Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

3387 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5188 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5132 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3141 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4309 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

5401 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1937 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6451 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2542 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

5586 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1292 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1782 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1038 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

7432 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3501 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1073 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4629 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

277 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1241 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

785 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1037 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

787 vizite

Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi Nomad a fost una ...

411 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1196 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

718 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

1318 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

638 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1025 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

749 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2402 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

106 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2719 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

903 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

882 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

800 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

631 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

595 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

353 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1649 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2620 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

454 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4241 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

631 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

561 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

719 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

987 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

333 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

715 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1267 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

669 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

647 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

415 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1190 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

675 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

441 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

719 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

454 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

584 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1322 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

228 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

352 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

469 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

649 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

552 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

832 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

694 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

259 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

843 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

1050 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1005 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucuresti.

Casa Frumoasa

Veranda Casa Frumoasa e un mic restaurant deschis de mai multi ani pe Clopotarii Vechi, chiar in spatele bulevardului Lascar Catargiu. E o veranda in spatele unei case foarte frumoase Art Deco de pe marele bulevard, cu iesire in alta strada – si de aici i se trage si numele “Veranda Casa Frumoasa”. In casa din fata (foto) e un magazin cu haine barbatesti scumpe, cred ca tot asa se numeste si magazinul, casa Frumoasa”.

Cred ca proprietareasa, Julia Kristensen, o bogata lituanianca, si-a facut acest restaurant de lux mai mult ca sa aiba ea unde sa manance bine si sa stea cu prietenele ei, fiindca nu pare sa o arda prea tare la buzunar ca restaurantul e mai mult gol. Am mancat de mai multe ori la Veranda Casa Frumoasa in ultima vreme, si de fiecare data eram singuri in restaurant.

Si e pacat, fiindca nu numai ca Veranda Casa Frumoasa e un foarte frumos restaurant, ci si pentru ca se mananca bine acolo.

Au doar cateva mese la Veranda Casa Frumoasa, o singura sala, la parter. Foarte elegant si cu gust amenajata, luminoasa de la peretele si tavanul de sticla (veranda propriu-zisa, in forma de sera). Care veranda am inteles ca a fost facuta recent, nu era in constructia initiala.

Mobilierul si decorurile sunt si ele unicate, descrise de catre specialisti in diverse articole care s-a scris de-a lungul timpului despre aceasta Casa Frumoasa – sunt toate pe Internet, cu poze profesionist realizate, nu ca acestea de mai jos facute cu telefonul meu.

Terasa e si ea fumos amenajata, cu multe plante exotice, mobilier cum nu mai au si altii in oras. E mica, nu intra mai mult de doua sau trei mese acolo.

Meniul de la Veranda Casa Frumoasa e scurt, sofisticat, asa cum trebuie sa fie intr-un restaurant de fine-dining, si e conceput de un mare bucatar israelian. Bucatarie internationala, produsele cele mai fine, retete compleze si elaborate. Noi am luat un ficat de gasca fript pe o vafa belgiana (waffle) cu dulceata de gutui si merisoare, crochete de branza si praz cu sos de smantana si sos de ardei rosu, cod negru de Alaska, dovlecei, praz si sos de lamaie, piept de rata cu sos de fructe de padure si diverse legume, tarta cu mere. Amuse-bouche-ul cu caviar a fost si el inedit.

Toate mancarurile de la Veranda Casa Frumoasa au fost bune si foarte bune, desi micile detalii care fac cu adevarat marea diferenta erau la tot pasul: din ficatul de gasca ne-au dat partea groasa, cea care, de regula, se duce la alte restaurante, la cele de Grande Cuisine ramanand doar capatul subtire. Probabil de aceea au si fript-o mai mult decat ar fi trebuit, ca sa o poata patrunde pe toata. Vafa nu era proaspata, si probabil ca ar fi fost la fel daca ne-ar fi dat-o si acum o saptamana sau doua (cred ca a stat in congelator); rata a fost si ea cam mult facuta, daca e sa ne luam dupa retetele de baza ale bucatariei fine; crochetele aveau cruta prea groasa si rumenita mai mult decat era cazul, incat acoperea gustul miezului de branza si praz, care ar fi trebuit sa fie subiectul principal. Legumele bune si bine facute, sosurile la fel, codul negru de asemenea. Obisnuitele chifle precoapre si congelate, dar care sunt intotdeauna foarte bune la gust cand sunt fierbinti, mai ales cu un unt de buna calitate.

Serviciul a fost extrem de bun, ca de fiecare data la Veranda Casa Frumoasa, cu niste chelneri mereu zambitori, calmi, discreti, cu o politete naturala, deloc ostentativa. Pe unul dintre ei, Cristi, l-am si pus in rubrica noastra cu “Cei mai buni chelneri“.

Preturile sunt mari, insa cele asteptata intr-un asemenea loc si pentru o mancare fina, cum nu sunt prea multe in Bucuresti. Cateva feluri in meniu, cu preturi care nu au cum sa fie mici, cum ar fi caviarul si homarul, au ridicat media destul de mult, facand Veranda Casa Frumoasa unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, la care o masa in doi, cu un vin cunoscut, iti scoate repede 5-600 de lei de pe card. Totusi, am primit gratis din partea lor o sampanie buna la inceput, si nu un singur pahar, ci de cate ori am vrut, tot pe gratis cate un pahar de vin rosu si desertul cu tarta de mere de la sfarsit. I-am apreciat pentru asta tot in nota de la servicii.

Veranda Casa Frumoasa e, deci, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante ale Bucurestiului, cu mancare fina, sofisticata, elegant si discret, bun de mers atunci cand vrei liniste, si nu ca sa fii vazut. Pentru ca nu prea are cine, dupa cum am scris… (GB – aprilie 2017)

Cristi de la Veranda Casa Frumoasa

Cristi de la Veranda Casa Frumoasa; putin efeminat, dar natural si foarte placut, cu o politete innascuta, mereu zambitor; l-am privit suspiciosi la inceput, obisnuiti cu teatrul prost jucat al multo...


Veranda Casa Frumoasa

  • L.C :

    Am fost acum aproximativ un an la acest restaurant. Atmosfera placuta, boema, romantica sau cum vrea fiecare s o interpreteze. Nu am mancat. Initial cand am fost intrebati ce dorim sa mancam..si raspunsul a fost nu, s a ridicat o spranceana, fata expresiva a domnului care ne servea, tradandu-l. In fine, s a coborat spranceana cand s a comandat vinul…
    S au servit cateva tartine din partea casei, tartine in care am gasit un fir de par. Da, stiu, un detaliu minor pt unii, f. Important pt altii. Totusi, parerea mea ca atunci cand te pozitionezi la un anumit nivel, atentia la detalii tb sa fie pe masura.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.