Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti

Fructe de mare proaspete la restaurantul Le VivierAm revenit de mai multe ori la micul restaurant Le Vivier din apropierea Pietei Dorobantilor, si am notat si ce mi-au spus niste prieteni apropiati, mult mai umblati sai mai cunoscatori decat mine in tot ce inseamna fructe de mare, atat proaspete, cat si gatite. Concluzia unanima de pana acum este ca la Le Vivier poti gasi cele mai bune fructe de mare proaspete si crude din Bucuresti. Se pare ca si Isoletta le ia din acelasi loc, asa ca aceste doua restaurante sunt referinta in materie de fructe de mare din oras. In rest, ce am scris data trecuta despre ei, adica despre ambianta, servicii si orice altceva, ramane la fel…

Si o adaugire: au castigat titlul de Cel mai Bun Oyster & Caviar Bar din Bucuresti in Topul Restocracy si la Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019. (GB – februarie 2019, 2020)

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita „Basso Basso”, Risotto, Paste „crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea „oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Bucataria Le Vivier cu fructele de mare in centrul meniului

Le Vivier, restaurant de fructe de mare fine, din Franta, in Bucuresti

Salonul cu acvariu

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese

Data actualizarii: 07/10/2020

Le Vivier  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 22-24

  • HC :

    Fructe de mare exceptionale, insotite de un serviciu pe masura: am comandat un platou de fructe de mare crude (incluzand stridii – Gillardeau fiind nespus de gustoase, melci, langustine, creveti), cat si fructe de mare gatite (caracatita, king prawns, scoici), toate au fost excelente si placut acompaniate de serviabilitatea si solicitudinea angajatilor de a le sustine cu informatii interesante. Desert si vin excelent sugerate si ele! Recomand fara nicio retinere

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close