Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Magic by Hop Garden devine Hop Garden Group și estimează afaceri de ...

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Afiseaza

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pescarie, cum se prezinta ei, in Piata Floreasca, chiar in interiorul pietei.

E o investitie a celor de la Alfredo Seafood, unul dintre cei mai mari, daca nu chiar cel mai mare distribuitor de peste proaspat si congelat din Romania. Chef este Catalin Jernoiu, un mare chef, pe care l-am descris cu aceste cuvinte de cate ori am scris despre el, incepand cu restaurantul Cucina Borghese de pe Calderon, unde l-am intalnit prima data, continuand cu Zahana 33 si cu alte locuri in care am mai dat de el.

Conceptul lui Bistromar este identic cu cel de imens succes al celor de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, cu peste proaspat direct din galantare si cu toata bucataria la vedere, gatit in fata ta. Au scaune de bar la tejgheaua bucatariei si cateva mese cu canapea in spate.

Mi-au spus ca toti pestii de la Bistromar, sau aproape toti, sunt salbatici, si vor aduce si specii care nu pot fi gasite in alte locuri din Bucuresti. Cea mai mare parte a pestelui si fructelor de mare sunt din Alaska. Si sigur, Bistromar e si pescarie, in primul rand, vanzand pestele direct din galantare.

Catalin Jernoiu mi-a pregatit un somon salbatic de Alaska, cu o culoare si textura pe care nu le-am mai vazut pana acum, apoi un tartar de ton si sushi tempura cu ton salbatic, toate foarte bune.

Preturile sunt normale la Bistromar, cu 100 de lei poti manca bine doua feluri si bea si un pahar de vin de la Sarica Niculitel. Pe un panou scrie ca au si un meniu rapid de pranz, cu pret redus, insa am uitat sa ma interesez si de acela.

Bistromar e un street food de peste augmentat, de interior, cu un concept care inspira incredere, cu totul la vedere, de la produse pana la ultimul ingredient din bucatarie. E incomod de stat pe scaunele acelea inalte, iar la vara va fi si mai si. Insa am vazut ca multora le place asta in mod special, probabil ca-i face sa se simta mai tineri decat sunt. Asa ca presupun ca le va merge bine celor de la Bistromar… (GB – februarie 2018)

In Piata Floreasca…

 

Data actualizarii: 27/02/2018

  • Mihai Alexandrescu :

    Acum cateva zile am vizitat restaurantul Dvs. Frumos amenajat de altfel, o investitie decenta intr-o piata care demult nu mai e piata.
    Am inceput cu icre de stiuca, dealtfel garantate de chef Jernoiu ca fiind de stiuca.
    Pentru a fi convinsi, ne-au fost aratate in conserva din care au iesit si pot afirma cu tarie ca persoana de sex femininin de la taraba vecina vinde acea salata la juma de pret si la o calitate de la care chef
    Jernoiu ar putea incepe sa se afle din secretele salatei de icre.

    In afara de faptul ca acestea contineau in stare nepreparata: guma de xantan, guma de guar si alti conservanti deliciosi listati pe eticheta borcanului, acestea erau obtinute de la pesti imaturi(vezi populatia de stiuca aflata in declin constant in Romania vremurle noastre) secretul unei salate de icre, pentru un bucatar care nu a absolvit Cordon Bleu, dar care a invatat mestesugul first hand, sta in faptul ca odata obtinuta emulsia salatei, amestecului i se adauga pe langa apa minerala si zemana de lamaie, la sfarsit, o cantitate considerabila de icre nepreparate pentru desavarsirea gustului si a prezentarii, de aceasta data amestecand foarte usor si numai cu mana…

    Sa trecem la cod.
    Dupa cum stim acest peste traieste in apele reci.
    Sa credem oare ca s-a racit intr-atat Mediterana incat a devenit
    habitatul natural pentru specia in cauza? După spusele chelnerului. Specie aflata dealtfel si ea pe lista scurta a pestilor protejati, la care sunt impuse restrictii
    serioase de pescuit, astfel incat sa ajunga proaspat la BistroMar?!?

    Zvarcolirea prin faina a codului in cauza si respectiv impreunarea lui cu un sos de rosii cu nimic speial nu aduc nicidecum un serviciu lui chef Jernoiu.

    As aminti ca nici vorba de balena sau de cele 50 de porturi trambitate cu emfaza intr-un interviu care se vroia cinstit…

    Cred ca daca pentru razgaiatii de Dorobanti, pentru platitorii de calibru, care confunda o masa buna cu suitul pe portofel, a fi acolo unde ”merge lumea” inseamna a manca bine, atunci BistroMar”it’s a must”.

    Pofta buna natiune!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close