Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas

Am stat mult pe ganduri daca sa pun la descrierea sumara ca Mesange e o branzarie cu bistrou, dar pana la urma am lasat „fromagerie”, asa cum se prezinta ei insisi, de altfel. Si da, pentru cei care nu stiu (inca), exista in vocabularul romanesc acest cuvant, branzarie, care inseamna chiar ceea ce sugereaza.

Cred ca au deschis de vreo jumatate de an pe strada Tudor Stefan, aproape de benzinaria de la Piata Dorobantilor, la parterul unei cladiri. Mesange e pe jumatate magazin de branzeturi fine, de cea mai buna calitate, si jumatate un mic bistrou cu cateva feluri relativ simple de mancare, insa bune, bine facute si prezentate. Au ceva supa, salate, orez si, desigur, branzeturi, fondue si raclette.

Bunul meu prieten elvetian mi-a spus ca branzeturile de la Mesange sunt intr-adevar de cea mai buna calitate, exact ca la ei in Elvetia, doar ca sunt vizibil mai scumpe aici, si e si normal sa fie astfel.

Servicul a fost bun la Mesange, pana la urma, dupa ce primul chelner, branzar sau cum s-or numi ei ei acolo, mi-a taiat-o scurt si m-a trimis sa citesc meniul cand l-am intrebat cate ceva despre ce se mananca la ei.

Mesange e un bar a fromage, un magazin de branzeturi cu bistrou foarte frumos amenajat, modern, occidental, atenti la detalii, in care poti avea un pranz sau o cina bune, chiar daca simple, fara pretentii si cu calorii in exces… (GB – februarie 2018)

Baietii de la Mesange

Data actualizarii: 10/07/2021

Mesange Fromagerie  - Str. Tudor Stefan, nr. 9 (Piata Dorobantilor)

  • Daniel :

    Si de ce ar fi normal ca branzeturile sa fie mai scumpe decat in Elvetia? Le cumpara cineva din magazine de lux din Berna si le ia bilet de avion pana in Bucuresti? Sau cum?…

    • George Butunoiu :

      Transportul pana aici costa, ca sa nu mai spun ca volumul foarte mic de vanzari te obliga la marje mari. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close