Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

Modigliani – Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul

Modigliani e restaurantul Hotelului Intercontinental din Bucuresti, unul dintre cele doua ale hotelului, alaturi de Braseria Corso. Amandoua sunt la parter, Corso in stanga, spre bulevardul Balcescu, iar Modigliani in spate, spre Batisteti si spre Teatrul National, unde era inainte Madrigalul, pe vremea omunistilor, cand a fost construit hotelul.

Modigliani e un restaurant mare, cu o singura sala, frumos amenajat si luminos, cu pereti de sticla, tavan inalt. Pe un perete au postere supradimensionate cu cateva dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Amedeo Modigliani, arata foarte bine. Scaunele sunt foarte comode, niste semifotolii din piele. Au si un pian Bluthner Leipzig de 2.50, presupun ca e si bine acordat. Le-as fi pus nota maxima la ambianta daca nu as avea rezerve in a face asta cu restaurantele din hoteluri si, mai ales, cu unele care sunt mereu goale…

Fiindca restaurantul Modigliani de la Intercontinental e mai tot timpul gol. M-am oprit de mai multe ori acolo ca sa mananc ceva inainte de a merge la teatru, si de fiecare data eram proape singur. Dar poate ca or manca oamenii mult mai tarziu la Modigliani, nu asa devreme seara, ca mine. De aceea l-or si deschide numai seara, dupa ora 18, pesemne.

Dar eu cred ca bucurestenii, sau chiar strainii din hotel nu se inghesuie sa manance la Modigliani pentru ca e cam lipsit de imaginatie. Si inutil de scump, pe deasupra. Meniul de la Modigliani e din bucataria italiana clasica, cu felurile cunoscute, numite simplu in meniu, prin enumerarea si descrierea ingredientelor de baza, ca la trattoriile obisnuite, nu cu denumirile lungi si sofisticate din meniurile restaurantelor de fine dining. I-am pus, totusi, si in lista restaurantelor cu mancare fina din Bucuresti pntru ca mancarea e buna si are o anumita finete, comparata cu restul restaurantelor cu specific italian din oras, desi nu e un fine dining in adevaratul sens al cuvantului.

Serviciul e bun la Modigliani, profesionist, asa cum e cam peste tot la hotelurile de lux. Ultima data, insa, am ajuns pe mana unei doamne adorabile, care mi-a inveselit seara. De o buna-dispozitie si energie debordante, mi-a facut toata istoria meniului si a restaurantului, dupa care a ajuns si la fetita ei, care tocmai daduse bacalaureatul, la familie si la viata din zilele noastre. Parea foarte bucuroasa ca vede un client cu care sa stea si ea de vorba, presupun ca se plictiseste destul de tare in rest. E cea din poza; am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras… 🙂

Preturile sunt mari la Modigliani, mai ales pentru o mancare italiana clasica, fie ea si cu cele mai bune ingrediente si bine facuta. Vinurile, in special, au adaosuri mari, cam de 500%, vinurile romanesti sunt intre 200 si 300 de lei sticla. O masa buna in doi la Modiglieni, cu o sticla de vin romanesc bun, poate trece repede de 5-600 de lei.

Presupun ca nu-i intereseaza prea mult restaurantul Modigliani pe cei de la Hotelul Intercontinental, or face destui bani din hotel si cu braseria Corso, care e mult mai animata… (GB – mai 2017)

PS: i-am scos pana la urma din lista restaurantelor cu bucatarie fina

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 05/03/2021

Modigliani  - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 4 (Hotel Intercontinental)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close