Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Afiseaza

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas

Am stat mult pe ganduri daca sa pun la descrierea sumara ca Mesange e o branzarie cu bistrou, dar pana la urma am lasat „fromagerie”, asa cum se prezinta ei insisi, de altfel. Si da, pentru cei care nu stiu (inca), exista in vocabularul romanesc acest cuvant, branzarie, care inseamna chiar ceea ce sugereaza.

Cred ca au deschis de vreo jumatate de an pe strada Tudor Stefan, aproape de benzinaria de la Piata Dorobantilor, la parterul unei cladiri. Mesange e pe jumatate magazin de branzeturi fine, de cea mai buna calitate, si jumatate un mic bistrou cu cateva feluri relativ simple de mancare, insa bune, bine facute si prezentate. Au ceva supa, salate, orez si, desigur, branzeturi, fondue si raclette.

Bunul meu prieten elvetian mi-a spus ca branzeturile de la Mesange sunt intr-adevar de cea mai buna calitate, exact ca la ei in Elvetia, doar ca sunt vizibil mai scumpe aici, si e si normal sa fie astfel.

Servicul a fost bun la Mesange, pana la urma, dupa ce primul chelner, branzar sau cum s-or numi ei ei acolo, mi-a taiat-o scurt si m-a trimis sa citesc meniul cand l-am intrebat cate ceva despre ce se mananca la ei.

Mesange e un bar a fromage, un magazin de branzeturi cu bistrou foarte frumos amenajat, modern, occidental, atenti la detalii, in care poti avea un pranz sau o cina bune, chiar daca simple, fara pretentii si cu calorii in exces… (GB – februarie 2018)

Baietii de la Mesange

Data actualizarii: 10/07/2021

Mesange Fromagerie  - Str. Tudor Stefan, nr. 9 (Piata Dorobantilor)

  • Daniel :

    Si de ce ar fi normal ca branzeturile sa fie mai scumpe decat in Elvetia? Le cumpara cineva din magazine de lux din Berna si le ia bilet de avion pana in Bucuresti? Sau cum?…

    • George Butunoiu :

      Transportul pana aici costa, ca sa nu mai spun ca volumul foarte mic de vanzari te obliga la marje mari. GB

  • Lasă un răspuns la George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close