova – 250/100 grame – 32 lei
  4. Dorada corăbierului întreagă la grill cu rocă vulcanică, însoțită de orez Jasmine – 250/100 grame – 39 lei
  5. Păstrăv întreg la grătar cu cartofi de Lungulețu fierți molcom cu sare de Telega – 250/100 grame –29 lei

DOUĂ MÂNCĂRURI DE POST

  1. Mâncărică domoală de praz cu măsline de Kalamata – 350 gr / 22 lei
  2. Tocană călugărească de ciuperci cu mămăligă aurie – 350 gr / 21 lei

SALATE TRUFANDA

  1. Salată de varză albă„au naturel” cu mărar verde – 200 grame – 9 lei
  2. Salată de primăvară din roșii, castraveți și cepșoare – 200 grame – 12 lei

PLĂCINTE ABURIND, DE–ABIA SCOASE DIN CUPTOR!

  1. Plăcintă„Jariștea”cu ionatane de Voinești– 200 gr / 17 lei
  2. Plăcintă„Jariștea”cu dovleac de Plovdiv –200 gr / 17 lei
  3. Plăcintă„Jariștea”cu brânzică dulce și stafide sultanine – 200 gr / 19 lei
  4. Clătite cu ciocolata “Martha Bibescu” – 150 grame – 12 lei
  5. Clătite cu dulceata de casa “ca la matusa Marica acasa” – 150 grame – 8 lei

KERA CALIȚA vă dorește o masa tihnită, poftă de viață și de toate bunătățile Pământului! Precum la Jariștea din totdeauna! (Informare de presa – martie 2021)

Locanta Jaristea

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti! Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...

Kera Calita, patroana Locantei Jaristea

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicolau, insa dupa numele de scena este Kera Calita ot Jaristea. Kera Calita a studiat la Liceul Sincai, apoi a studiat biblioteconomie,...

Kera Calita

Kera Calita, doamna Aurora Nicolau Se stie din legendele transmise din veac in veac de Hanul lui kir Nicola; descarcau aici rachierii si podgorenii butiile pline aduse sub pulpana noptii, ocol...

Data actualizarii: 15/03/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close