Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in afacere, a pregatit niste mancaruri pe care nu le poti comanda cand mergi singur sau doar cu vreun prieten sau doi. Pozele cu mancarurile din galerie acum sunt facute, asa ca sa nu va asteptati sa vedeti cate un miel intreg pe fiecare masa, ori sa puna cate doua randuri de mese, fiindca nu ar avea unde sa incapa toate mancarurile lor arabesti.

In rest, fata de vizitele din primavara si din anii trecuti, doar amenajarea s-a schimbat putin, au facut o investitie si i-au dat o fata ceva mai aratoasa restaurantului, dar nu cine stie ce, nu se compara cu marile restaurante din centru, si nici nu trebuie, la urma urmei. Pentru ca la Damascus Palace, ca la toate celelalte restaurante libaneze, turcesti, nord africane, persane, arabesti si orientale, in general, mergi doar ca sa mananci bine (si in exces de fiecare data, evident), si nu pentru altceva.

Ahmad e la fel, mancarea e la fel, aceleasi feluri de mancare si aceleasi retete, nu cred ca se va inventa vreodata ceva nou, nici la Damascus Palace si nici la altele ca el. Partea buna este ca stii exact ce gasesti acolo, cat de bun este si, nu in ultimul rand, ca nu dai atat de multi bani ca in alte parti. Lume era la Damascus Palace, la Ahmad si la Hasan, cei doi asociati, multi arabi printre ei. Cred ca le va merge bine si in continuare, Damascus Palace va fi acolo si peste cativa ani, nu ma indoiesc de asta… (GB – octombrie 2017)  

O bucatica de Arabia citadina si populara, ca acolo, cu bunele si cu relele

Damascus Palace nu e un palat, in sensul propriu si european al termenului. Metaforic, orice poate sa fie un plat sau un templu, sa zicem al gastronomiei arabesti, de pilda.

Sirienii de la Damascus Palace au luat o casa din zona muncitoreasca a Bucurestiului, departe de centru, dar departe rau, pe bulevardul Basarabia, chiar in fata Arenei Nationale. L-au amenajat cu ce au gasit ei la indemana, prin jur, unele de pe la second hand, si s-au pus pe facut mancare. Din punctul de vedere al amenajarii, Damascus Palace e cel mai „low profile” dintre toate restaurantele din Lista Restocracy, mai low chiar si decat Sis Kebab, tot arabesc si el, care acum e in coada Listei din cauza amenajarii, nu a mancarii.

Damascus Palace are un meniu arabesc, evident, popular, clasic, traditional, cu mancarurile cunoscute de-acum bucurestenilor. Mancarea e gatita bine, cu multa munca, si e gustoasa, greu de crezut ca se poate face ceva mult mai bun cu astfel de produse si retete.

Serviciul e foarte personal la Damascus Palace, asa cum e cam peste tot in restaurantele arabesti. Merg rar la Damascus Palace pentru ca e departe, dar de fiecare data e plin de arabi acolo, semn ca macar mancarea e pe gustul lor. Preturile sunt si ele de cartier, probabil ca tot in coada Listei.

Ahmad Hammadi, un sirian venit demult in Romania, a fost bucatar pe la alt restaurant arabesc din Bucuresti si intr-o zi a plecat sa-si deschida propriul restaurant, adica Damascus Palace, la care munceste de dimineata pana noaptea tarziu.

Nu am fost in Arabia, insa imi inchipui ca asa arata Arabia de astazi, cea populara a marilor orase, ca Damascus Palace al lui Ahmad. Cred ca asa mananca ei, la fel arata si restaurantele lor populare.

Asadar, daca vreti sa vedeti o bucatica din Arabia, cu bunele si cu relele ei, puteti pune Damascus Palace si benzina in rezervor si faceti un drum pana in indepartatul bulevard Basarabia. Daca il intalniti acolo pe Ahmad, si sunt sanse mari sa se intample, cred ca va va placea de el. (GB – martie 2017)

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Damascus Palace, restaurant arabesc al Chef Ahmed

Sis Kebab

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare...Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe a...

Data actualizarii: 16/11/2019

Damascus Palace, octombrie 2017  - Bd. Basarabia, nr. 98 (zona Arena Nationala)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close