Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Recomandările Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15846 vizite 14 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

329 vizite

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

5008 vizite 1 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1284 vizite 1 comentarii

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

8977 vizite 1 comentarii

IT Bistro este un local italian situat pe Calea Floreasca, nr. 118-120...

635 vizite

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

15521 vizite 2 comentarii

MOM este un bistrou cu bucătărie urbană, situat în Centrul Vechi a...

4294 vizite

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1994 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

5353 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1754 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14846 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1279 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1973 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

917 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5860 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

4133 vizite

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

8398 vizite 1 comentarii

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

10679 vizite

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

1630 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut!Am...

10866 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1265 vizite 1 comentarii

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

3059 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2586 vizite

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

11815 vizite 3 comentarii

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2419 vizite 1 comentarii

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

1129 vizite

M-am impacat cu PizzaManiaDupa ce mi-au dat o pizza atat de sarata...

296 vizite

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3733 vizite 1 comentarii

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

3701 vizite

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1171 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6874 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3594 vizite

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

6135 vizite 2 comentarii

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

329 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3976 vizite

Oare ce calcule și-or fi făcut cei de la Meat 2 Eat Steakhouse, de a...

5394 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

2116 vizite 1 comentarii

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

928 vizite

Mă bucur să văd că SushiRoom au rămas conservatoriA fost ...

7082 vizite

SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani ...

1383 vizite

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2762 vizite

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

4214 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2760 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

8113 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f�...

6780 vizite 1 comentarii

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

542 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5490 vizite

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

3473 vizite 2 comentarii

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație �...

4147 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O calatorie inapoi in timp

Cand am facut Restocracy, acum un an si jumatate, ma gandeam ca voi scrie numai despre restaurantele bune – si de aici si numele care trimite la “aristocratie”. Si inainte mergeam aproape tot timpul numai la restaurantele bune, pentru ca am o meserie care ma obliga sa ma intalnesc cu tot felul de oameni importanti, si romani si straini, si cu ei te vezi in restaurantele mai sofisticate, pentru ca asa merg lucrurile pe lumea asta. Apoi, dupa ce am inceput sa le pun pe site, cu atat mai mult a trebuit sa o iau “de sus in jos”, incepand cu cele mai bune.

Nu e de mirare ca ajung rar in restaurantele de cartier, prin birturi si localuri pentru clientele pe care nu le vezi prea des in Herastrau sau prin Dorobantilor. Asa ca astazi mi-am propus sa merg si intr-un astfel de restaurant, ca prea m-am invatat cu occidentalul si cu mancarea sofisticata, si o revenire pe pamant da bine in public, ca sa nu mai spun ca si la suflet.

Cunosteam de multa vreme tripleta “Yesterday – Pui de Urs – Shorley”, in linie pe Economu Cezarescu, in Grozavesti. Primele doua si cu hotel, ultimul, Shorley, un restaurant foarte mare pentru nunti, cumetrii si alte evenimente.

M-am oprit la Pui de Urs, cel din mijloc, cum vii cu masina dinspre viaduct. Si acesta e un hotel, o cladire mare, cu vreo cinci niveluri. Nu stiu cand a fost facuta, probabil ca la putin timp dupa Revolutie, intr-un stil si cu un concept care nu se mai fac acum – oricum, nu in Bucuresti.

Totul arata provincial la Pui de Urs, e o calatorie inapoi nu doar in timp, ci si in spatiu, te simti intr-un orasel de departe cu toata atmosfera din jur, cu strazile desfundate, totul parand a fi fost construit in zona aceea la intamplare.

Pui de Urs e un restaurant deschis in permanenta; si noaptea, adica. Meniul e imens – probabil ca si o chestiune de mandrie pentru proprietarii si bucatarii locului. Si spre multumirea tipului de clientela care se vantura pe acolo, fara indoiala, care apreciaza asa ceva.

Eu am luat o fasole cu “ciolan dezosat”, cica. Nu a fost niciodata ciolan acela, erau doua sau trei felii de sunca artificiala si ieftina de la magazin. Insa le-am mancat cu pofta. Nu atat din cauza gustului, care nu era cine stie ce, si a nostalgiei care ma apucase dupa vremurile studentiei mele.

Serviciul obosit, apatic, cu niste personaje de pus in filmele romanesti de arta care castiga premii pe la festivallurile internationale. Clienti destui, si in grupuri, cu familii, copii, catel. Preturile mici, daca le masuram cu cele din restaurantele care arata altfel in Bucuresti.

Pui de Urs are locul si clientela lui in marele oras, care e atat de mare incat e loc pentru toti si pentru toate. Gard in gardul cu Politehnica, si acela un loc pestrit, atat de mare incat gasesti absolut orice in el, ii aduce destui clienti, fara indoiala. Oamenii pareau sa se simta bine la Pui de Urs, erau mai degajati si mai veseli decat agitatii si grabitii din nord, de pilda. Ma bucur pentru ei… (GB – august 2018)

Grozavesti, cu restaurantele Pui de Urs, Shorley, Yesterday si Potcoava

Data actualizarii: 29/08/2019

Pui de Urs  - Str. Economu Cezarescu, nr. 42 (Grozavesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close