Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

7644 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5602 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6457 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2835 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7504 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3989 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1838 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8482 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

12008 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1871 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3967 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2233 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

2694 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2126 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6456 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

671 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1797 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1673 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4597 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1289 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

12045 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1030 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2785 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1107 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2506 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

4434 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1540 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1728 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1290 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2838 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4404 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

993 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2120 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

620 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1005 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

4589 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1222 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

638 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1598 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2437 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

777 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1834 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1001 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

6481 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3115 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

865 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

454 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

904 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

935 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1541 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

888 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

480 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

956 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1150 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1046 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

661 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1717 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1778 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

653 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

487 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

1100 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

392 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1204 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

767 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

2934 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1793 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2661 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1015 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1604 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

518 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1073 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

733 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1369 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1552 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1461 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1789 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1101 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucuresti.

Casa Frumoasa

Veranda Casa Frumoasa e un mic restaurant deschis de mai multi ani pe Clopotarii Vechi, chiar in spatele bulevardului Lascar Catargiu. E o veranda in spatele unei case foarte frumoase Art Deco de pe marele bulevard, cu iesire in alta strada – si de aici i se trage si numele „Veranda Casa Frumoasa”. In casa din fata (foto) e un magazin cu haine barbatesti scumpe, cred ca tot asa se numeste si magazinul, casa Frumoasa”.

Cred ca proprietareasa, Julia Kristensen, o bogata lituanianca, si-a facut acest restaurant de lux mai mult ca sa aiba ea unde sa manance bine si sa stea cu prietenele ei, fiindca nu pare sa o arda prea tare la buzunar ca restaurantul e mai mult gol. Am mancat de mai multe ori la Veranda Casa Frumoasa in ultima vreme, si de fiecare data eram singuri in restaurant.

Si e pacat, fiindca nu numai ca Veranda Casa Frumoasa e un foarte frumos restaurant, ci si pentru ca se mananca bine acolo.

Au doar cateva mese la Veranda Casa Frumoasa, o singura sala, la parter. Foarte elegant si cu gust amenajata, luminoasa de la peretele si tavanul de sticla (veranda propriu-zisa, in forma de sera). Care veranda am inteles ca a fost facuta recent, nu era in constructia initiala.

Mobilierul si decorurile sunt si ele unicate, descrise de catre specialisti in diverse articole care s-a scris de-a lungul timpului despre aceasta Casa Frumoasa – sunt toate pe Internet, cu poze profesionist realizate, nu ca acestea de mai jos facute cu telefonul meu.

Terasa e si ea fumos amenajata, cu multe plante exotice, mobilier cum nu mai au si altii in oras. E mica, nu intra mai mult de doua sau trei mese acolo.

Meniul de la Veranda Casa Frumoasa e scurt, sofisticat, asa cum trebuie sa fie intr-un restaurant de fine-dining, si e conceput de un mare bucatar israelian. Bucatarie internationala, produsele cele mai fine, retete compleze si elaborate. Noi am luat un ficat de gasca fript pe o vafa belgiana (waffle) cu dulceata de gutui si merisoare, crochete de branza si praz cu sos de smantana si sos de ardei rosu, cod negru de Alaska, dovlecei, praz si sos de lamaie, piept de rata cu sos de fructe de padure si diverse legume, tarta cu mere. Amuse-bouche-ul cu caviar a fost si el inedit.

Toate mancarurile de la Veranda Casa Frumoasa au fost bune si foarte bune, desi micile detalii care fac cu adevarat marea diferenta erau la tot pasul: din ficatul de gasca ne-au dat partea groasa, cea care, de regula, se duce la alte restaurante, la cele de Grande Cuisine ramanand doar capatul subtire. Probabil de aceea au si fript-o mai mult decat ar fi trebuit, ca sa o poata patrunde pe toata. Vafa nu era proaspata, si probabil ca ar fi fost la fel daca ne-ar fi dat-o si acum o saptamana sau doua (cred ca a stat in congelator); rata a fost si ea cam mult facuta, daca e sa ne luam dupa retetele de baza ale bucatariei fine; crochetele aveau cruta prea groasa si rumenita mai mult decat era cazul, incat acoperea gustul miezului de branza si praz, care ar fi trebuit sa fie subiectul principal. Legumele bune si bine facute, sosurile la fel, codul negru de asemenea. Obisnuitele chifle precoapre si congelate, dar care sunt intotdeauna foarte bune la gust cand sunt fierbinti, mai ales cu un unt de buna calitate.

Serviciul a fost extrem de bun, ca de fiecare data la Veranda Casa Frumoasa, cu niste chelneri mereu zambitori, calmi, discreti, cu o politete naturala, deloc ostentativa. Pe unul dintre ei, Cristi, l-am si pus in rubrica noastra cu „Cei mai buni chelneri„.

Preturile sunt mari, insa cele asteptata intr-un asemenea loc si pentru o mancare fina, cum nu sunt prea multe in Bucuresti. Cateva feluri in meniu, cu preturi care nu au cum sa fie mici, cum ar fi caviarul si homarul, au ridicat media destul de mult, facand Veranda Casa Frumoasa unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, la care o masa in doi, cu un vin cunoscut, iti scoate repede 5-600 de lei de pe card. Totusi, am primit gratis din partea lor o sampanie buna la inceput, si nu un singur pahar, ci de cate ori am vrut, tot pe gratis cate un pahar de vin rosu si desertul cu tarta de mere de la sfarsit. I-am apreciat pentru asta tot in nota de la servicii.

Veranda Casa Frumoasa e, deci, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante ale Bucurestiului, cu mancare fina, sofisticata, elegant si discret, bun de mers atunci cand vrei liniste, si nu ca sa fii vazut. Pentru ca nu prea are cine, dupa cum am scris… (GB – aprilie 2017)

Cristi de la Veranda Casa Frumoasa

Cristi de la Veranda Casa Frumoasa; putin efeminat, dar natural si foarte placut, cu o politete innascuta, mereu zambitor; l-am privit suspiciosi la inceput, obisnuiti cu teatrul prost jucat al multo...

Data actualizarii: 14/12/2018

Veranda Casa Frumoasa

  • L.C :

    Am fost acum aproximativ un an la acest restaurant. Atmosfera placuta, boema, romantica sau cum vrea fiecare s o interpreteze. Nu am mancat. Initial cand am fost intrebati ce dorim sa mancam..si raspunsul a fost nu, s a ridicat o spranceana, fata expresiva a domnului care ne servea, tradandu-l. In fine, s a coborat spranceana cand s a comandat vinul…
    S au servit cateva tartine din partea casei, tartine in care am gasit un fir de par. Da, stiu, un detaliu minor pt unii, f. Important pt altii. Totusi, parerea mea ca atunci cand te pozitionezi la un anumit nivel, atentia la detalii tb sa fie pe masura.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.