Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa MA e unul...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

Mai bine decat un simplu steakhouse La Estancia e un restaurant nou...

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

Afiseaza
comentarii

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum…

Pizzarule, gusta si tu inainte sunca si branza inainte de a le pune!Pe cat de mult mi-a placut pizza de la PizzaMania de la Piata Victoriei in primele dati cand am fost acolo, cu atat mi-a displacut acum, fiind foarte sarata. Am mancat-o pe toata, totusi, fiindca venisem pentru masa de pranz, nu aveam timp sa ma mut la alt restaurant, si mai si ploua afara. Am apucat sa gust din pastele prietenului meu, acestea au fost bune. Dar tot abatut am plecat de la PizzaMania.

Le-am spus ca e prea sarata pizza, mi-au raspuns ca e asa de la sunca sau de la branza, nu imi aduc aminte. Insa oricum nu are relevanta, ca tot sare cu lingura mancam acolo, si imi era totuna de unde provenea. De parca i-ar fi impiedicat cineva ii dea inapoi furnizorului sunca si branza acelea daca nu puteau fi mancate…

Acum am gasit restaurantul plin-ochi. Locul e stramt, mesele inghesuite, daca nu esti atent bagi furculita in farfuria vecinului. Clientii toti tineri, corporatisti cu cardurile atarnand la gat, din imensele blocuri de birouri din zona. Veseli, vorbareti, bine dispusi, ambianta efervescenta, placuta pentru cei mai multi.

Serviciul la fel de bun, aveau si chelneri si chelnerite, placuti si deschis toti, cel care i-a angajat si-a facut bine treaba. Daca ii va invata sa nu mai indeparteze firimiturile cu mana de pe masa direct pe bancheta, inca si mai bine. O sa ma merg la PizzaMania, vedem ce oi mai gasi pe acolo… (GB – noiembrie 2018)

Una dintre cele mai bune pizza din oras

PizzaMania e un foarte interesant si bun bistrou de pizza si paste in Piata Victoriei, pe Grigore Alexandrescu, langa restaurantul High Life si vizavi de Trattoria Buongiorno, in casa in care mai multi ani a fost un restaurant spaniol, La Rambla.

Au un salon la parter, acolo unde sunt si bucataria si cuptorul cu masa de pizza, chiar in fata clientilor. La etaj au niste sali de curs, in care invata pe nu stiu cine cum se face pizza buna, asa cum o fac ei. In fata au o curte minuscula, in care au pus doua mese, intr-un fel de terasa. Cred ca exista o curte mai mare si in spate, sper sa poata face si acolo ceva la vara.

Amenajarea Pizzamania e dupa moda zilei, adica stilul industrial: au dat jos toti peretii, pana la caramida, au pus in spate, unde e cuptorul, o tabla de hambar, se vede bine in poze, nu mai insist. Muzica agresiva.

Meniul e simplu la Pizzamania, fiindca e un mic restaurant de pizza si paste, dupa cum spune clar si numele. Ceva supa, cateva salate, pizza si paste.

Am luat o supa crema de broccoli, bunicica, pastele cu trufe chiar bune, si aluatul si sosul, iar pizza excelenta, cu blat gros.

Serviciul a fost o surpriza placuta la Pizzamania, pana la urma, dupa una neplacuta, cu un chelner care s-a uitat la mine cand am intrat, apoi mi-a intors spatele si a plecat, fara sa spuna nimic. Insa am fost preluat de o chelnerita adorabila, apoi a venit un chelner foarte placut si deschis, de asemenea, si a mai venit si un bucatar, chef, manager sau ce o fi fost el, cand a auzit ca supa nu prea a fost pe gustul meu. Chiar mi-a placut de ei…

Preturile maricele, insa pentru ambianta si, mai ales, pentru cat de buna a fost mancarea, nu se simte. Clienti destui la pranz, doar au alaturi cladiri de birouri cu milioane de corporatisti care trebuie sa-si astampere foamea, la un moment dat. Si acelora nu prea le fac nevestele pachetele de acasa, fiindca si nevestele pleaca la lucru, odata cu ei.

Pizzamania e, asadar, un foarte bun bistrou de pizza si paste in centrul Bucurestiului, cu totul la vedere, mancare buna si accesibila si, mai ales, cu niste oameni placuti care te servesc si te hranesc. Sunt sigur ca le va merge bine, chiar merita. (GB – martie 2018)

PizzaMania, restaurant pizza si pasta in Piata Victoriei

 

Data actualizarii: 17/02/2019

PizzaMania, noiembrie 2018  - Str. Grigore Alexandrescu, nr. 8 (Piata Victoriei)