Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pescarie, cum se prezinta ei, in Piata Floreasca, chiar in interiorul pietei.

E o investitie a celor de la Alfredo Seafood, unul dintre cei mai mari, daca nu chiar cel mai mare distribuitor de peste proaspat si congelat din Romania. Chef este Catalin Jernoiu, un mare chef, pe care l-am descris cu aceste cuvinte de cate ori am scris despre el, incepand cu restaurantul Cucina Borghese de pe Calderon, unde l-am intalnit prima data, continuand cu Zahana 33 si cu alte locuri in care am mai dat de el.

Conceptul lui Bistromar este identic cu cel de imens succes al celor de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, cu peste proaspat direct din galantare si cu toata bucataria la vedere, gatit in fata ta. Au scaune de bar la tejgheaua bucatariei si cateva mese cu canapea in spate.

Mi-au spus ca toti pestii de la Bistromar, sau aproape toti, sunt salbatici, si vor aduce si specii care nu pot fi gasite in alte locuri din Bucuresti. Cea mai mare parte a pestelui si fructelor de mare sunt din Alaska. Si sigur, Bistromar e si pescarie, in primul rand, vanzand pestele direct din galantare.

Catalin Jernoiu mi-a pregatit un somon salbatic de Alaska, cu o culoare si textura pe care nu le-am mai vazut pana acum, apoi un tartar de ton si sushi tempura cu ton salbatic, toate foarte bune.

Preturile sunt normale la Bistromar, cu 100 de lei poti manca bine doua feluri si bea si un pahar de vin de la Sarica Niculitel. Pe un panou scrie ca au si un meniu rapid de pranz, cu pret redus, insa am uitat sa ma interesez si de acela.

Bistromar e un street food de peste augmentat, de interior, cu un concept care inspira incredere, cu totul la vedere, de la produse pana la ultimul ingredient din bucatarie. E incomod de stat pe scaunele acelea inalte, iar la vara va fi si mai si. Insa am vazut ca multora le place asta in mod special, probabil ca-i face sa se simta mai tineri decat sunt. Asa ca presupun ca le va merge bine celor de la Bistromar… (GB – februarie 2018)

In Piata Floreasca…

 

Data actualizarii: 27/02/2018

  • Mihai Alexandrescu :

    Acum cateva zile am vizitat restaurantul Dvs. Frumos amenajat de altfel, o investitie decenta intr-o piata care demult nu mai e piata.
    Am inceput cu icre de stiuca, dealtfel garantate de chef Jernoiu ca fiind de stiuca.
    Pentru a fi convinsi, ne-au fost aratate in conserva din care au iesit si pot afirma cu tarie ca persoana de sex femininin de la taraba vecina vinde acea salata la juma de pret si la o calitate de la care chef
    Jernoiu ar putea incepe sa se afle din secretele salatei de icre.

    In afara de faptul ca acestea contineau in stare nepreparata: guma de xantan, guma de guar si alti conservanti deliciosi listati pe eticheta borcanului, acestea erau obtinute de la pesti imaturi(vezi populatia de stiuca aflata in declin constant in Romania vremurle noastre) secretul unei salate de icre, pentru un bucatar care nu a absolvit Cordon Bleu, dar care a invatat mestesugul first hand, sta in faptul ca odata obtinuta emulsia salatei, amestecului i se adauga pe langa apa minerala si zemana de lamaie, la sfarsit, o cantitate considerabila de icre nepreparate pentru desavarsirea gustului si a prezentarii, de aceasta data amestecand foarte usor si numai cu mana…

    Sa trecem la cod.
    Dupa cum stim acest peste traieste in apele reci.
    Sa credem oare ca s-a racit intr-atat Mediterana incat a devenit
    habitatul natural pentru specia in cauza? După spusele chelnerului. Specie aflata dealtfel si ea pe lista scurta a pestilor protejati, la care sunt impuse restrictii
    serioase de pescuit, astfel incat sa ajunga proaspat la BistroMar?!?

    Zvarcolirea prin faina a codului in cauza si respectiv impreunarea lui cu un sos de rosii cu nimic speial nu aduc nicidecum un serviciu lui chef Jernoiu.

    As aminti ca nici vorba de balena sau de cele 50 de porturi trambitate cu emfaza intr-un interviu care se vroia cinstit…

    Cred ca daca pentru razgaiatii de Dorobanti, pentru platitorii de calibru, care confunda o masa buna cu suitul pe portofel, a fi acolo unde ”merge lumea” inseamna a manca bine, atunci BistroMar”it’s a must”.

    Pofta buna natiune!

  • Dă-i un răspuns lui Mihai Alexandrescu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close