Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

Afiseaza

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, care arată apartenența la unul dintre cele mai exclusiviste cluburi de gastronomie fină din lume, e cel mai sofisticat-aristocratic și cel mai bun restaurant cu bucătărie Haute Cuisine din București. Și asta de când a fost deschis, de mulți ani, chiar în centrul centrului Bucureștiului, într-o casă cu multă istorie, în spatele Ateneului Român. Prețuri mari, desigur, dar știi dinainte pe ce dai banii.

Cele patru saloane de la etaj, încă și mai luxoase decât cele de la parter, pe care foarte puțini bucureșteni le cunosc, au fost folosite până acum exclusiv ca saloane de evenimente și de concerte camerale private, având acolo și un pian de concert bun. Cu mesele lor mari și cu fotoliile foarte confortabile, este, foarte probabil, cel mai elegant loc pentru evenimente scumpe de dimensiuni medii (20-100 de persoane) din București.

Zilele trecute, Cristi Preotu și Călin Căpușan au decis să deschidă publicului și saloanele de sus și să împartă restaurantul în două. Să facă două restaurante, mai bine spus, punându-le și nume diferite. Cel de la parter, cu terasa, a rămas cu numele Le Bistrot Francais, deschis zilnic acum, și la prânz și seara, nu doar în anumite zile, cum era înainte. Iar restaurantul de sus se numește Epicurian, deschis doar după ora 18 și nu în fiecare zi. Ceva detalii în plus găsiți mai jos, în textul trimis chiar de către ei.

Cel de jos, Le Bistrot Francais, are un meniu mai redus, de bistrou, însă ambele restaurante au bucătăria cea mai fină. Epicurian e fine dining de seara, așa cum spune și apelativul originar al conceptului.

Și amândouă restaurantele sunt adevărate galerii de artă! Artă contemporană la Le Bistrot Francais, garantată de un cunoscut critic de artă, clasicilor fiindu-le rezervate saloanele de la etaj, de la Epicurian.

Nu mai scriu aici și despre vinurile lui Cristi Preotu. Cei care îl cunosc știu că este unul dintre cei mai importanți aducători în România de vinuri celebre – în special cele franțuzești. Lista e impresionantă. (George Butunoiu – iunie 2023)

Le Bistrot Francais se extinde cu o braserie și o galerie de artă modernă

Restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, deținut de Grupul Le Manoir, își extinde activitatea printr-un nou concept de tip brasserie, care cuprinde un meniu pentru mic-dejun, prânz, brunch, apéro și cină. Astfel, restaurantul este fi deschis în fiecare zi, între orele 10:00 și 22:00, la parterul și pe terasa clădirii din strada Nicolae Golescu nr. 18.

În Le Bistrot Francais ─ Brasserie, istoria arhitecturii bucureștene se împletește armonios cu produsele culinare, realizându-se un dialog între trecut și prezent, iar arta contemporană aduce vizitatorului simțuri din o multitudine de spectre. Lângă Ateneul Român, într-o zonă cu arbori istorici și miros de tei, parterul somptuoasei case de la sfârșitul secolului la XIX-lea, care adăpostește Le Bistrot Francais, capătă un aer modern datorită picturilor și sculpturilor artiștilor români contemporani. Pentru a prezenta clientelei o viziune actuală a artei românești, în cadrul Brasseriei vor fi expuși prin rotație artiști contemporani, iar operele alese și conceptul aparțin criticului de artă Adrian Buga.

Noul meniu Le Bistrot Francais  a fost elaborat de către Chef Patricio Massimino și echipa sa, plecând de la conceptul “Brasserie Chic”, reinterpretând preparate clasice din bucătăria franceză, alături de carne și  fructe de mare de cea mai bună calitate și preparate în stilul tapas, gândite pentru a fi shareuite.

Întruchipând calitatea, gustul și atenția la detalii, meniul nostru pentru brasserie va menține standardele cu care clienții noștri s-au obișnuit, dar într-un cadru prietenos și accesibil. Vă invităm să vă bucurați de o masă memorabilă într-un ambient plăcut, unde luxul se îmbină cu simplitatea.

Champagne Brunch

Începând de weekendul acesta, în cadrul brasseriei este relansat și conceptul – deja consacrat –  de brunch, denumit ‘Champagne Brunch’, unde oaspeții sunt invitați să deguste, duminică, 2 iulie, de la ora 11:30,  un meniu special creat de Chef Patricio Massimino și echipa sa pentru a evidenția câteva dintre noile preparate disponibile la Le Bistrot Francais, printre care Pizzeta cu trufe, Ouă Benedict, Stridii Maison Gillardeau, Tartar de vită sau Burger din carne Wagyu. Asocierea cu vinul este una regală, șampania Henri Giraud Cuvee Esprit Brut Nature fiind renumită printre cunoscători pentru șampaniile naturale, fermentate în butoi.

EPICURIAN

Iubitorii de fine dining vor putea în continuare să se bucure de o experiență culinară desăvârșită, cu un meniu complex semnat tot de Chef Patricio Massimino, restaurantul haute cuisine fiind rebranduit ca EPICURIAN, și localizat la etajul întâi, în clădirea din Strada Nicolae Golescu nr. 18, unde se mută și întreaga colecție de artă clasică. (comunicat de presă)

Salonul de cină de lucru și negocieri al Epicurian

 

Data actualizarii: 02/07/2023

  • paul :

    daca nu eram eu sa pun in valoarea cladirea….

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close