Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut prinrre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal.

Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 25/05/2019

Restaurant Voievodal Baneasa, aprilie 2017  - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 10 (Podul Baneasa)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close