Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Bucataria thailandeza pentru clasa de mijloc

Tuk Tuk, restaurantul thailandez traditional din zona Pietei DorobantilorTuk Tuk e unul dintre putinele restaurante cu bucatarie thailandeza din Bucuresti, probabil ca unul dintre cele doua, mai exact spus, din cate stiu. Spre diferenta de celalalt, Kunnai, care se pozitioneaza ca un restaurant cu mancare asiatica (thai) fina, Tuk Tuk isi spune, chiar din sigla, „thai urban kitchen”, cu explicatia „Tuk Tuk va aduce mancarea de strada thailandeza chiar in centrul gastronomic al Bucureștiului – Dorobanti”. Ceea ce asa si pare sa fie evident.

Tuk Tuk a luat locul lui London Street Bistro, cred ca prin 2016. E la parterul inalt al unei cladiri extrem de inghesuite, asa cum sunt toate pe stradutele acelea dintre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca. Au o sala mica la parter, una ceva mai marisoara la etaj, si o gradina minuscula in fata. Ca sa sugereze atmosfera orientala, presupun, locul arata destul de neingrijit, si din strada uitandu-te, si in curticica si in interior. Sala mica de jos arata binisor, cu ferestre mari si usa de sticla, luminoasa, cu mese foarte mici, incomode si inghesuite. Cea de la etaj arata ca o cantina, si chiar asta pare sa fie, cu o masa mare, la comun, si cu o podea aproape alba, probabil ca din faianta.

Insa, intr-un restaurant oriental, grija pentru decoruri e ultima lor preocupare, dupa cum se stie, ei se concentreaza doar pe ce ajunge in farfurie.

Cei cativa thailandezi pe care ii cunosc eu spun ca mancarea de la Tuk Tuk e foarte buna, si ii cred. Au un chef thailandez aici, la Tuk Tuk, specializat pe mancare traditionala thailandeza, urbana de strada, nu pare sa aiba vreo legatura cu bucataria fina, oricare ar fi ea. E buna la gust, intr-adevar, daca reusesti sa distingi ceva din iutime, pentru ca pune ardei cu polonicul in orice, chiar si cand ii spui sa nu o faca. cei mai slabi de inger, din aceasta privinta, trebuie sa fie foarte bine avertizati ce baga in gura la Tuk Tuk!

Si aspectul e de mancare de strada, facuta la repezeala, cu frunze si legume netaiate, creveti necuratati, inclusiv cu lucruri care nu se mananca in farfurie, puse doar pentru arome, de trebuie sa te uiti foarte atent la ce bagi in gura. Toate clocotite, aduse direct de pe aragaz.

Serviciul e bun si rapid la Tuk Tuk, au o chelnerita fasneata si sigura pe ea, care nu cedeaza deloc la incercarile mele de intimidare.

Asadar, cele doua restaurante thailandeze din Bucuresti par sa-si fi impartit frateste piata: Tuk Tuk pe bucataria thai traditionala si pe stilul popular, Kunnai pe cea orientala mai sofisticata, cu atmosfera si servicii cu eticheta. Daca preferati mancarea orientala originala, adica facuta la fel ca la ei acolo, in Asia, si nu europenizata, atunci va va placea cea de la Tuk Tuk, fara indoiala, si merita un drum pana acolo. (GB – martie 2017)

Tuk Tuk, restaurant Thai in Bucuresti

Data actualizarii: 18/04/2020

Tuk Tuk, martie 2017  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 15

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close