Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Corto Malt...

4672 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

4603 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

5925 vizite

GastroLab este un restaurant cu bucatarie ungureasca reinterpretata, s...

611 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1417 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

6264 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

3650 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

2045 vizite

Ce o fi fost mai intai la Gok-Oguz, restaurantul sau lucrurile din cas...

286 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

1164 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

1724 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5570 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

2053 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

2454 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

1538 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

1004 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

6385 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

919 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

675 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

951 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

1279 vizite

Cred ca lumea s-ar astepta la un restaurant mai sofisticat de atat ...

40 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

1411 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1722 vizite

Pentru cand iti vine sa spui: "Ce ... doar o viata are omu!" Rar mi...

134 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

3404 vizite

Pentru cine poate sa descopere specificitatile unor bucatarii national...

84 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

3224 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

845 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

564 vizite

21 vizite

27 vizite

27 vizite

58 vizite

25 vizite
Afiseaza
vizualizari

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa si buna…

Reintalnirea cu Taverna Sarbului, dupa multi ani, a fost o surpriza placuta. Nu stiu de ce nu mai socoteam Taverna Sarbului printre marile restaurante ale Bucurestiului, nu am avut vreun motiv anume, cred, doar ca am uitat de el/ea, nefiind un mare admirator al bucatariilor nationale balcanice, si nemaritime, in general.

Taverna Sarbului e un restaurant foarte mare, e deschis de vreo 15 ani, cred ca acea casoaie din spatele Casei Scanteii a fost construita dupa Revolutie, special pentru a fi restaurant, salon de nunti, evenimente, ceva de felul acesta. Se ajunge greu la Taverna Sarbului, nu e intr-o zon circulata, trebuie sa pui GPS-ul sau sa stii dinainte drumul.

Taverna Sarbului are doua niveluri, parterul cu un salon mai mic si cu bucataria, etajul mult mai mare. E totul foarte rustic, numai lemn cat vezi cu ochii, inclusiv decorurile. Nu au scaune, numai banci de lemn masiv, mesele la fel. Sunt incomode, au spatarul aproape la 90 de grade, si sunt si inghesuite. Eu, cu cele 20 de Kg pe care le-am pus pe mine in ultimul an si jumatate, a trebuit sa ma mut la alta masa, ca nu incapeam acolo unde m-au pus la inceput. Nu au muzica, sau nu o pun tot timpul, insa au televizoare mute puse pe canale de sport.

Sunt sute de locuri la Taverna Sarbului, poate ca ar trebui sa mai scoata cateva mese, nu cred ca se va mai umple vreodata asa cum a fost pe vremuri, cand nu erau atatea restaurante bune si cu mancare buna in Bucuresti. Terasa e si ea foarte mare, stiu ca arata bine, acum e inca in lucru, parea sa fie spre sfarsit lucrarile, poate ca in curand va fi deschisa si aceea.

Si inca ceva: Taverna Sarbului e un brand si un lant, am putea spune, au astfel de Taverne ale Sarbului in alte 6 orase.

Meniul e din bucataria sarbeasca la Taverna Sarbului, bineinteles. Bucatarie traditionala, populara, nu cred ca au si o alta bucatarie fina, cum au cateva tari mari. E lung, sunt multe feluri. Cele mai multe asemanatoare cu ce avem si noi in bucataria romaneasca, asemanatoare cu celelalte bucatarii balcanice si din jurul nostru, cu cea ruseasca. Sunt putine feluri complet diferite, despre care sa nu fi auzit deloc sau sa nu iti poti da seama ce gust are doar din denumire sau descriere, Sau si din poza, fiindca e un meniu cu fiecare fel fotografiat, destul de reusit. Si au si niste meniuri cu pret fix pentru corporatistii din zona, pe la 40 si ceva de lei, vizibil mai mare decat la multe alte restaurante cu astfel de meniuri rapide.

Mancarea a fost surprinzator de buna la Taverna Sarbului, nu ne asteptam, dupa cum am spus. Varza calita foarte buna, bine scoapta, nu mai avea niciun pic de zeama; carnatii de oaie foarte buni, i-am si pus la rubrica de pe site pagina cu cele mai bune feluri; spanacul nu a fost bun, ar trebui sa gaseasca o solutie pentru asta; orezul sarbesc a fost bun, la fel si o un fel de placinta cu malai, faina si branza, desi nu vreo delicatesa – proja se cheama. Si hribii murati au fost buni.

