Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Oare ce calcule și-or fi făcut cei de la Meat 2 Eat Steakhouse, de a...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Mă bucur să văd că SushiRoom au rămas conservatoriA fost ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

Afiseaza

Allucinante – Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-a inchis dupa ce a plecat ea de acolo…

In restaurantul care a scapat de Patrizia Paglieri

Lucrurile stau cam asa la Allucinante: Patrizia Paglieri a facut in asa fel incat toata lumea sa creada ca e restaurantul ei. Nu este si nu a fost, ea a lucrat acolo in postura de consultant, chiar de la inceput, din februarie. Patroni sunt niste italieni din sud. Patrizia a plecat asa cum a plecat de la toate celelalte restaurante in care a lucrat in acelasi fel. Intrebati-i pe fostii angajatori cum, daca sunteti curiosi. A plecat si micul Paglieri despre care am scris pe larg, desigur.

M-am intors la Allucinante. Toate la fel cum le stiam, inclusiv mancarea. Mai putin chelnerita absolut adorabila. Am mancat o supa de morcov cu scortisoara foarte buna si tagliatelle cu somon bunicele, apoi un porc foarte bun cu niste cartofi destul de mediocri. Si cu un sos cu visine intregi, cu samburi cu tot, adica, de mi-am rupt dintii de doua ori pana sa ma prind ca nu a fost o intamplare. Mi-a placut si de unul dintre patroni, un italian vorbaret si simpatic.

Au spus ca asteapta un chef din Italia, care va schimba meniul in curand. Sper sa faca treaba buna si sa le mearga bine. Imi place de ei mult mai mult in aceasta formula… (GB – octombrie 2019)

Caldura mare la Allucinante by Patrizia
Ion Luca Caragiale la Allucinante by Patrizia

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan si Marin Moraru nu cred ca poate fi uitat de cineva, ba tin minte si teatrul radiofonic. Si am considerat intotdeauna celebrul dialog ca o fictiune, o nascocire geniala a imaginatiei lui Caragiale. Asta pana astazi, cand am realizat cu uimire ca scena e reala…

Asadar, imi trimite lumea e-mailuri ca Patrizia Paglieri tocmai a deschis un alt restaurant, al nu stiu catelea, si ca sa ma duc sa vad. Signora Patrizia Paglieri e o italianca pe care o cunosc multi patroni de restaurante, si despre care si eu stiu destule.

M-am dus, asadar. Eram imbracat in trening, tenisi, cu tricou, adica asa cum umblu eu de obicei. Zic asta pentru ca e posibil ca sa aiba o legatura cu dialogul care va urma. Imi dadusem intalnire cu Florin, prietenul meu, care ajunsese deja, il si vazusem inca de afara, se asezase la o masa chiar la geam si ma astepta.

Vad Allucinante by Patrizia deasupra, si intru. Dau nas in nas cu un chelner. Unul foarte tanar, cu figura de licean, imbracat cu tricou si blugi.

  • Pe cine cautati?

O clipa am ramas descumpanit, nu-mi mai aduceam aminte sa fi fost luat asa din scurt intr-un restaurant. Oricum, nu in memoria recenta. De obicei sunt somat cu un “Spuneti!”, sau cu extrem de politicosul “Da, va rog!” Dar m-am adunat repede, mai ales ca ceva imi starnea curiozitatea…

  • Pe Florin!
  • Nu avem niciun Florin aici!
  • Ba aveti!
  • Nu, nu avem niciun Florin aici. Eu ii cunosc bine pe toti angajatii si va spun ca nu avem niciun Florin.
  • Eu sun sigur ca aveti aici un Florin!
  • Asta e o smecherie veche, sa intri in casa cuiva pretextand ca cauti pe nu stiu cine, dar de fapt tu sa urmaresti altceva. Mai bine ati pleca si v-ati vedea de treaba…
  • Da, aveti dreptate, cunosc si eu smecheria asta. Si da, in mod normal as fi plecat si mi-as fi vazut de treaba, dar totusi trebuie sa ma vad cu Florin.
  • Dar v-am spus ca nu lucreaza niciun Florin aici!
  • Dar ce, am spus eu ca lucreaza aici?
  • Si atunci pe cine cautati?
  • Pe Florin…

Si discutia a mai continuat… (citeste tot)

Post Scriptum

Salonul Allucinante

Chelnerita la restaurantul care a scapat de Patrizia Paglieri

Allucinante by Patrizia, restaurant italian in Calea 13 Septembrie

 

