Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii care nu se gasesc in categoriile de mai sus: bucatarii minore...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

1550 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouseLa Estancia e un restaurant nou...

2257 vizite

Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand scriu arti...

636 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din BucurestiPata Negra e un restau...

1939 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

851 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1721 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar...Prietenul me...

917 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara astaGastr...

892 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

592 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

622 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e...La Finca by Al...

857 vizite

Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitatVat...

778 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

3427 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

251 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

398 vizite

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche...

455 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam...

325 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie grasCrede...

1235 vizite

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

1386 vizite

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

127 vizite

O braserie ca afaraLa Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

267 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite
Afiseaza
vizualizari

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa si buna…

Reintalnirea cu Taverna Sarbului, dupa multi ani, a fost o surpriza placuta. Nu stiu de ce nu mai socoteam Taverna Sarbului printre marile restaurante ale Bucurestiului, nu am avut vreun motiv anume, cred, doar ca am uitat de el/ea, nefiind un mare admirator al bucatariilor nationale balcanice, si nemaritime, in general.

Taverna Sarbului e un restaurant foarte mare, e deschis de vreo 15 ani, cred ca acea casoaie din spatele Casei Scanteii a fost construita dupa Revolutie, special pentru a fi restaurant, salon de nunti, evenimente, ceva de felul acesta. Se ajunge greu la Taverna Sarbului, nu e intr-o zon circulata, trebuie sa pui GPS-ul sau sa stii dinainte drumul.

Taverna Sarbului are doua niveluri, parterul cu un salon mai mic si cu bucataria, etajul mult mai mare. E totul foarte rustic, numai lemn cat vezi cu ochii, inclusiv decorurile. Nu au scaune, numai banci de lemn masiv, mesele la fel. Sunt incomode, au spatarul aproape la 90 de grade, si sunt si inghesuite. Eu, cu cele 20 de Kg pe care le-am pus pe mine in ultimul an si jumatate, a trebuit sa ma mut la alta masa, ca nu incapeam acolo unde m-au pus la inceput. Nu au muzica, sau nu o pun tot timpul, insa au televizoare mute puse pe canale de sport.

Sunt sute de locuri la Taverna Sarbului, poate ca ar trebui sa mai scoata cateva mese, nu cred ca se va mai umple vreodata asa cum a fost pe vremuri, cand nu erau atatea restaurante bune si cu mancare buna in Bucuresti. Terasa e si ea foarte mare, stiu ca arata bine, acum e inca in lucru, parea sa fie spre sfarsit lucrarile, poate ca in curand va fi deschisa si aceea.

Si inca ceva: Taverna Sarbului e un brand si un lant, am putea spune, au astfel de Taverne ale Sarbului in alte 6 orase.

Meniul e din bucataria sarbeasca la Taverna Sarbului, bineinteles. Bucatarie traditionala, populara, nu cred ca au si o alta bucatarie fina, cum au cateva tari mari. E lung, sunt multe feluri. Cele mai multe asemanatoare cu ce avem si noi in bucataria romaneasca, asemanatoare cu celelalte bucatarii balcanice si din jurul nostru, cu cea ruseasca. Sunt putine feluri complet diferite, despre care sa nu fi auzit deloc sau sa nu iti poti da seama ce gust are doar din denumire sau descriere, Sau si din poza, fiindca e un meniu cu fiecare fel fotografiat, destul de reusit. Si au si niste meniuri cu pret fix pentru corporatistii din zona, pe la 40 si ceva de lei, vizibil mai mare decat la multe alte restaurante cu astfel de meniuri rapide.

Mancarea a fost surprinzator de buna la Taverna Sarbului, nu ne asteptam, dupa cum am spus. Varza calita foarte buna, bine scoapta, nu mai avea niciun pic de zeama; carnatii de oaie foarte buni, i-am si pus la rubrica de pe site pagina cu cele mai bune feluri; spanacul nu a fost bun, ar trebui sa gaseasca o solutie pentru asta; orezul sarbesc a fost bun, la fel si o un fel de placinta cu malai, faina si branza, desi nu vreo delicatesa – proja se cheama. Si hribii murati au fost buni.

Preturile nu sunt mici, insa raman rezonabile, mai ales ca portiile sunt mari, nu trebuie sa iei prea multe feluri ca sa pleci satul de la Taverna Sarbului.

Caserole de autor...

Caserole de autor…

Cu serviciul am avut un mic incident la inceput, la Taverna Sarbului, dar s-a “rezolvat” mai bine decat speram, ba chiar am ajuns sa-l pun pe al doilea chelner (cel din poza), cel care ne-a salvat de cel care nu intelegea cateva lucruri elementare, in lista cu cei mai buni chelneri din oras, de pe site. E un chelner nou, abia venit la Taverna Sarbului de vreo doua luni. Om trecut prin viata, chelner de meserie si de vocatie, vorbaret si curios, gata sa se confeseze oricui vrea sa-l asculte. Grijuliu si gata sa preia el o patte din efort de la noi, a scris cu pixul ce contine pe fiecare cutie cu mancarea pe care am luat-o la pachet cu ce a ramas, “ca sa nu pierdeti vremea sa le deschideti ca sa vedeti ce e in fiecare…” Si s-a si semnat pe cutii, pentru conformitate… 🙂

Au multi chelneri la Taverna Sarbului, unii nu aveau ce face la cati clienti erau la pranz. Si au si mai multe fete frumoase la intrare. Poate ca se animeaza locul mai tare pe seara, cine stie… Multi clienti erau batrani, media de varsta la Taverna Sarbului e mai sus decat la multe restaurante, nu stiu care e explicatia.

Taverna Sarbului e unicul restaurant sarbesc pe care il stiu eu in Bucuresti, asa ca atunci cand vreti sa mancati ceva din bucataria sarbeasca va trebuie sa mergeti acolo. Dar si daca vreti sa mancati bine romaneste, Taverna Sarbului poate sa fie o alegere buna, tinand seama ca bucatariile acestea, romaneasca, bulgareasca, sarbeasca, balcanice, in general, au multe in comun. (GB – iunie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Taverna Sarbului

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.