Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

315 vizite

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

49 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

88 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

345 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

503 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

733 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

194 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

297 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

177 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

294 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

145 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

276 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

262 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

280 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1305 vizite 1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

60 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

233 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

299 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

203 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

18 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

23 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

209 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

14 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

367 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

462 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum…

Pizzarule, gusta si tu inainte sunca si branza inainte de a le pune!Pe cat de mult mi-a placut pizza de la PizzaMania de la Piata Victoriei in primele dati cand am fost acolo, cu atat mi-a displacut acum, fiind foarte sarata. Am mancat-o pe toata, totusi, fiindca venisem pentru masa de pranz, nu aveam timp sa ma mut la alt restaurant, si mai si ploua afara. Am apucat sa gust din pastele prietenului meu, acestea au fost bune. Dar tot abatut am plecat de la PizzaMania.

Le-am spus ca e prea sarata pizza, mi-au raspuns ca e asa de la sunca sau de la branza, nu imi aduc aminte. Insa oricum nu are relevanta, ca tot sare cu lingura mancam acolo, si imi era totuna de unde provenea. De parca i-ar fi impiedicat cineva ii dea inapoi furnizorului sunca si branza acelea daca nu puteau fi mancate…

Acum am gasit restaurantul plin-ochi. Locul e stramt, mesele inghesuite, daca nu esti atent bagi furculita in farfuria vecinului. Clientii toti tineri, corporatisti cu cardurile atarnand la gat, din imensele blocuri de birouri din zona. Veseli, vorbareti, bine dispusi, ambianta efervescenta, placuta pentru cei mai multi.

Serviciul la fel de bun, aveau si chelneri si chelnerite, placuti si deschis toti, cel care i-a angajat si-a facut bine treaba. Daca ii va invata sa nu mai indeparteze firimiturile cu mana de pe masa direct pe bancheta, inca si mai bine. O sa ma merg la PizzaMania, vedem ce oi mai gasi pe acolo… (GB – noiembrie 2018)

Una dintre cele mai bune pizza din oras

PizzaMania e un foarte interesant si bun bistrou de pizza si paste in Piata Victoriei, pe Grigore Alexandrescu, langa restaurantul High Life si vizavi de Trattoria Buongiorno, in casa in care mai multi ani a fost un restaurant spaniol, La Rambla.

Au un salon la parter, acolo unde sunt si bucataria si cuptorul cu masa de pizza, chiar in fata clientilor. La etaj au niste sali de curs, in care invata pe nu stiu cine cum se face pizza buna, asa cum o fac ei. In fata au o curte minuscula, in care au pus doua mese, intr-un fel de terasa. Cred ca exista o curte mai mare si in spate, sper sa poata face si acolo ceva la vara.

Amenajarea Pizzamania e dupa moda zilei, adica stilul industrial: au dat jos toti peretii, pana la caramida, au pus in spate, unde e cuptorul, o tabla de hambar, se vede bine in poze, nu mai insist. Muzica agresiva.

Meniul e simplu la Pizzamania, fiindca e un mic restaurant de pizza si paste, dupa cum spune clar si numele. Ceva supa, cateva salate, pizza si paste.

Am luat o supa crema de broccoli, bunicica, pastele cu trufe chiar bune, si aluatul si sosul, iar pizza excelenta, cu blat gros.

Serviciul a fost o surpriza placuta la Pizzamania, pana la urma, dupa una neplacuta, cu un chelner care s-a uitat la mine cand am intrat, apoi mi-a intors spatele si a plecat, fara sa spuna nimic. Insa am fost preluat de o chelnerita adorabila, apoi a venit un chelner foarte placut si deschis, de asemenea, si a mai venit si un bucatar, chef, manager sau ce o fi fost el, cand a auzit ca supa nu prea a fost pe gustul meu. Chiar mi-a placut de ei…

Preturile maricele, insa pentru ambianta si, mai ales, pentru cat de buna a fost mancarea, nu se simte. Clienti destui la pranz, doar au alaturi cladiri de birouri cu milioane de corporatisti care trebuie sa-si astampere foamea, la un moment dat. Si acelora nu prea le fac nevestele pachetele de acasa, fiindca si nevestele pleaca la lucru, odata cu ei.

Pizzamania e, asadar, un foarte bun bistrou de pizza si paste in centrul Bucurestiului, cu totul la vedere, mancare buna si accesibila si, mai ales, cu niste oameni placuti care te servesc si te hranesc. Sunt sigur ca le va merge bine, chiar merita. (GB – martie 2018)

PizzaMania, restaurant pizza si pasta in Piata Victoriei

 

Data actualizarii: 17/02/2019

PizzaMania, noiembrie 2018