Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

SushiRoom: foarte bun, foarte scump

Topul Mancarurilor 2018, SushiRoom (Sushi) - finala, 27.03.2018Sushi Room e restaurantul de sushi si bucatarie japoneza, in general, dupa cum sugereaza si numele, al celor care au si Le Bistrot Francais, La Vinuri si Comtesse du Barry, toate unul langa celalalt, in cladirile si blocurile acelea vechi de langa Atheneul Roman.

Acolo unde e acum Sushi Room, la parterul blocului (foarte) vechi de pe Episcopiei, vizavi de casa de bilete a Ateneului Roman, au mai fost restaurante, inca din primii ani de dupa Revolutie. A fost La Taifas, primul, cred, apoi Bistro Ateneu.

Sushi Room are un salon destul de mic chiar la strada, si mai au si ceva la subsol. La restaurantul de dinainte era si un salon mai mare in spate, dar nu cred ca Sushi Room il mai tine deschis.

Sushi Room e bine amenajat, destul de luminos, geamuri mari cu vedere directa catre Atheneu – foarte frumos, adica. Spatiul e mic, mesele mici si incomode si ele.

Meniul e bine facut la Sushi Room, nu e nici lung, nici scurt, au si vita (si japoneza, si nejaponeza), peste si alte mancaruri pe langa sushi. Ce am mancat noi a fost foarte bun: doua supe, una miso si una tom-yam si un platou cu sushi. Produse de calitate, totul bine facut, se vede ca au un bucatar de clasa acolo.

Cu serviciul nu ne-am inteles foarte bine la Sushi Room, desi si-au facut toata treaba prompt si eficient, pana la urma. Mai intai, ca si ei par sa mearga pe principiul „In Romania cel care intra (adica clientul) trebuie sa salute primul, nu chelnerul”. Ceea ce mai multi chelneri mi-au spus direct cand i-am intrebar, cu toata candoarea. Si ceea ce ma enerveaza pe mine foarte tare, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu asta si ii depunctez de fiecare data. Desi da, in Bucuresti asa se face de multe ori, dupa cum am spus… Asadar, eu cu chelnerul, sau ce o fi fost el, ne-am antipatizat inca de la inceput, si asa a ramas tot timpul.

Si au mai fost multe lucruri care m-au facut sa nu-mi para rau ca le-am pus o nota mai mica la servicii. In primul rand, nu-ti iau hainele ca sa le duca la garderoba, desi au una! Sa stai cu paltoanele alaturi sau pe spatarul scaunului intr-un local mic si, mai ales, in unul cu preturi mai mari decat la Paris, e ceva ce nu se potriveste bine! Nu a adus tacamuri pentru platoul comun, desi i-am spus raspicat, de mai multe ori, ca impartim mancarea, si a mai facut el si altele. Acum, ca imi aduc aminte, ma gandesc daca nu cumva e chiar mare nota pe care i-am dat-o…

Preturile sunt foarte mari la Sushi Room, dupa cum am apucat deja sa spun, printre cele mai mari nu doar printre restaurantele japoneze si de sushi, ci chiar intre toate restaurantele din Bucuresti. Totusi, au clienti destui, si nu doar turisti straini care se incurca in cifre, cum ai fi tentat sa crezi, ci numai romani am vazut noi. Asa ca ar fi cu totul ilogic sa puna preturi mai mici daca pot vinde la fel (sau chiar mai bine!) cu preturi foarte mari… (GB – ianuarie 2018)

Salonul SushiRoom cu fereastra catre Atheneul Roman

SushiRoom, restaurant langa Atheneul Roman

Salonul de vinuri SushiRoom de la subsol
Data actualizarii: 06/10/2019

SushiRoom, ianuarie 2018  - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close