Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

9 comentarii
Afiseaza
comentarii

Antica PizzaÎncepând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei. Antica Pizza este pizzeria artizanală care le propune clienților săi pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă, din 2 tipuri de făină napoletană și doar din ingrediente proaspete, de calitate, de la artizani și producători italieni.

Am stat discutat cu Violeta Deliu, managerul Antica Pizza, care ne-a vorbit despre acest proiect, dar și despre perioada grea prin care trece întreaga industrie Horeca.

Antica Pizza este o afacere deschisă în pandemie, într-o perioadă în care industria HoReCa se zbate să reziste. Ce a stat în spatele hotărârii de a lansa acum o pizzerie artizanală în București?

Antica Pizza este o afacere deschisă din pasiunea pentru lucrurile bine făcute și pentru calitate, într-un moment în care publicul simte nevoia unor experiențe culinare memorabile, care să îi ofere un simț al normalității. Din studiile noastre, în ciuda dificultății perioadei, există un apetit pentru produsele casual, gustoase, sănătoase, la un preț corect, realizate din ingrediente extrem de bune. 

Ce aduce nou Antica Pizza peisajului gastronomic bucureștean?

Antica Pizza le propune clienților săi un tip de pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă din 2 tipuri de făină nobilă napoletană și ingrediente de calitate, de la artizani și producători italieni. Echipa noastră acordă o mare atenție detaliilor, lucrăm doar cu produse proaspete, verificate, pentru ca produsul final să fie unul foarte gustos și constant. Vrem să ne diferențiem prin textura și gustul recognoscibile, care preconizăm că vor deveni, în scurt timp, diferențiatorii experienței Antica Pizza. 

Meniul nostru are 2 categorii de produse, una de pizza clasică, ce include combinații de toppinguri deja cunoscute consumatorilor, cum sunt Prosciutto e Funghi, Salami sau Margherita, și una de pizza specială, cu rețete unice, ce ne aparțin. Aici, integrăm ingrediente mai puțin comune, cum sunt fructele – mere, pere, smochine – , castraveții murați sau friarielli (broccoletti napoletan), crema de aceto balsamico. Astfel, cei care degustă au ocazia să testeze gusturi cu totul noi, care surprind și cuceresc, în același timp. 

În plus, toate tipurile noastre de pizza sunt disponibile în 3 variante: pizza de 32 cm, mare, de 50 cm și felie din pizza de 50 de cm. Astfel, oaspeții pot degusta mai multe sortimente la aceeași masă sau pot opta pentru o pizza, pe care să o împartă cu prietenii sau familia. 

Cum v-a afectat pandemia modelul de business, ce ați luat în considerare atunci când ați construit locația?

Antica PizzaAvând în vedere lipsa de consecvență privind deschiderea și închiderea restaurantelor, ne-am propus ca modelul nostru de business să fie foarte eficient și să creăm, încă de la început o structură puternică de livrare și un concept casual, care să nu necesite timp petrecut în locație. 

Servirea la Antica Pizza se face la tejghea, oaspeții au disponibile câteva locuri la masă în interior și produse to-go, ușor de consumat și de servit. Cei care vor să rămână la noi au disponibilă terasa, pe care o vom extinde în curând, până la 20 de locuri. 

În plus, bucătăria este deschisă, asigurând transparență în procesul de gătire, un lucru extrem de important în această perioadă în care oamenii vor să știe în ce condiții este pregătită mâncarea lor. 

Cum au arătat primele 2 săptămâni de Antica Pizza, care a fost feedback-ul clienților?

Am fost plăcut surprinși de interesul publicului, fiindcă încă dinainte de a deschide, au existat persoane care se opreau și care ne întrebau despre produse. Au existat clienți încă de la început, care ne-au observat din stradă, au testat produsele noastre, au revenit și ne-au recomandat. La aceasta a contribuit, bineînțeles, și zona în care suntem poziționați. Fiind în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3, suntem destul de vizibili, într-o zonă care se bucură de trafic pietonal. 

În plus, pentru că restricțiile de prevenire a infectării cu COVID-19 nu ne-au permis să avem parte de un eveniment de lansare, am abordat comunitatea altfel, oferind câte o felie gratuită de pizza fiecărei persoane care ne trecea pragul. Faptul că avem un produs care se servește rapid ne-a permis un rulaj mare, realizat într-un mod eficient și responsabil, fără timp de așteptare deranjant sau cozi. Această acțiune a avut loc vineri, pe 5 martie, când am oferit peste 500 de felii de pizza și am avut ocazia să discutăm cu fiecare client în parte despre produsul nostru, ingrediente, rețetă etc. Feedback-ul a fost foarte bun, mulți dintre ei revenind deja în zilele următoare. 

Ați lansat și site-ul antica-pizza.ro, cât preconizați că va reprezenta el din activitatea Antica Pizza?

Ne dorim ca activitatea noastră să fie una echilibrată, în care fiecare canal are rolul său. Locația stradală ne ajută pe partea de vizibilitate și contribuie la câștigarea încrederii clienților, care pot vedea în ce condiții și la ce standarde se pregătește pizza noastră. În plus, le oferă celor ce îi trec pragul o selecție de pizza la felie, pe care le pot testa, pentru a-și identifica variantele preferate. 

Rolul site-ului este să ducă experiența Antica Pizza mai aproape de clienți, indiferent unde s-ar afla ei, la birou, acasă, la prieteni etc. Cu ajutorul flotei proprii de livrări, ne propunem să livrăm produsele în cele mai bune condiții, controlând întregul proces, de la momentul producției, până când pizza ajunge la client. 

Astfel, preconizăm că, în timp, partea de site va avea o pondere semnificativ mai mare decât magazinul stradal, pentru că deservește întregul București, dar suntem deschiși ca, în funcție de cererea există, să extindem conceptul și să deschidem mai multe locații. 

Antica Pizza are și o parte de băcănie, ce ne puteți spune despre ea?

Băcănia din cadrul Antica Pizza a luat naștere în urma unor discuții cu întreaga echipă. Alături de consultanții din cadrul Next Root Management Systems, care ne-au consiliat în acest proiect, am făcut o selecție de furnizori și artizani de la care luăm materii prime și ingrediente de calitate, extrem de savuroase. În timpul degustărilor, însă, ne-am dat seama că acestea sunt atât de bune, încât pot fi vândute și separat și ne-am propus să le punem la dispoziția celor care ne trec pragul sau care accesează www.antica-pizza.ro. Astfel, clienții noștri pot acum cumpăra de la noi făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina și multe alte delicii culinare. (Restocracy – Martie 2021)

Se deschide Antica Pizza în București

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se deschide în București Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica...

Data actualizarii: 11/03/2021