Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

14678 vizite

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

9690 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

8105 vizite 1 comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant tur...

1829 vizite

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat ...

7280 vizite 3 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

5569 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

294 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

11520 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

13503 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

6636 vizite 4 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

4714 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

5491 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

8875 vizite

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur... Turkish Kitche...

1246 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat de frigarui

Joseph restaurantul lui Chef Joseph Hadad in Bucuresti

Cand, la inceputul anului, Joseph Hadad si-a inchis restaurantul din Aviatorilor, ma asteptam sa-l regasesc in alta parte, tot cu bucataria fina pe care marele chef o stapaneste atat de bine. Dar l-am gasit acum facand frigarui in spatele Atheneului Roman, unde a deschis de curand MACE, un fel de bistrou cu bucatarie nord-africana. Marocana, mai precis spus, pentru ca aceea e cea mai cunoscuta, mai buna si mai reprezentativa pentru zona sud-mediteraneana.

Joseph Hadad mai are un restaurant alaturi, Caju by Joseph Hadad, de mare succes. De aceea a decis sa mai faca unul aproape identic, cu siguranta, si e cat se poate de logic. Joseph Hadad nu mai are nevoie de confirmare si de reconfirmare, asa ca sa faca mai multi bani pare sa fie mai important acum pentru el.

MACE e la parterul unei cladiri vechi de pe Franklin, chiar in intersectie si pe diagonala coltului din spate al Atheneului Roman. Au un salon mijlociu ca marime, din care mai mult de jumatate e cu bucataria deschisa, dupa tipicul oriental, cu gratarul in mijloc si frigaruile in galantare, cu rol decorativ, printre altele. Muzica arabeasca data destul de tare a fost deranjanta pentru noi.

Salonul e bine amenajat – atat cat se poate intr-un spatiu cu tavan foarte inalt, care contrasteaza puternic cu restul ambiantei, facand sa para ceva nelalocul lui acolo, si chiar fortat. Afara au o terasa pe ambele laturi ale cladirii, cu umbrele. Dupa obiceiul romanesc, pe care patronii si l-au insusit la perfectie, patronii tin intotdeauna rezervate cele mai bune mese pentru ei.

Meniul e simplu la MACE…

… frigarui de toate felurile (coal grill skewers), cinci aperitive, o supa, mai multe salate si cateva deserturi. Eu nu sunt mare amator de frigarui, dar le-am mancat, pentru ca voiam sa gust din cat mai multe feluri. Cele din inimi de curcan mi-au placut mai mult decat cele din vita, pe care am gasit-o cam tare, insa prietenilor mei le-au placut amandoua. Marrakesch cigarettes au fost bune, falafelul de linte atat cat poate sa fie de buna niste linte, din care eu nu-mi amintesc sa fi mancat ceva care sa-mi lase o amintire cat de cat. Vanata cu sos a fost buna, salatele, in general, bune si ele. Painea foarte buna, deserturile bune, insa unul dintre ele avea aluatul crud.

Preturile sunt normale, serviciul bun, dar impersonal, fara vreo comunicare din partea chelnerilor. Te servesc cu gandul in alta parte, si gata. E de inteles, nu zice nimeni altceva, mai ales ca e plin restaurantul, afara foarte cald, virusii in aer, ei cu masca…

Mi-au spus ca MACE inseamna nucsoara in ebraica. Joseph Hadad a facut in centru un lucru extrem de util conturilor sale din banca, si celor ale asociatilor lui, insa eu as fi preferat sa manac altceva la el. Cu atat mai mult cu cat, pentru o bucatarie marocana foarte buna, pot sa merg si la Caju, alaturi. Iar frigaruile nu tin catusi de putin sa le mananc la el… (GB – septembrie 2020)

Bucataria marocana moderna a lui Joseph Hadad la MACE

Mace by Joseph Hadad, bistrou marocan in Bucuresti

Salonul MACE by Joseph Hadad
Terasa MACE

In spatele Atheneului Roman

Data actualizarii: 12/07/2021

MACE by Joseph Hadad  - Str. Benjamin Franklin, nr. 16 (langa Ateneu)

  • Ana :

    Am comandat creveti si pe meniu scrie 250g si am primit 5 creveti. Cand am comentat ca nu pot fi serviti doar 5 creveti mi s.a spus ca atat este 250g de creveti uzi … servirea mizerabila.
    Bataie de joc!

  • Sorin :

    Sotia si copilul meu au mancat seara trecuta la acest restaurant.
    In ultimele 4 ore au varsat de cel putin 12 ori.
    Se pare ca in ziua de astazi doar profitul conteaza.
    Nu se mai gandeste nimeni la oameni si la sanatatea acestora.
    Mi se pare inuman si imoral sa pui mancare alterata in farfuria unui copil de 4 ani.
    Cu ce gresesc copiii nostri sa fie tratati cu atata lipsa de respect?

  • Stefan Alexandru Constantin :

    Mancare frumos ornata dar fără gust.
    Am fost pentru prima data aseară, 1.07.2021.
    Raport calitate preț, nu se justifica.
    Nu recomand.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close