Data actualizarii: 25/07/2025

Allucinante  - Calea 13 Septembrie, nr. 85

  • George David :

    Allucinante is the place, if you are looking for a quiet and nice restaurant to eat and join a glas of wine with a group of friends. We met there nice, dedicated people and a perfect kitchen. Their attitude encouraged us to organize also a party beeing impressed about personnel flexibility and mobilisation around the guests, essential for a great event. Strongly recommended. 😉

  • Adrian :

    Supa de ciuperci acra, ruloul de curcan era crud in interior… bataie de joc, paharul de bere avea ruj pe el… nota 0, bataie de joc

  • Anda.d :

    Nu am primit bonul fiscal ! Preturile la mancare nu sunt justificate !

  • Mihai :

    Suntem din zona si am venit impreuna cu sotia mea sa luam cina, ne-a fost recomandata carnea de vita, mai exact muschiul de vita cu trufe, a fost senzatie, sotia a servit somonul cu sos de portocale, extraordinar, la final am fost placut surprinsi si intampinati cu un pahar de limoncello. Servirea a fost extraordinara, locatie frumoasa, ambientala, personal amabil. Nota 10 cu felicitari !

  • Cristina.m :

    O locatie superba din toate punctele de vedere, muzica ambientala, mancarea super buna, la preturi rezonabile, toste deserturile facute acolo, pastele la fel, cat despre servire, totul a fost exceptional, domnul pe care nu am reusit sa il intreb cum il cheama, inalt, curat, aranjat, cu o politete deosebita, ne-a facut pe toti cei de la masa sa ne simtim ca intr-un restaurant de inalta clasa cum la noi nu prea mai sunt, cand esti profesionist se vede. Recomandarile facute la masa, atat despre mancare si vinul ales de dumnealui a fost senzatie, nu ne-am uitat la bani, a fost de vis totul. Multumesc echipei Allucinante !

  • MadmaD :

    Bună ziua!

    Allucinante by Patrizia – Restaurant unde Patrizia Paglieri(fosta jurată MasterChef) și fiul ei Francesco Paglieri își fac de cap prin a face evaziune fiscala, prin faptul ca nu fac contracte de munca angajaților și prin modul scârbos și inadecvat în care se gătește acolo!

    Am avut ocazia sa lucrez aici trei zile.
    (deci nu vorbesc din auzite)
    Trei zile în care mi-a fost de ajuns sa vad în ce condiții se muncește acolo, în ce condiții se gătește pt clienți și ce fac ei acolo cu adevărat.

    Nu recomand nimănui sa mănânce în acest restaurant și mai ales din mâinile ei, am văzut-o cu ochii mei cum își baga mâinile în mâncarea clienților apoi în gura pt a gusta.. mai dai cu putina sare puțin piper, baga mana iar, baga iar în gura, baga mana puțin prin breton și tot asa.. Asta se întâmplă înainte de a fi servita clientilor la masa!

    Vrei sa faci Evaziune Fiscala și nu știi cum?
    Scapă acum de griji și apelează la Patrizia Paglieri și Francesco Paglieri, experții în asa ceva.
    In acele trei zile de munca am fost terorizat cu fraza: „Sa ne chemi pe noi sa scoatem fiscalul la mesele care îți achita Numerar”
    Deci, clienții care doreau sa achite nota de plata cu Numerar nu primeau bon fiscal.. după plecarea lor, Patrizia și fiul ei dădeau retur masa respectiva, nefiscalizand nimic!

    Vrei sa muncești la negru?
    Allucinante by Patrizia este soluția!
    Încă din prima zi m-am dus cu buletinul la mine cerându-le sa îmi facă contract de munca.. Normal ca am fost refuzat pe motivul ca să aduc toate actele necesare și abea apoi o sa am și contract.. Din câte știu eu contractul se face din prima zi de munca doar pe baza buletinului și treptat aduci restul actelor necesare, dar ei au alte legi acolo!

    „Sper ca acest restaurant sa se închidă odată pt totdeauna și cei din conducere sa meargă la pușcărie!”

    • Afrob :

      Salut, in aceasta locatie nu exista nicio Patrizia, cam ce spui tu este fals, s-au facut verificari, etc…
      Pentru astfel de argumente aduse, sub necunostinta de cauza, pot fi intoarse asupra ta, platind scump. O zi buna !

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close