Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Modigliani – Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul

Modigliani e restaurantul Hotelului Intercontinental din Bucuresti, unul dintre cele doua ale hotelului, alaturi de Braseria Corso. Amandoua sunt la parter, Corso in stanga, spre bulevardul Balcescu, iar Modigliani in spate, spre Batisteti si spre Teatrul National, unde era inainte Madrigalul, pe vremea omunistilor, cand a fost construit hotelul.

Modigliani e un restaurant mare, cu o singura sala, frumos amenajat si luminos, cu pereti de sticla, tavan inalt. Pe un perete au postere supradimensionate cu cateva dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Amedeo Modigliani, arata foarte bine. Scaunele sunt foarte comode, niste semifotolii din piele. Au si un pian Bluthner Leipzig de 2.50, presupun ca e si bine acordat. Le-as fi pus nota maxima la ambianta daca nu as avea rezerve in a face asta cu restaurantele din hoteluri si, mai ales, cu unele care sunt mereu goale…

Fiindca restaurantul Modigliani de la Intercontinental e mai tot timpul gol. M-am oprit de mai multe ori acolo ca sa mananc ceva inainte de a merge la teatru, si de fiecare data eram proape singur. Dar poate ca or manca oamenii mult mai tarziu la Modigliani, nu asa devreme seara, ca mine. De aceea l-or si deschide numai seara, dupa ora 18, pesemne.

Dar eu cred ca bucurestenii, sau chiar strainii din hotel nu se inghesuie sa manance la Modigliani pentru ca e cam lipsit de imaginatie. Si inutil de scump, pe deasupra. Meniul de la Modigliani e din bucataria italiana clasica, cu felurile cunoscute, numite simplu in meniu, prin enumerarea si descrierea ingredientelor de baza, ca la trattoriile obisnuite, nu cu denumirile lungi si sofisticate din meniurile restaurantelor de fine dining. I-am pus, totusi, si in lista restaurantelor cu mancare fina din Bucuresti pntru ca mancarea e buna si are o anumita finete, comparata cu restul restaurantelor cu specific italian din oras, desi nu e un fine dining in adevaratul sens al cuvantului.

Serviciul e bun la Modigliani, profesionist, asa cum e cam peste tot la hotelurile de lux. Ultima data, insa, am ajuns pe mana unei doamne adorabile, care mi-a inveselit seara. De o buna-dispozitie si energie debordante, mi-a facut toata istoria meniului si a restaurantului, dupa care a ajuns si la fetita ei, care tocmai daduse bacalaureatul, la familie si la viata din zilele noastre. Parea foarte bucuroasa ca vede un client cu care sa stea si ea de vorba, presupun ca se plictiseste destul de tare in rest. E cea din poza; am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras… 🙂

Preturile sunt mari la Modigliani, mai ales pentru o mancare italiana clasica, fie ea si cu cele mai bune ingrediente si bine facuta. Vinurile, in special, au adaosuri mari, cam de 500%, vinurile romanesti sunt intre 200 si 300 de lei sticla. O masa buna in doi la Modiglieni, cu o sticla de vin romanesc bun, poate trece repede de 5-600 de lei.

Presupun ca nu-i intereseaza prea mult restaurantul Modigliani pe cei de la Hotelul Intercontinental, or face destui bani din hotel si cu braseria Corso, care e mult mai animata… (GB – mai 2017)

PS: i-am scos pana la urma din lista restaurantelor cu bucatarie fina

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 05/03/2021

Modigliani  - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 4 (Hotel Intercontinental)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close