Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR�...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat�...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă numit Pădurea Mociar al mai mult decât talentatului lor chef, Cătălin Bejenariu, de curând întors dintr-un lung stagiu de documentare la Geranium, al doilea cel mai bun restaurant din lume, după cel mai recent clasament.

Ce am mâncat noi din Pădurea Mociar:

SNACKS

  • Tartă cu midii și ferment
  • Obraz de vită și hrean
  • Scoică comestibilă
  • Pâine și unt

STARTER

  • Steak de morcov, sos de slănină afumată, ferment
  • Sfecla, pudră de hamsie, semințe murate
  • Perle de pește, sos din vin spumant
  • Varză coaptă, supă de brânza, murături

MAIN

  • Piept de pui, brânza, ciuperci, varza kale
  • Calcan, țelină semi-murată, sos de lapte acru
  • Tacos de rață, fructe fermentate, sos

DESSERTS

  • Explozie de sfeclă
  • Cremă de pâine, bere neagra, rubarbă; înghețată de vanilie
  • Ciocolată albă, coriandru, agrișe fermentate
  • Miere de albine, înghețată de ceară de albine, gel de miere, spumă de lapte
  • Bomboane

Și doar vinuri românești, desigur: Carassia spumant, Bauer Sauvignonasse, Ion Vlădoi Riesling…

Cu cuvintele lui Răzvan Crișan, charismaticul patron, „Cel mai nou meniu Kane – New Romanian Cuisine, Padurea Mociar, este o metaforă a identității noastre în aceste vremuri tulburi. Purtând numele unuia dintre cele mai importante bunuri naturale autohtone, Pădurea Mociar, meniul de toamnă este un demers de explorare a rezilienței contemporane a formelor de viață antice, folosind ingrediente simple, tradiționale, dar veșnic verzi, aduse la zi prin tehnici moderne de preparare.

Situată în inima Transilvaniei, lângă Reghin, la o altitudine de 400 m și pe o suprafață de 569 ha, această pădure specială este unanim recunoscută de biologi ca fiind cea mai veche din țara noastră. Aproximativ 300 de copaci au vârste cuprinse între 650 și 720 de ani, ceea ce îi face contemporani cu cele mai importante momente ale mileniului trecut, la fel cum și noi suntem acum martori ai unor momente atipice. Jumătate dintre stejari s-au uscat deja și, practic, supraviețuiesc „în picioare”, susținuți de intervenția antropică, așa cum ar trebui și noi, să ne încăpățânam să mergem înainte în astfel de momente” (George Butunoiu – octombrie 2021)

Meniul de toamna la Kane

Meniul de toamna la Kane

Copiii talentați și frumoși de la Kane

Data actualizarii: 07/11/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close