Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

5724 vizite

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

14195 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

10895 vizite 1 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

14250 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

6112 vizite 2 comentarii

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

2459 vizite

Nicio diferență de această dată față de mâncarea de la alte res...

12183 vizite 8 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientaleSaptamana trecuta s-a de...

20860 vizite 8 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

4749 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

6658 vizite 1 comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2061 vizite

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

5375 vizite 1 comentarii

Guava, o terasă fabuloasă, una dintre cele mai frumoase din Bucureș...

1134 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut…

Stiu restaurantul acesta libanez din Bucuresti de cand s-a deschis, si de fiecare data am mancat foarte bine la ei. Cu o singura exceptie, despre care am scris data trecuta. Atunci mi-au dau un sos care nu era sos. A fost un accident, fara indoiala, pentru ca toti cei cu care am vorbit intre timp mi-au spus ca nimic nu s-a schimbat acolo. Si eu am vazut la fel, la ultima vizita. Si in farfurie, si pe terasa, si pe pereti, chiar si figurile matusalemice si binecunoscute de chelneri de meserie. Amestecati printre unii din alte generatii si cu alte gesturi, e drept. Da, Piccolo Mondo e Piccolo Mondo pe care il stiti. Sunt multe discutii pe aceasta tema, daca constanta milimetrica, neschimbarea totala, imobilismul absolut sunt un avantaj sau un dezavantaj in cazul restaurantelor. In cazul lor, eu cred ca este nu doar un avantaj, ci una dintre atractiile principale… (GB – noiembrie 2019)

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani

A fost o surpriza sa gasesc o mancare ceva mai putin buna la Piccolo Mondo, de vreme ce acest restaurant e cunoscut tocmai prin constanta calitatii mancarii lui libaneze. In primul rand, ne-au dat lipie din punga, ca o carpa. Apoi, limba si creierul pe care le iau la Piccolo Mondo de ani si ani, aveau de aceasta data sosul doar din ulei, nu din lamaie si ulei, cum era odata si cum ar fi trebuit sa fie.

Serviciul cam industrial si impersonal, din cauza traficului mare. Personal numeros, unii deschisi si simpatici, altii nu. Au aer conditionat pe terasa, niste aparate mari, mobile, nu doar ventilatoare sau stropitori, ceea ce nu am prea am mai vazut in oras. Mesele de pe terasa mult prea apropiate. Daca nu as fi fost foarte atent, as fi riscat sa iau paharul de apa sau vreun servetel al vecinului de la alta masa. In rest, toate bune, asa cum le stim la batranul Piccolo Mondo de cand lumea…

Piccolo Mondo ramane, totusi, un nume de referinta pe marea piata a restaurantelor orientale din Bucuresti. Unii spun ca inca e cel mai bun, altii poate ca nu-l pun pe primul loc, insa din primele cateva nu cred ca i-ar scoate nimeni – cel putin deocamdata… (GB & KM – august 2018)

Exact la fel ca Piccolo Mondo de acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine…

Pentru cine nu e din Bucuresti, cand ii spui de un restaurant cu numele de Piccolo Mondo, cred ca la orice se gandeste, numai ca acesta ar fi un restaurant libanez nu. E unul dintre restaurantele cele mai vechi ale noului Bucuresti, de dupa 89. E in acelasi loc de cand il stiu eu, din 1993, pe Clucerului, foarte paroape de Piata 1 Mai. Au o cladire cu mai multe etaje, in care e si un hotel pe undeva, cred ca la etajele de mai sus.

Piccolo Mondo ocupa parterul si primul etaj, doua sali mari. Au o terasa deschisa, dar acoperita la parter, si una si la etaj, inchisa acum, dar cu ferestre detasabile, deasupra celei de jos. E amenajat dupa alte standarde decat cele cu care suntem obisnuiti acum, e oarecum din alt film si din alte vremuri, cu … (citeste tot)

Piccolo Mondo, restaurantul libanez din strada Clucerului, in Bucuresti

Saloanele cu ambianta orientala ale restaurantului libanez Piccolo Mondo

Save

Restaurante in care se fumeaza

Restaurante din Bucuresti in care se fumeaaza in mod grobian, in dispret total fata de legile in vigoare si fata de ceilalti clienti, cu permisiunea, sau chiar cu incurajare din partea personalului: ...

Data actualizarii: 22/04/2020

Piccolo Mondo  - Str. Clucerului, nr. 9 (Piata 1 Mai)

  • Alex :

    Daca asta se numeste restaurant de lux…. Au niste „gitani” care fac pe parcagii si care sunt niste adevarati „domni” – mananca, beau bere, asculta manele, arunca toate gunoaiele pe jos, sunt imbracati (sau mai degraba dezbracati) in toale de pietar si in slapi, si cu vecinii care indraznesc sa comenteze faptul ca ei au ocupat cu carciuma lor cam toate locurile de parcare din zona aceea a strazii (stiti cum se face, cu scaune de plastic rupte, cu bidoane, bolovani, semne de circulatie furate de pe santiere, etc) devin extrem de agresivi (amenintari cu bataia, injuraturi, amenintari cu distrugerea masinii, etc). Degeaba chemi politia, insa, (am facut-o) pentru ca politia de la circa locala primeste mancarea gratuita de la acest restaurant, ba chiar, uneori, parcagii mai scapa si cate un plic alb pe scaunul din spate al masinii de politie, asa ca politistul vine sa „constate”, da noroc cu parcagii, sta la o tigare, in mod prietenesc, si apoi pleaca pe drumul lui consemnand ca „faptele reclamate nu se verifica”.

    Mancarea o fi buna, nu stiu , nu pot spune – nu am intrat inauntru, nu doresc sa girez cu banii mei o asemenea tiganie si un asemenea comportament.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close