Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de bunaBoutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Champagne & More Lounge este un restaurant cu specific internațio...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putiniAm vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile BucuresteneCo...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat...Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by BordelloPe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Afiseaza

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat de frigarui

Joseph restaurantul lui Chef Joseph Hadad in Bucuresti

Cand, la inceputul anului, Joseph Hadad si-a inchis restaurantul din Aviatorilor, ma asteptam sa-l regasesc in alta parte, tot cu bucataria fina pe care marele chef o stapaneste atat de bine. Dar l-am gasit acum facand frigarui in spatele Atheneului Roman, unde a deschis de curand MACE, un fel de bistrou cu bucatarie nord-africana. Marocana, mai precis spus, pentru ca aceea e cea mai cunoscuta, mai buna si mai reprezentativa pentru zona sud-mediteraneana.

Joseph Hadad mai are un restaurant alaturi, Caju by Joseph Hadad, de mare succes. De aceea a decis sa mai faca unul aproape identic, cu siguranta, si e cat se poate de logic. Joseph Hadad nu mai are nevoie de confirmare si de reconfirmare, asa ca sa faca mai multi bani pare sa fie mai important acum pentru el.

MACE e la parterul unei cladiri vechi de pe Franklin, chiar in intersectie si pe diagonala coltului din spate al Atheneului Roman. Au un salon mijlociu ca marime, din care mai mult de jumatate e cu bucataria deschisa, dupa tipicul oriental, cu gratarul in mijloc si frigaruile in galantare, cu rol decorativ, printre altele. Muzica arabeasca data destul de tare a fost deranjanta pentru noi.

Salonul e bine amenajat – atat cat se poate intr-un spatiu cu tavan foarte inalt, care contrasteaza puternic cu restul ambiantei, facand sa para ceva nelalocul lui acolo, si chiar fortat. Afara au o terasa pe ambele laturi ale cladirii, cu umbrele. Dupa obiceiul romanesc, pe care patronii si l-au insusit la perfectie, patronii tin intotdeauna rezervate cele mai bune mese pentru ei.

Meniul e simplu la MACE…

… frigarui de toate felurile (coal grill skewers), cinci aperitive, o supa, mai multe salate si cateva deserturi. Eu nu sunt mare amator de frigarui, dar le-am mancat, pentru ca voiam sa gust din cat mai multe feluri. Cele din inimi de curcan mi-au placut mai mult decat cele din vita, pe care am gasit-o cam tare, insa prietenilor mei le-au placut amandoua. Marrakesch cigarettes au fost bune, falafelul de linte atat cat poate sa fie de buna niste linte, din care eu nu-mi amintesc sa fi mancat ceva care sa-mi lase o amintire cat de cat. Vanata cu sos a fost buna, salatele, in general, bune si ele. Painea foarte buna, deserturile bune, insa unul dintre ele avea aluatul crud.

Preturile sunt normale, serviciul bun, dar impersonal, fara vreo comunicare din partea chelnerilor. Te servesc cu gandul in alta parte, si gata. E de inteles, nu zice nimeni altceva, mai ales ca e plin restaurantul, afara foarte cald, virusii in aer, ei cu masca…

Mi-au spus ca MACE inseamna nucsoara in ebraica. Joseph Hadad a facut in centru un lucru extrem de util conturilor sale din banca, si celor ale asociatilor lui, insa eu as fi preferat sa manac altceva la el. Cu atat mai mult cu cat, pentru o bucatarie marocana foarte buna, pot sa merg si la Caju, alaturi. Iar frigaruile nu tin catusi de putin sa le mananc la el… (GB – septembrie 2020)

Bucataria marocana moderna a lui Joseph Hadad la MACE

Mace by Joseph Hadad, bistrou marocan in Bucuresti

Salonul MACE by Joseph Hadad
Terasa MACE

In spatele Atheneului Roman

Data actualizarii: 12/07/2021

MACE by Joseph Hadad  - Str. Benjamin Franklin, nr. 16 (langa Ateneu)

  • Andrei G. :

    Mancarea arata frumos dar este fada. Platesti preturi mari pentru cum arata mancarea in exterior.
    Falafel, o mancare simpla dar care intotdeauna arata daca bucatarul cunoaste bucataria arabeasca, sunt uscate si fara gust.
    Personalul te trateaza ca la supermarket.

  • Gicu R. :

    Deși îl apreciez pe Hadad, am ezitat să gust din preparatele sale din cauza gândacilor de bucătărie care zac pe lângă restaurantul său din proximitatea Ateneului Român.

  • Elena :

    Am mancat azi pentru prima data , dar mancarea a fost f buna , salata f buna , ficatul de rata a fost delicios , pulpa de rata cu prune si caise a fost fff buna , iar desertul , deosebit
    Mie una toate mi sau parut f gustoase

  • :

    Tiganie de restaurant, tips inclus, dar nu te anunta..

  • Ciprian :

    Verificati nota de plata! Mare inselatorie din partea personalului, bacsisul este deja inclus (10.65% – 60 lei la o consumatie de 563 lei, pt 3 persoane) dar nu ti se spune acest lucru, asa ca daca lasi si tu ceva ospatarului iti iei teapa 🙁 Preturile sunt oricum mari, pentru niste portii relativ mici … Calitatea mancarii personal nu m-a dat pe spate, antreurile au fost mai interesante si mai gustoase decat felurile principale in opinia mea – suficient de gustos, dar nu m-as fi intors a 2a oara, se pot avea experiente mai placute in alta parte la acelasi pret.

    Inselatoria cu bacsisul a pus insa capac – am intrat si mi-am revizuit recenzia, nu voi mai calca pe-acolo si voi sfatui si pe toata lumea sa faca la fel! Pacat ca inca se recurge la gainarii de genul asta, si de la restaurante chipurile cu pretentii!

  • Ana :

    Am comandat creveti si pe meniu scrie 250g si am primit 5 creveti. Cand am comentat ca nu pot fi serviti doar 5 creveti mi s.a spus ca atat este 250g de creveti uzi … servirea mizerabila.
    Bataie de joc!

  • Sorin :

    Sotia si copilul meu au mancat seara trecuta la acest restaurant.
    In ultimele 4 ore au varsat de cel putin 12 ori.
    Se pare ca in ziua de astazi doar profitul conteaza.
    Nu se mai gandeste nimeni la oameni si la sanatatea acestora.
    Mi se pare inuman si imoral sa pui mancare alterata in farfuria unui copil de 4 ani.
    Cu ce gresesc copiii nostri sa fie tratati cu atata lipsa de respect?

  • Stefan Alexandru Constantin :

    Mancare frumos ornata dar fără gust.
    Am fost pentru prima data aseară, 1.07.2021.
    Raport calitate preț, nu se justifica.
    Nu recomand.

  • Răspunde-i lui Gicu R. Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close