Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, ambasadorul Spaniei în România a oferit certificatul Restaurants from Spain restaurantului La Finca by Alioli. Acest certificat internațional atestă faptul că restaurantul propune publicului său un meniu tipic spaniol.

Certificatul „Restaurants from Spain” are ca obiectiv recunoașterea ambasadorilor mondiali autentici ai bucătăriei spaniole. De asemenea, acesta este un instrument de susținere și recunoaștere a inițiativelor bucătarilor și restaurantelor care pun accent pe preparate de înaltă calitate.

Evaluarea restaurantelor se face după o metodologie bine pusă la punct. ICEX, împreună cu sprijinul altor agenții specializate, utilizează criterii tehnice inspirate din metode de audit și certificate de calitate, aplicând principiile obiectivității, verificării, practicii și transparenței. Fiecare restaurant ce își dorește acest certificat de prestigiu trebuie să îndeplinească cinci criterii de eligibilitate:

  • Cel puțin o persoană din restaurant trebuie să cunoască limba spaniolă și conceptul din spatele meniului;
  • Meniul trebuie să conțină cel puțin 60% din preparate și rețete spaniole;
  • Alimentele trebuie să aibă D.O.P (denumiri de origine) și I.G.P (protecția indicațiilor geografice);
  • Chef-ul trebuie să fie calificat să pregătească mâncăruri spaniole;
  • Platformele de comunicare trebuie să arate identitatea spaniolă a restaurantului.
Istoria La Finca by Alioli spusă de ei înșiși:

Pentru a le oferi clienților săi o experiență unică, La Finca by Alioli îi întâmpină pe aceștia cu o atmosferă iberică. Consumatorii pot savura preparate gustoase în care s-au folosit produse tradiționale spaniole alături de un pahar de vin premium produs în Spania.

Istoria Spaniei, influențele culturilor ce se regăsesc pe această peninsulă și clima au adus la nașterea multor varietăți ale preparatelor spaniole. Aceste preparate mediteraneene au la bază cartofii, peștele, fructele de mare sau jambonul. Odată gustate aceste bucate tradiționale, degustătorii rămân uimiți de savoarea și prospețimea mancarurilor spaniole. La Finca by Alioli, clienții pășesc într-o lume iberică chiar în inima orașului București și au oportunitatea să mănânce delicii valenciene, galicia sau andalucia.

Restaurantul Alioli a luat naștere din dorința de a aduce aici, în România, o parte din mâncarea tradițională spaniolă. Clienții pot savura bucate traditional spaniole chiar în inima orașului. De 14 ani pregătim preparate spaniole gustoase pe bază de ingrediente aduse din Spania. La noi, clienții pot găsi în fiecare zi mâncăruri gustoase, pește și fructe de mare proaspete, bucate andaluze și valenciene adevărate, vinuri alese și bere spaniolă. Toți cei care ne trec pragul spun că la noi la restaurant găsesc cea mai buna paella din oraș.

La Finca by Alioli, clienții au parte de o experiență spaniolă unică și autentică. Chefii care prepara cele mai bune delicatese spaniole au o experiență de peste 10 ani în bucătăriile din Spania. Chef Silviu alaturi de Chef Rodica Placinta, împreună cu echipa sa, au calificat țara noastră la campionatul Mondial de Paella din Valencia. Secretul celei mai bune paella din tot orașul este acela că folosim același orez bomba tipic din Valencia. Cei care ne trec pragul sunt încântați și de tapas-urile cu Jamon Iberico din Salamanca sau Jabugo. Pentru o experiență desăvârșită, noi recomandăm clienților noștri să acompanieze bucatele valenciene și andaluze cu o sangria preparată în mod tradițional.

Pentru cei care nu pot ajunge să ne viziteze, punem la dispoziție varianta de livrare. Pentru noi este important să transmitem în casele oamenilor aceeași atmosferă autentică pe care o regăsesc la noi în restaurant.

Data actualizarii: 19/06/2023