Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

S-a deschis Pio Bistro in Piata Dorobantilor, in urma cu vreo doua sau trei saptamani, dupa o perioada foarte lunga de lucrari si amenajari. Sunt pe Putul lui Zamfir, chiar prima casa, pare o constructie usoara si recenta, unde inainte de ei a fost o cafenea cu nume vienez, a unui sirian cam agresiv.

Au facut reamenajari destul de consistente, unde era barul inainte, la parter, e acum o bucatarie complet deshisa. Jos au mai multe mese de bar, inalte, iar la etaj, intr-un salon mai mare, mese de cafenea. Conceptul e unitar, bine realizat, modern, se vede mana unui arhitect bun la Pio Bistro, cu tinta catre clientela tanara, emancipata, instarita, cool, hipster.

Pio Bistro se pozitioneaza ca o bucatarie urbana, moderna, semi-rapida, deschisa, cu totul la vedere. Nu au multe feluri, insa meniul e bine facut, cu cate ceva din toate, de la maruntisuri si salate la steak-uri consistente.

Cand am vazut frunza verde de pe sigla lor, prima data, si am vazut si „slow cooknig” printre reclame, m-am gandit ca vor fi mai spre dietetic, insa nu prea e asa, au si multe mancaruri la care cei mai in varsta se uita doar cu jind, fara sa se poata apropia prea tare. Am luat o supa de la ei, cu broccoli si mere verzi, buna la gust dar cam acra pentru mine, niste rondele de peste cu pane si susan, destul de bune, si o placinta cu carne, cascaval si nu mai stiu ce branzeturi, care nu a fost pe masura imaginii pe care ti-o faci cand ii citesti descrierea in meniu.

Serviciul a fost bun la Pio Bistro. Preturile maricele, dar raman rezonabile daca dai peste ceva de mancare mai bun decat am avut noi. Clienti putini, insa nu a auzit inca lumea de ei, nici macar cei care locuiesc sau lucreaza in zona.

Pio Bistro pare un local corect, deschis, cu totul la vedere, in ton cu moda si cu asteptarile zilei, sper sa le mearga bine, pe masura investitiilor consistente pe care vad ca le-au facut. Oricum, voi ajunge de mai multe ori la ei, pentru ca locuiesc si am si birourile in apropiere. (GB – februarie 2018)

Pio Bistro, restaurant cu bucatarie urbana, Piata Dorobantilor din Bucuresti

Pio Bistro

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dupa scurt timp, pentru ca e foarte aproape de mine. Am luat "paste cu somon", de data aceasta, si, spre surpriza mea, au fost niste ...

Data actualizarii: 10/02/2018