Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pescarie, cum se prezinta ei, in Piata Floreasca, chiar in interiorul pietei.

E o investitie a celor de la Alfredo Seafood, unul dintre cei mai mari, daca nu chiar cel mai mare distribuitor de peste proaspat si congelat din Romania. Chef este Catalin Jernoiu, un mare chef, pe care l-am descris cu aceste cuvinte de cate ori am scris despre el, incepand cu restaurantul Cucina Borghese de pe Calderon, unde l-am intalnit prima data, continuand cu Zahana 33 si cu alte locuri in care am mai dat de el.

Conceptul lui Bistromar este identic cu cel de imens succes al celor de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, cu peste proaspat direct din galantare si cu toata bucataria la vedere, gatit in fata ta. Au scaune de bar la tejgheaua bucatariei si cateva mese cu canapea in spate.

Mi-au spus ca toti pestii de la Bistromar, sau aproape toti, sunt salbatici, si vor aduce si specii care nu pot fi gasite in alte locuri din Bucuresti. Cea mai mare parte a pestelui si fructelor de mare sunt din Alaska. Si sigur, Bistromar e si pescarie, in primul rand, vanzand pestele direct din galantare.

Catalin Jernoiu mi-a pregatit un somon salbatic de Alaska, cu o culoare si textura pe care nu le-am mai vazut pana acum, apoi un tartar de ton si sushi tempura cu ton salbatic, toate foarte bune.

Preturile sunt normale la Bistromar, cu 100 de lei poti manca bine doua feluri si bea si un pahar de vin de la Sarica Niculitel. Pe un panou scrie ca au si un meniu rapid de pranz, cu pret redus, insa am uitat sa ma interesez si de acela.

Bistromar e un street food de peste augmentat, de interior, cu un concept care inspira incredere, cu totul la vedere, de la produse pana la ultimul ingredient din bucatarie. E incomod de stat pe scaunele acelea inalte, iar la vara va fi si mai si. Insa am vazut ca multora le place asta in mod special, probabil ca-i face sa se simta mai tineri decat sunt. Asa ca presupun ca le va merge bine celor de la Bistromar… (GB – februarie 2018)

In Piata Floreasca…

 

Data actualizarii: 27/02/2018

  • Mihai Alexandrescu :

    Acum cateva zile am vizitat restaurantul Dvs. Frumos amenajat de altfel, o investitie decenta intr-o piata care demult nu mai e piata.
    Am inceput cu icre de stiuca, dealtfel garantate de chef Jernoiu ca fiind de stiuca.
    Pentru a fi convinsi, ne-au fost aratate in conserva din care au iesit si pot afirma cu tarie ca persoana de sex femininin de la taraba vecina vinde acea salata la juma de pret si la o calitate de la care chef
    Jernoiu ar putea incepe sa se afle din secretele salatei de icre.

    In afara de faptul ca acestea contineau in stare nepreparata: guma de xantan, guma de guar si alti conservanti deliciosi listati pe eticheta borcanului, acestea erau obtinute de la pesti imaturi(vezi populatia de stiuca aflata in declin constant in Romania vremurle noastre) secretul unei salate de icre, pentru un bucatar care nu a absolvit Cordon Bleu, dar care a invatat mestesugul first hand, sta in faptul ca odata obtinuta emulsia salatei, amestecului i se adauga pe langa apa minerala si zemana de lamaie, la sfarsit, o cantitate considerabila de icre nepreparate pentru desavarsirea gustului si a prezentarii, de aceasta data amestecand foarte usor si numai cu mana…

    Sa trecem la cod.
    Dupa cum stim acest peste traieste in apele reci.
    Sa credem oare ca s-a racit intr-atat Mediterana incat a devenit
    habitatul natural pentru specia in cauza? După spusele chelnerului. Specie aflata dealtfel si ea pe lista scurta a pestilor protejati, la care sunt impuse restrictii
    serioase de pescuit, astfel incat sa ajunga proaspat la BistroMar?!?

    Zvarcolirea prin faina a codului in cauza si respectiv impreunarea lui cu un sos de rosii cu nimic speial nu aduc nicidecum un serviciu lui chef Jernoiu.

    As aminti ca nici vorba de balena sau de cele 50 de porturi trambitate cu emfaza intr-un interviu care se vroia cinstit…

    Cred ca daca pentru razgaiatii de Dorobanti, pentru platitorii de calibru, care confunda o masa buna cu suitul pe portofel, a fi acolo unde ”merge lumea” inseamna a manca bine, atunci BistroMar”it’s a must”.

    Pofta buna natiune!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close