Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut prinrre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal.

Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 25/05/2019

Restaurant Voievodal Baneasa, aprilie 2017  - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 10 (Podul Baneasa)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close