Preturile nu sunt mici, insa raman rezonabile, mai ales ca portiile sunt mari, nu trebuie sa iei prea multe feluri ca sa pleci satul de la Taverna Sarbului.

Caserole de autor...

Caserole de autor…

Cu serviciul am avut un mic incident la inceput, la Taverna Sarbului, dar s-a „rezolvat” mai bine decat speram, ba chiar am ajuns sa-l pun pe al doilea chelner (cel din poza), cel care ne-a salvat de cel care nu intelegea cateva lucruri elementare, in lista cu cei mai buni chelneri din oras, de pe site. E un chelner nou, abia venit la Taverna Sarbului de vreo doua luni. Om trecut prin viata, chelner de meserie si de vocatie, vorbaret si curios, gata sa se confeseze oricui vrea sa-l asculte. Grijuliu si gata sa preia el o patte din efort de la noi, a scris cu pixul ce contine pe fiecare cutie cu mancarea pe care am luat-o la pachet cu ce a ramas, „ca sa nu pierdeti vremea sa le deschideti ca sa vedeti ce e in fiecare…” Si s-a si semnat pe cutii, pentru conformitate… 🙂

Au multi chelneri la Taverna Sarbului, unii nu aveau ce face la cati clienti erau la pranz. Si au si mai multe fete frumoase la intrare. Poate ca se animeaza locul mai tare pe seara, cine stie… Multi clienti erau batrani, media de varsta la Taverna Sarbului e mai sus decat la multe restaurante, nu stiu care e explicatia.

Taverna Sarbului e unicul restaurant sarbesc pe care il stiu eu in Bucuresti, asa ca atunci cand vreti sa mancati ceva din bucataria sarbeasca va trebuie sa mergeti acolo. Dar si daca vreti sa mancati bine romaneste, Taverna Sarbului poate sa fie o alegere buna, tinand seama ca bucatariile acestea, romaneasca, bulgareasca, sarbeasca, balcanice, in general, au multe in comun. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 10/09/2018

Taverna Sarbului

  • Cristina :

    Am fost si eu in acest weekend la Taverna Sarbului in Bucuresti si pot spune ca am fost total dezamagita, mi-a stricat ziua. Mancarea a fost oribila: snitzelul a fost de fapt un mare gratar cu un sos alb oribil care se presupunea ca are ciuperci-dar nu stiu unde erau ciupercile, mielul a fost oaie cu mirosul acela oribil, gretos si greu de oaie, piureul a fost din fulgi sau foarte prost facut, limonada de menta nu avea nicidecum menta verde ci niste menta uscata care nu-i dadea nici un gus, iar pretul a fost exagerat de mare.
    Deci un mare NU pentru bucataria de acum a tavernei. In plus, foarte inghesuit… Asa cum spune persoana de mai sus: I’ll not be back

  • I’ll not be back :

    Client permanent am sărbătorit și de câteva ori ziua de naștere la taverna. Anul acesta pe 10.11.2018 am fost din nou pentru a sărbători ziua de naștere, am făcut consumație de 1153,60 lei și chelnerul de la masa ,, la Moraru,, nu a fost mulțumit de bacșișul lăsat( puțin mai mic de 10%), asta pentru ca am dorit sa mi se înlocuiască o carafa de vin alb care avea o pelicula grosuta depusă pe fundul ei și suspensii in vin și de 3ori am insistat sa fie schimbată carafa și tot de atâtea ori chelnerul a insistat ca e ok și a pus carafa înapoi pe masa. Cind am zis ca nu o mai vreau a înlocuit in final aceasta carafa iar la sfârșit am fost admonestat pentru bacșișul prea mic lăsat acestuia drept pentru care am cerut in totalitate restul integral. Cu părere de rău nu voi mai intra in locatiiile ,, Taverna Sârbului,, in condițiile in care ajungisa fii certat și sa ți se impună ,, spaga,, pe care trebuie sa o lași fără ca cel care a servitv sa merite măcar 50 bani. In concluzie I’ll not be back.

  • Anonim :

    Personal cu atitudine de ghetou!O mizerie de restaurant din cauza personalului.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.