Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

284 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4242 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1759 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3457 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

958 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

845 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1482 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

626 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

1004 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

417 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1644 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1123 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2337 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1941 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2235 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

513 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

344 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

374 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1232 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

699 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

425 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

504 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

360 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1228 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

783 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

268 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

566 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

855 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1124 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

526 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

696 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

624 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

139 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

303 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

313 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

957 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1389 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

831 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

248 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

939 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

539 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

127 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2358 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2952 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1192 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

2298 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

546 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

310 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

180 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1172 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

426 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

632 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

101 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

746 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

2165 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

900 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

399 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

371 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

731 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2748 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

615 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1056 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

2127 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

527 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

748 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

1065 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

944 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

698 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

745 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1013 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

772 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

456 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1381 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

605 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1042 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

471 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

513 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

526 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

422 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

477 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftDupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicolau, insa dupa numele de scena este Kera Calita ot Jaristea. Kera Calita a studiat la Liceul Sincai, apoi a studiat biblioteconomie, iar dupa Revolutie a deschis o carciuma, care traieste si azi, dupa 27 de ani. Toti invitatii de seama din politichia si cultura lumii, care au vizitat Romania au trecut si pe la umila ei carciuma, intitulata Locanta Jaristea.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Kera Calita: Schimbarile majore in restaurante se simt si se vad limpede, a aparut un gen de carciuma „cantina romaneasca” in locatii precum palate si case vechi fara pretentii in gastronomie si servicii.Locanta Jaristea

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Kera Calita: Fara tehnologie de inalta tinuta in zilele de azi nu poti functiona. Ai nevoie ca de aer de un convectomat, de roboti, de masini de vidat, de impachetat, congelatoare de performanta si  celelalte ustensile care apar de fiecare data mai avansate.

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Kera Calita: Fiecare restaurant trebuie sa aiba un punct de atractie, un punct de rezistenta fara comparatie cu altul; ori ai o gradina de vara cu fantana arteziana fara seaman, ori iti localizezi restaurantul intr-un palat, intr-un conac celebru, ori intr-o padure unde ai si lac si pasari cantatoare, ori ai un mobilier si orfevarii de la carciumile din jurul anului 1900 din care mananca clientii sau lucrezi la un spectacol sau cabaret unde se produc artisti de toate genurile, iar despre felurile de mancare si soiurile de vinuri ele arata mintea stapanului si peste toate acestea trebuie sa ai un bucatar cu scoala multa si grea, cu nume sonor.

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Kera Calita: In urmatorii ani vor disparea restaurantele care sunt comune si n-au poveste, in schimb vor ramane scrise in istoria orasului doar cele in care locantierul isi iubeste „birtul sau bodega” mai mult decat viata lui si nu se gandeste doar la castig.Kera Calita

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Kera Calita: Una  din indeletnicirile de seama a bucatariei este aprovizionarea, cel care face comenzile furnizorilor trebuie sa cunoasca pana si anatomia animalelor si sa stie precis analiza tehnica a meniurilor.

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Kera Calita: Concurenta neloiala si cei ce fac rau pietei gastronomice publice sunt perfect legati de educatia publicului platitor. Cati din bucuresteni sunt gourmée?

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Kera Calita: Atata timp cat nu mai exista inalte scoli de ospatari, chelneri, bucatari, mai ales ca au trecut 45 de ani de comunism si 27 de ani de tranzitie in care bucataria era saracacioasa, economica si profesorii erau fara cultura, azi se vad consecintele. Ganditi-va ca pe vremea aceea si bucatarul si chelnerul erau stapanii  restaurantului, furau clientii si-i umileau fara pareri de rau. Asa era moda!Kera Calita

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Kera Calita: Gastronomia a inceput in Franta si a fost model pentru toti ceilalti, dar restaurantele din Romania seamana cu toate restaurantele tarilor din Balcani, in port, canturi, obiceiuri si bucatarie.

Restocracy: Care este strategia restaurantului pe care il conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Kera Calita: Strategia mea este una singura; sa nu schimb nimic din ce am facut mai bine de un sfert de veac.

Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Kera Calita: Locanta mea Jaristea a fost inventata de o cucoana, stapanita, cu mana de fier in manusa de catifea, parfumata timp de 27 de ani, incalcand toate regulile unei carciumi materialist-dialectice si a transformat notiunea de carciuma in teatru culinar si „soirea gastronomico-cultural-artistica”.

Eu – Calita ot Jatistea – pe viitor doresc sa inalt un etaj in care sa expun orfevariile carciumilor de demult.Kera Calita

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Kera Calita: Toate masurile pe care le planific nu se potrivesc cu cele din salon si bucatarie, apare neprevazutul intotdeauna si trebuie sa le tin piept cu diplomatie. Un stapan de carciuma trebuie sa aiba in minte si-n inima si sa se prefaca in: pictor, muzician, sluga, dansator, critic gastronomic si inainte de toate un amfitrion culinae prefectus.

O noua carte a Kerei Calita ot Jaristea

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aurora Nicolau), celebra si distinsa doamna, care conduce Locanta Jaristea, unul dintre restaurantele de traditie ale Capitalei. D...

Locanta Jaristea

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. Dintre toate restaurantele pe care le-am evaluat pana acum, cu Jaristea (Locanta Jaristea, pe numele ei din acte) mi-a fost cel m...

Data actualizarii: 02/03/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.