Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Afiseaza

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescărie bistrou amplasată în Piața Floreasca din Capitală.

Evenimentul de inaugurare a BistroMar, restaurantul unde specialitățile savuroase din pește și fructe de mare marca Alfredo Seafood sunt pregătite după rețete deosebite, semnate de Chef Cătălin Jernoiu, a reunit o serie de personalitati ale vietii publice bucurestene, reporteri, bloggeri sau influenceri, dar si alti invitati. Tonul distracției a fost dat de Daniel Buzdugan care a condus publicul într-o scurtă croazieră printre delicatesele pescuite din mările și oceanele lumii, in timp ce Chef Cătălin Jernoiu a încântat pe cei prezenți cu o serie de preparate inedite.

La eveniment a participat și Cristian Dărmănescu, Director General Bistro Mar și Fondator Alfredo Seafood.

BistroMar este restaurantul cu cea mai variată ofertă de specialități marine, multe gătite în cadrul unor cooking show-uri – parte din experiența deosebită oferită clienților. Peștele sălbatic este una dintre vedetele meniului, BistroMar fiind unul dintre puținele restaurante din București unde îl puteți savura!

Conceptul BistroMar îmbină cu succes atmosfera destinsă cu rețetele delicioase pregătite în fața clienților.


BistroMar, restaurantul cu cea mai bogată gamă de pește și fructe de mare, s-a deschis în Piața Floreasca

BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost inaugurat oficial pe data de 14 iunie, în cadrul unui eveniment inedit la care au participat numeroase vedete – cântăreți, prezentatori TV, actori, bloggeri din zona culinară, de modă și lifestyle – precum și oameni de afaceri. BistroMar este o afacere de familie, care îmbină cunoștințele și experiența de business ale fratilor Dărmănescu: Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare și Diana Dărmănescu, antreprenoare de succes în industriile farma și producție de ambalaje.

Daniela Nane, Diana Dumitrescu, Ioana Ginghină, Ștefan Bănică Jr., Vlad Miriță, Petre Roman, Bianca Dragomir (cântăreață și actriță), Irina Mohora, Diana Bart și Ana Barbu (prezentatoare TV în cadrul TVR, Prima TV, respectiv Digi24) au fost doar câteva dintre numele cunoscute care au venit să guste din specialitățile aduse din toate colțurile globului și gătite, în cadrul evenimentului, de Chef Cătălin Jernoiu și echipa sa. Tonul distracției a fost dat de Daniel Buzdugan care și-a condus oaspeții într-o scurtă croazieră printre delicatesele pescuite din mările și oceanele lumii. Cristian Mărgărit, consultant în nutriție și fitness cu circa 17 ani de experiență, a vorbit despre beneficiile peștelui și fructelor de mare și importanța lor într-o dietă sănătoasă.

Pe parcursul serii au fost organizate mai multe live cooking show-uri în timpul cărora Chef Cătălin Jernoiu și bucătarii BistroMar și-au arătat măiestria, pregătind mai multe specialități spectaculoase, printre care: ton la grătar în crustă tempura, carpaccio de ton, caracatiță a la Galiego, pește spadă la grătar, platouri BistroMar cu fructe de mare. Printre cele mai apreciate momente a fost și demonstrația de tranșare a unor soiuri spectaculoase de pești, cum sunt tonul și peștele spadă, precum și pregătirea tartarului de somon cu mango și a tartarului de ton cu avocado, în cadrul unor show-uri cu gheață lichidă.

Restaurantul este situat în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și dispune de o suprafață de 50 m2 în interior și de o terasă de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care îmbină spiritul relaxat cu un decor urban și o echipă prietenoasă. Printre particularitățile restaurantului se numără pregătirea specialităților direct în fața clienților, care pot discuta cu bucătarii și le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizări ale rețetelor, în funcție de gust. BistroMar este unul dintre foarte puținele restaurante din capitală în al cărui meniu se regăsesc numeroase specialități din pește sălbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de pește și fructe de mare, care provin din toate colțurile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege ce anume doresc să testeze. Din punct de vedere al prețurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, o masă de prânz pentru o persoană situându-se în jurul a 90 de lei în regim à la carte și a 60 de lei în cazul meniului zilei.

Printre preparatele vedetă ale meniului BistroMar se numără: codul negru de Alaska, creveți Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mago, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar. Meniul conține preparate pentru toate gusturile, având și rețete simple, dar care se remarcă printr-o savoare deosebită, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.

Specialitățile vedetă, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, includ: tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (pește dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peștele spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește unditar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.

Peștele și fructele de mare, expuse în vitrina cu gheață provin în special  din mările continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana), dar și mai îndepărtate: Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia. Sunt propuse și produse ambalate congelate, care provin de la distante mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atenția Alfedo Seafood în selectarea și prelucrarea peștelui este completată de pregătirea sa după rețete deosebite, de către echipa de bucătari a BistroMar, și de alegerea celor mai sănătoase și de calitate ingrediente. Astfel, rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby (legume în miniatură complet coapte) din Belgia, verdețuri de la furnizori locali atent verificați etc.

“Unul dintre obiectivele BistroMar este și sprijinirea campaniei de creștere a consumului de pește la minimum o masă pe săptămână. Printre cele mai mari probleme, care mențin România pe locurile codașe în Europa în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor, este aparenta dificultate a pregătirii sale. Noi, la BistroMar, încercăm să și explicăm clienților care sunt cele mai eficiente metode de gătit, ne ocupăm de filetat, desolzire etc., așadar continuăm în mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit în ultimii doi ani”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood.

BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, deschis la începutul anului 2018 în urma unei investiții de circa 200.000 de euro. Acesta funcționează într-un concept integrat, fiind și primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de 15 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare de cea mai bună calitate. (Comunicat presa – iunie 2018)

BistroMar

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare ale Bucurestiului Bistromar s-a extins si au luat un spatiu suplimentar din piata de legume Floreasca, acum au cateva mes...

Data actualizarii: 18/06/2018