Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescărie bistrou amplasată în Piața Floreasca din Capitală.

Evenimentul de inaugurare a BistroMar, restaurantul unde specialitățile savuroase din pește și fructe de mare marca Alfredo Seafood sunt pregătite după rețete deosebite, semnate de Chef Cătălin Jernoiu, a reunit o serie de personalitati ale vietii publice bucurestene, reporteri, bloggeri sau influenceri, dar si alti invitati. Tonul distracției a fost dat de Daniel Buzdugan care a condus publicul într-o scurtă croazieră printre delicatesele pescuite din mările și oceanele lumii, in timp ce Chef Cătălin Jernoiu a încântat pe cei prezenți cu o serie de preparate inedite.

La eveniment a participat și Cristian Dărmănescu, Director General Bistro Mar și Fondator Alfredo Seafood.

BistroMar este restaurantul cu cea mai variată ofertă de specialități marine, multe gătite în cadrul unor cooking show-uri – parte din experiența deosebită oferită clienților. Peștele sălbatic este una dintre vedetele meniului, BistroMar fiind unul dintre puținele restaurante din București unde îl puteți savura!

Conceptul BistroMar îmbină cu succes atmosfera destinsă cu rețetele delicioase pregătite în fața clienților.


BistroMar, restaurantul cu cea mai bogată gamă de pește și fructe de mare, s-a deschis în Piața Floreasca

BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost inaugurat oficial pe data de 14 iunie, în cadrul unui eveniment inedit la care au participat numeroase vedete – cântăreți, prezentatori TV, actori, bloggeri din zona culinară, de modă și lifestyle – precum și oameni de afaceri. BistroMar este o afacere de familie, care îmbină cunoștințele și experiența de business ale fratilor Dărmănescu: Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare și Diana Dărmănescu, antreprenoare de succes în industriile farma și producție de ambalaje.

Daniela Nane, Diana Dumitrescu, Ioana Ginghină, Ștefan Bănică Jr., Vlad Miriță, Petre Roman, Bianca Dragomir (cântăreață și actriță), Irina Mohora, Diana Bart și Ana Barbu (prezentatoare TV în cadrul TVR, Prima TV, respectiv Digi24) au fost doar câteva dintre numele cunoscute care au venit să guste din specialitățile aduse din toate colțurile globului și gătite, în cadrul evenimentului, de Chef Cătălin Jernoiu și echipa sa. Tonul distracției a fost dat de Daniel Buzdugan care și-a condus oaspeții într-o scurtă croazieră printre delicatesele pescuite din mările și oceanele lumii. Cristian Mărgărit, consultant în nutriție și fitness cu circa 17 ani de experiență, a vorbit despre beneficiile peștelui și fructelor de mare și importanța lor într-o dietă sănătoasă.

Pe parcursul serii au fost organizate mai multe live cooking show-uri în timpul cărora Chef Cătălin Jernoiu și bucătarii BistroMar și-au arătat măiestria, pregătind mai multe specialități spectaculoase, printre care: ton la grătar în crustă tempura, carpaccio de ton, caracatiță a la Galiego, pește spadă la grătar, platouri BistroMar cu fructe de mare. Printre cele mai apreciate momente a fost și demonstrația de tranșare a unor soiuri spectaculoase de pești, cum sunt tonul și peștele spadă, precum și pregătirea tartarului de somon cu mango și a tartarului de ton cu avocado, în cadrul unor show-uri cu gheață lichidă.

Restaurantul este situat în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și dispune de o suprafață de 50 m2 în interior și de o terasă de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care îmbină spiritul relaxat cu un decor urban și o echipă prietenoasă. Printre particularitățile restaurantului se numără pregătirea specialităților direct în fața clienților, care pot discuta cu bucătarii și le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizări ale rețetelor, în funcție de gust. BistroMar este unul dintre foarte puținele restaurante din capitală în al cărui meniu se regăsesc numeroase specialități din pește sălbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de pește și fructe de mare, care provin din toate colțurile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege ce anume doresc să testeze. Din punct de vedere al prețurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, o masă de prânz pentru o persoană situându-se în jurul a 90 de lei în regim à la carte și a 60 de lei în cazul meniului zilei.

Printre preparatele vedetă ale meniului BistroMar se numără: codul negru de Alaska, creveți Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mago, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar. Meniul conține preparate pentru toate gusturile, având și rețete simple, dar care se remarcă printr-o savoare deosebită, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.

Specialitățile vedetă, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, includ: tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (pește dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peștele spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește unditar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.

Peștele și fructele de mare, expuse în vitrina cu gheață provin în special  din mările continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana), dar și mai îndepărtate: Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia. Sunt propuse și produse ambalate congelate, care provin de la distante mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atenția Alfedo Seafood în selectarea și prelucrarea peștelui este completată de pregătirea sa după rețete deosebite, de către echipa de bucătari a BistroMar, și de alegerea celor mai sănătoase și de calitate ingrediente. Astfel, rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby (legume în miniatură complet coapte) din Belgia, verdețuri de la furnizori locali atent verificați etc.

“Unul dintre obiectivele BistroMar este și sprijinirea campaniei de creștere a consumului de pește la minimum o masă pe săptămână. Printre cele mai mari probleme, care mențin România pe locurile codașe în Europa în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor, este aparenta dificultate a pregătirii sale. Noi, la BistroMar, încercăm să și explicăm clienților care sunt cele mai eficiente metode de gătit, ne ocupăm de filetat, desolzire etc., așadar continuăm în mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit în ultimii doi ani”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood.

BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, deschis la începutul anului 2018 în urma unei investiții de circa 200.000 de euro. Acesta funcționează într-un concept integrat, fiind și primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de 15 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare de cea mai bună calitate. (Comunicat presa – iunie 2018)

BistroMar

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare ale Bucurestiului Catalin Jernoiu ne-a dat creveti de aproape jumatate de kilogram din Thailanda si creveti Carabiner...

Data actualizarii: 18/06/2018