Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Mozzafiato – Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat raport calitate-pret. Si ca nu au un mare chef.

Meniu de bucatarie italiana traditionalaAm vazut niste comentarii pe Internet cum ca au adus, sau ca intentionau sa aduca un mare chef italian. Asa ca m-am grabit sa ma duc, un mare chef e un subiect care ma intereseaza intotdeauna. Am ajuns, dar nu m-am edificat cum e cu marele chef. Ori a pierdut avionul si nu a ajuns, ori a nimerit la alt restaurant, din intamplare, ori italienii de la Mozzafiato numesc “un mare chef” pe cineva care face mancare de trattoria cu ingrediente de cea mai buna calitate. Presupun ca ultima varianta e cea mai apropiata de realitate.

Da, mancarea italieneasca traditionala, populara, cea de osteria, de trattoria, e buna, e cea mai bogata si mai variata bucatarie din lume. Si e foarte gustoasa daca e facuta cu produse si ingrediente adevarate. Poti compara bucataria traditionala cu cea fina, Haute Cuisine, daca nu ai altceva mai bun de facut, insa aceasta comparatie nu spune nimic, nu foloseste nimanui. Cu privire la apelativul de “mare chef”, acesta e rezervat aproape in excusivitate celor din bucatariile fine, sau si din cele traditionale, insa extremitatea lor creativa, care aduce si cate ceva nou.

Mancarea de la Mozzafiato e buna, e facuta cu produse de calitate, e muncita in bucatarie, frumos prezentata. Vazand amenajarea in care au investit foarte mult, cu ambianta de restaurant elegant, de lux, portiile surprinzator de mici si preturile deranjant de mari, nu poti sa nu te gandesti ca incearca sa se pozitioneze mult mai sus decat o trattoria de top. Ma rog, au clientii lor care accepta, si baga mana adanc in buzunar pentru asta. Sa le fie de bine!

In rest, am tot scris despre ei, nu mai repet, fiindca nimic semnificativ de adaugat. Si nu vreau sa ma enervez din nou cand ajunge discutia la managerul care da tonul la fumatul in restaurant si la toti ceilalti care se iau dupa el… (GB – septembrie 2019)

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italienii in Romania?

Nu as fi intrat la Mozzafiato ca sa mananc in fum si sa-mi dau toate hainele la spalat dupa aceea, insa ploua afara si am ales ce era mai aproape.

Mancarea de la Mozzafiato mi-a placut mai mult decat data trecuta. Supa crema de sparanghel, destul de buna, apoi niste paste carbonara foarte bune, fara sos in exces, asa cum primesti mai peste tot in Bucuresti, si creveti cu un sos bun si orez, si acesta bine facut. Canoli ca desert, foarte bune, de asemenea. Serviciul bun, preturile mari de tot, clienti rari.

Am auzit ca Mozzafiato apartine italianului bogat care … (citeste tot)

Salonul Mozzafiato
Data actualizarii: 21/01/2023

Mozzafiato, septembrie 2019  - Calea Floreasca, nr. 133-137 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close