Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Caragea8 este un pub si braserie amenajata in interiorul unei case, cu...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi ale Bucurestiului... Re...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Ciorbe si Placinte pe bani putini Am vazut pana acum fast-food-uril...

Afiseaza

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul

Modigliani e restaurantul Hotelului Intercontinental din Bucuresti, unul dintre cele doua ale hotelului, alaturi de Braseria Corso. Amandoua sunt la parter, Corso in stanga, spre bulevardul Balcescu, iar Modigliani in spate, spre Batisteti si spre Teatrul National, unde era inainte Madrigalul, pe vremea omunistilor, cand a fost construit hotelul.

Modigliani e un restaurant mare, cu o singura sala, frumos amenajat si luminos, cu pereti de sticla, tavan inalt. Pe un perete au postere supradimensionate cu cateva dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Amedeo Modigliani, arata foarte bine. Scaunele sunt foarte comode, niste semifotolii din piele. Au si un pian Bluthner Leipzig de 2.50, presupun ca e si bine acordat. Le-as fi pus nota maxima la ambianta daca nu as avea rezerve in a face asta cu restaurantele din hoteluri si, mai ales, cu unele care sunt mereu goale…

Fiindca restaurantul Modigliani de la Intercontinental e mai tot timpul gol. M-am oprit de mai multe ori acolo ca sa mananc ceva inainte de a merge la teatru, si de fiecare data eram proape singur. Dar poate ca or manca oamenii mult mai tarziu la Modigliani, nu asa devreme seara, ca mine. De aceea l-or si deschide numai seara, dupa ora 18, pesemne.

Dar eu cred ca bucurestenii, sau chiar strainii din hotel nu se inghesuie sa manance la Modigliani pentru ca e cam lipsit de imaginatie. Si inutil de scump, pe deasupra. Meniul de la Modigliani e din bucataria italiana clasica, cu felurile cunoscute, numite simplu in meniu, prin enumerarea si descrierea ingredientelor de baza, ca la trattoriile obisnuite, nu cu denumirile lungi si sofisticate din meniurile restaurantelor de fine dining. I-am pus, totusi, si in lista restaurantelor cu mancare fina din Bucuresti pntru ca mancarea e buna si are o anumita finete, comparata cu restul restaurantelor cu specific italian din oras, desi nu e un fine dining in adevaratul sens al cuvantului.

Serviciul e bun la Modigliani, profesionist, asa cum e cam peste tot la hotelurile de lux. Ultima data, insa, am ajuns pe mana unei doamne adorabile, care mi-a inveselit seara. De o buna-dispozitie si energie debordante, mi-a facut toata istoria meniului si a restaurantului, dupa care a ajuns si la fetita ei, care tocmai daduse bacalaureatul, la familie si la viata din zilele noastre. Parea foarte bucuroasa ca vede un client cu care sa stea si ea de vorba, presupun ca se plictiseste destul de tare in rest. E cea din poza; am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras… 🙂

Preturile sunt mari la Modigliani, mai ales pentru o mancare italiana clasica, fie ea si cu cele mai bune ingrediente si bine facuta. Vinurile, in special, au adaosuri mari, cam de 500%, vinurile romanesti sunt intre 200 si 300 de lei sticla. O masa buna in doi la Modiglieni, cu o sticla de vin romanesc bun, poate trece repede de 5-600 de lei.

Presupun ca nu-i intereseaza prea mult restaurantul Modigliani pe cei de la Hotelul Intercontinental, or face destui bani din hotel si cu braseria Corso, care e mult mai animata… (GB – mai 2017)

PS: i-am scos pana la urma din lista restaurantelor cu bucatarie fina

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 08/07/2019

Modigliani  - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 4 (Hotel Intercontinental)

modigliani-restaurant-italienesc-clasic-evaluare-restocracy