Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

De luat in calcul Taverna Sarbului si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa si buna…

Reintalnirea cu Taverna Sarbului, dupa multi ani, a fost o surpriza placuta. Nu stiu de ce nu mai socoteam Taverna Sarbului printre marile restaurante ale Bucurestiului, nu am avut vreun motiv anume, cred, doar ca am uitat de el/ea, nefiind un mare admirator al bucatariilor nationale balcanice, si nemaritime, in general.

Taverna Sarbului e un restaurant foarte mare, e deschis de vreo 15 ani, cred ca acea casoaie din spatele Casei Scanteii a fost construita dupa Revolutie, special pentru a fi restaurant, salon de nunti, evenimente, ceva de felul acesta. Se ajunge greu la Taverna Sarbului, nu e intr-o zon circulata, trebuie sa pui GPS-ul sau sa stii dinainte drumul.

Taverna Sarbului are doua niveluri, parterul cu un salon mai mic si cu bucataria, etajul mult mai mare. E totul foarte rustic, numai lemn cat vezi cu ochii, inclusiv decorurile. Nu au scaune, numai banci de lemn masiv, mesele la fel. Sunt incomode, au spatarul aproape la 90 de grade, si sunt si inghesuite. Eu, cu cele 20 de Kg pe care le-am pus pe mine in ultimul an si jumatate, a trebuit sa ma mut la alta masa, ca nu incapeam acolo unde m-au pus la inceput. Nu au muzica, sau nu o pun tot timpul, insa au televizoare mute puse pe canale de sport.

Sunt sute de locuri la Taverna Sarbului, poate ca ar trebui sa mai scoata cateva mese, nu cred ca se va mai umple vreodata asa cum a fost pe vremuri, cand nu erau atatea restaurante bune si cu mancare buna in Bucuresti. Terasa e si ea foarte mare, stiu ca arata bine, acum e inca in lucru, parea sa fie spre sfarsit lucrarile, poate ca in curand va fi deschisa si aceea.

Si inca ceva: Taverna Sarbului e un brand si un lant, am putea spune, au astfel de Taverne ale Sarbului in alte 6 orase.

Meniul e din bucataria sarbeasca la Taverna Sarbului, bineinteles. Bucatarie traditionala, populara, nu cred ca au si o alta bucatarie fina, cum au cateva tari mari. E lung, sunt multe feluri. Cele mai multe asemanatoare cu ce avem si noi in bucataria romaneasca, asemanatoare cu celelalte bucatarii balcanice si din jurul nostru, cu cea ruseasca. Sunt putine feluri complet diferite, despre care sa nu fi auzit deloc sau sa nu iti poti da seama ce gust are doar din denumire sau descriere, Sau si din poza, fiindca e un meniu cu fiecare fel fotografiat, destul de reusit. Si au si niste meniuri cu pret fix pentru corporatistii din zona, pe la 40 si ceva de lei, vizibil mai mare decat la multe alte restaurante cu astfel de meniuri rapide.

Mancarea a fost surprinzator de buna la Taverna Sarbului, nu ne asteptam, dupa cum am spus. Varza calita foarte buna, bine scoapta, nu mai avea niciun pic de zeama; carnatii de oaie foarte buni, i-am si pus la rubrica de pe site pagina cu cele mai bune feluri; spanacul nu a fost bun, ar trebui sa gaseasca o solutie pentru asta; orezul sarbesc a fost bun, la fel si o un fel de placinta cu malai, faina si branza, desi nu vreo delicatesa – proja se cheama. Si hribii murati au fost buni.

Preturile nu sunt mici, insa raman rezonabile, mai ales ca portiile sunt mari, nu trebuie sa iei prea multe feluri ca sa pleci satul de la Taverna Sarbului.

Caserole de autor...

Caserole de autor…

Cu serviciul am avut un mic incident la inceput, la Taverna Sarbului, dar s-a „rezolvat” mai bine decat speram, ba chiar am ajuns sa-l pun pe al doilea chelner (cel din poza), cel care ne-a salvat de cel care nu intelegea cateva lucruri elementare, in lista cu cei mai buni chelneri din oras, de pe site. E un chelner nou, abia venit la Taverna Sarbului de vreo doua luni. Om trecut prin viata, chelner de meserie si de vocatie, vorbaret si curios, gata sa se confeseze oricui vrea sa-l asculte. Grijuliu si gata sa preia el o patte din efort de la noi, a scris cu pixul ce contine pe fiecare cutie cu mancarea pe care am luat-o la pachet cu ce a ramas, „ca sa nu pierdeti vremea sa le deschideti ca sa vedeti ce e in fiecare…” Si s-a si semnat pe cutii, pentru conformitate… 🙂

Au multi chelneri la Taverna Sarbului, unii nu aveau ce face la cati clienti erau la pranz. Si au si mai multe fete frumoase la intrare. Poate ca se animeaza locul mai tare pe seara, cine stie… Multi clienti erau batrani, media de varsta la Taverna Sarbului e mai sus decat la multe restaurante, nu stiu care e explicatia.

Taverna Sarbului e unicul restaurant sarbesc pe care il stiu eu in Bucuresti, asa ca atunci cand vreti sa mancati ceva din bucataria sarbeasca va trebuie sa mergeti acolo. Dar si daca vreti sa mancati bine romaneste, Taverna Sarbului poate sa fie o alegere buna, tinand seama ca bucatariile acestea, romaneasca, bulgareasca, sarbeasca, balcanice, in general, au multe in comun. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 28/07/2019

Taverna Sarbului, iunie 2017  - Str. Tipografilor, nr. 31