Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

14678 vizite

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

9690 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

8105 vizite 1 comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant tur...

1829 vizite

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat ...

7284 vizite 3 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

5569 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

294 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

11521 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

13503 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

6636 vizite 4 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

4714 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

5491 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

8875 vizite

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur... Turkish Kitche...

1246 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur…

Chelnerita adorabila

Turkish Kitchen e un restaurant nou deschis, in septembrie 2020 in plina pandemie, chiar langa Promenada Mall, unde era inainte Porcul Zburator. O investitie consistenta, bine facuta, cu materiale de calitate, o mana buna de arhitect, nu au facut economie ca multe alte surori turcesti ale lor.

Dupa modelul oriental, au tavile cu mancaruri in galantare, ca sa le poti arata cu degetul. Apoi deserturile, frigaruile, kebaburile, kafta si tot felul de alte carnuri pe care ti le pot frige pe un gratar decorativ cu carbuni in fata, sau pe vreunele care nu se vad, mai in spate. Bucataria e semideschisa, vezi sau ghicesti ce fac oamenii aceia acolo, unii cu figuri distinctive ale semintiei lor. Terasa e lunga si ingusta, si clientii mancau si in interior, desi legea ii obliga si pe romani si pe turci, deopotriva, sa tina doar terasele deschise pe vreme de pandemie. Insa legile sunt optionale si la ei, desigur…

Meniul nu e lung, mancarurile obisnuite in restaurantele turcesti si arabesti. Aceleasi retete peste tot si de sute de ani neschimbate, presupun. Eu am primit un humus destul de bun, sarmalute foarte bune, dulci, nu acrisoare, cum sunt la altii, si o salata de cruditati care a ramas in farfurie din pricina de prea multa maioneza si sos pe care nu-mi venea sa-l mananc cu lingura. Lipie rece, probabil ca despachetata direct de la furnizori. Kafta a fost buna, bulgurul excelent.

Au o chelnerita adorabila (cea din poza), de care mi-a placut inca de la telefon. Tanara, foarte placuta, natural zambitoare, atenta si nestresata de job, de clienti, de virusi sau de efort, pur si simplu. Erau clienti destui pentru o zi de weekend.

Preturile sunt destul de mari la Turkish Kitchen, platesti dublu fata de cat ai da la un restaurant turcesc de cartier cu mancare la fel de buna, dar cu paine calda. Cu cate un pahar de vin bun, un corporatist de vizavi cu o corporatista frumoasa alaturi (acestea mananca putin) le lasa turcilor cel putin 300 de lei dintr-un foc…

Presupun ca Turkish Kitchen a fost gandit ca un restaurant pentru miliardele de corporatisti din giganticele cladiri din jur si pentru cei de la Promenada. Daca da, mi se pare cam riscanta politica lor de preturi mari, desi inteleg ca trebuie sa-si recupereze o investitie de zece ori mai mare decat o fac alte restaurante turcesti. Iar daca asteapta clienti si din alte zone ale orasului, care sa vina dupa o presupusa faima a mancarii, iarasi cred ca e riscant, fiindca inca nu am vazut diferenta aceea care sa-i puna pe ei direct in capul listei cu bucatarie turceasca si pe bucuresteni pe drumuri ca sa ajunga la ea. Dar e businessul lor, poate ca stiu ei lucruri pe care eu nu le-am observat in scurta mea vizita… (GB – octombrie 2020)

Bucatarie turceasca la Turkish Kitchen
Salonul si terasa Turkish Kitchen

O chelnerita adorabila

Data actualizarii: 12/07/2021

Turkish Kitchen  - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 201 (langa Promenada Mall)