Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

In urma vremurilor.

Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison Mignon, insa mi-am construit o teorie despre ei, asa, in capul meu, dupa putinul timp pe care l-am petrecut acolo. Cine ii stie ar putea sa-mi spuna daca e adevarat sau nu…

Maison Mignon e de multa vreme acolo, la parterul unei case vechi de pe Sevastopol, chiar unde se termina in Buzesti. Nu stiu de ce in adresa lor scrie ca sunt pe Frumoasa, ca intrarea e pe Sevastopol. E destul de mic, sunt cateva mese la parter, si si mai putine la subsol, unde e greu de crezut ca intra cineva, chiar si iarna.

E amenajat intr-un stil clasic, demodat, dupa luxul de acum 30, 40 de ani. Culori inchise, mobilier masiv, incarcat, cam sumbru. Au fete de masa albe, curate si apretate, ceea ce rar mai vezi acum intr-un restaurant.

Ceea ce incepusem sa banuiesc atunci cand am intrat, s-a confirmat cand am deschis meniul. Un amestec din diverse bucatarii, insa, mai ales, am recunoscut multe feluri care faceau „gastronomia fina” pe vremea comunistilor si la putin timp dupa revolutia aceea a noastra.

Teoria mea este ca Maison Mignon e un vechi restaurant cumparat de fostul director, care are un bucatar sef acolo si el de zeci de ani, de care nu vrea sau nu poate sa se desparta, nu conteaza de ce. Cred ca sunt niste oameni trecuti de prima tinerete, care asta au facut toata viata, pentru care aceasta e singura lor afacere, si chiar sens in viata, si care au ramas blocati in vremurile lor de glorie, cu nostalgiile aferente, din care nu vor mai iesi vreodata, nu imi imaginez ca Maison Mignon ar putea arata radical schimbat intr-o zi, cand voi mai trece din nou pe acolo. Or fi primit oferte de la unii si de la altii ca sa faca ceva nou acolo, revolutionar, nemaivazut, insa ei nu vor face asta, chiar daca sunt convinsi ca ar putea sa le aduca mult mai multi bani. Nu, Maison Mignon e copilul lor, e viata lor acolo, si nu vor alta. Ma gandesc si eu…

Si mai cred ca seara nu au multi clienti, Maison Mignon pare sa fie un fel de cantina pentru nenumaratii corporatisti din zona. Toti din jurul nostru mancau meniurile simple si ieftine de pranz, in 15-20 de minute erau deja gata. Presupun ca noi i-am luat prin surprindere cu pretentiile noastre a la carte, de aceea o fi si durat atat de mult sa ni le aduca. Nu a fost cine stie ce mancarea, nici nu prea am ce scrie despre ea.

As scrie mai degraba despre serviciu, care a fost foarte bun, cu o chelnerita inimoasa, mereu zambitoare, foarte placuta si saritoare. Cred ca era si patronul acolo, servea si el din cand in cand si vorbea cu unii sau altii dintre clienti, unii pareau sa-i fie cunoscuti. Nu a ajuns si pe la noi, insa, oricum, parea sa se potriveasca perfect cu personajul schitat de imaginatia mea.

Preturile nu sunt mari la Maison Mignon, dar nici prea mici. O masa te costa pe la 100 de lei.

Asadar, daca aveti nostalgiile vremurilor trecute, sau dimpotriva, daca vreti sa vedeti cam ce insemna un restaurant de (aproape) lux pe vremea comunistilor, va puteti opri intr-o zi la Maison Mignon, cand ajungeti pe la Buzesti… (GB – aprilie 2017)

Maison Mignon, restaurant retro in Piata Buzesti din Bucuresti

Thalia (Victoriei)

Marea cantina populara a BuzestiuluiSunt doua restaurante Thalia in Bucuresti, unul la Tineretului si al doilea pe Sevastopul, chiar unde se termina in Buzesti, pe care ei il numesc Thalia Victori...

Mc Moni’s

Unul dintre ultimii aparatori ai gloriei apuse a marilor restaurante comunisteCine mergea des la restaurant acum un sfert de secol, imediat dupa Revolutie, stie cat de faimos era Mc Moni's, din Co...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comunisteHotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Data actualizarii: 05/03/2021

Maison Mignon  - Str. Frumoasa, nr. 2 (Piata Buzesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close